Szeregowy, Rico, Kowalski, Doris, Arlena

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
iku

Re: Szeregowy, Kowalski, Rico

Post autor: iku »

buziaki od Kowalskiego zawsze spoko, ja też za nimi przepadałam ;D no ale miłość jest... :))
Awatar użytkownika
Dreamcoat

Post autor: Dreamcoat »

iku pisze:ładnie im się przytyło... wyrosną Ci trzy takie rozlazłe kluchy, naleśniki, ciapciaki tłuste ;D)
Omal się nie popłakałem ze śmiechu za te naleśniki :D Genialne określenie. A sierściuchy super. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Bandziornooo

Post autor: Bandziornooo »

Chłopcy wymiziani, chociaż Rico to chyba nie lubi takich czułostek ;P Co do tłuściochów, to rosną strasznie, Szeregowy jak juz biega między nimi to rozpoznaje go głównie po czarnym ogonie i tym że ma bielutka sierść, a reszta żółtawą, wielkościa prawie dorównuje starszakom ważyłam go i ma juz ponad 200 gram! Kiedy on to przybrał!? Reszta trzyma wage w miare w normie, natomiast on...:] No i Kowalski to też klucha ;P
Moja ekipa : Doris + Arlena
Za TM: Szeregowy (*), Rico (*), Kowalski (*)
iku

jak one tyją, to nawet człowiek tego nie zauważa, a potem nagle patrzy na zdjęcie sprzed paru miesięcy, porównuje i okazuje się, że szczura jest 400% z tego, co kiedyś ;D
Awatar użytkownika
Bandziornooo

Chłopcy są już na tyle podobnej wielkości że czasem myla mi się (Rico z Szeregowym)
Dostali ostatnio jajko ugotowane ! Ot mieli zabawę, najpierw mysleli jak je rozparcelowac, jak już je nadtłukłam to zaczęło się - kto lepszy i szybszy ten zje :) Jak będę miała chwile wrzuce jakis filmik :)
iku

moje mają frajdę przy ugotowanych na twardo jajkach przepiórczych - każde z własnym jajkiem biegnie w kąt i jest wojna, które pierwsze rozbije, zje i jeszcze drugiemu podkradnie :) wrzucaj filmik koniecznie ;D
Awatar użytkownika
Bandziornooo

Awatar użytkownika
Bandziornooo

Kowalski bandyta jest ostatnio gorszy niż kobieta w trakcie PMS-u:) Ma takie dni że jest normalny, a czasem idzie sobie koło ręki i nagle postanawia ją ugryźć do krwi:/ Zrozumiałabym gdyby był na cos zły, ale często zdarza mu się od tak bez powodu że podejdzie do leżącej ręki zacznie ją lekko podgryzać i chapie do krwi.
Rico się to nie zdarza i chociaz widac ze jest zahukany w klatce i rzadziej domaga się kontaktu z człowiekiem zwykle jest uroczy i spokojny, daje się miziać. Szeregowy to mój pewniak, rozpieszczony małolat mały, nigdy nie ugryzł ani nawet nie próbował.
Nie mam już pomysłu na Kowalskiego odkad jest u mnie zarobiłam z 7 dziabów od niego-patrząc na inne przypadki i tak nie jest źle, ale myślę co zrobić z tym fantem, podejrzewam że chłopak ma dużo testosteronu, jest dominatorem i często się puszy przy zwyklym głaskaniu.Oswojone są wszystkie, z tym że Kowalski od początku był najbardziej problematyczny(ma nawet drugą ksywę na okoliczność swoich ekscesów - Generał Świnia, bądź zwyczajnie Świniowy :) Czy ktoś coś doradzi w sprawie tego gryzienia? Wykluczam zapach mydła, jakie by nie było dla niego jest apetyczne :/
iku

a to jędza! podły prosiak jeden! za karę przesyłam głaski tylko dla Szeregowego i Rica, a co! podejrzewam, że to faktycznie testosteron i być może jest on w tym najgorszym wieku. można z tym walczyć i szczura wychować, ostatecznością jest kastracja... zacznij od dominowania go - kiedy Cię ugryzie, wywal go na plecy i przytrzymaj, i rób tak za każdym razem. niech się nauczy, że to Ty tu rządzisz :) och, no dobra, jego też możesz lekko pogłaskać, niestety go mimo wszystko uwielbiam za przybieganie do mnie i buziaki ::)
Awatar użytkownika
Bandziornooo

Prosiak to też dobre określenie! Inne ogony jak sie biją, czy coś im sie nie spodoba to piszczą, a on kwiczy jak zarzynany prosiaczek ;D Podejrzewam że agresja to właśnie połączenie i jednego i drugiego, bo ma takie dni że jest do rany przyłóż (chociaż rzadko:P) Zauważyłam też że będąc na wybiegu non stop sika, innym się zdarzy czasem - kiedy maja potrzebę, a on łazi i zaznacza co chwilę teren, no i niestety również mnie, a gdy nie pozwalam mu na siebie sikać wkurza się i chce gryźć. 2 dni temu go zdominowałam po nieuzasadnionym ugryzieniu - rzucał sie i walczył, ale w końcu dał za wygraną i był spokój, ale dzień później znów mu odbiło i postanowił przetestować smak mojej spokojnie leżącej ręki - dominacji nie było mowy bo dziabnął w wewnętrzną stronę palca i pierwsze co mi przyszło do głowy to tamowanie krwi, a potem nie wiedziałam czy nie głupieje jak zdominuje go po czasie i zrozumie o co mi chodzi więc dałam mu spokój. Sam fakt gryzienia moge przetrawić, ale problemem są głebokie slady które przeszkadzaja mi w pracy :/ będę dominować i patrzeć na efekty, kastracja małpiszona nie wchodzi na razie w ogóle w grę, chcę załatwić to "bezinwazyjnie", w końcu nie jest aż tak źle że przy każdym kontakcie ze mna gryzie, tylko jak mu odbije palma.
Głaski przekazane, ogony dziekują :)
iku

takie mocne znaczenie wszystkiego wokół też jest oznaką wysokiego poziomu testosteronu właśnie... rany, wyobraziłam sobie Kowalskiego chrumkającego jak zarzynana świnia ::) dominuj dominuj, mam nadzieję że to wystarczy :)
iku

co słychać u panów pingwinów i agresywnego prosiaka?
xiao-he
Kontakt:

Post autor: xiao-he »

iku pisze:co słychać u panów pingwinów i agresywnego prosiaka?
No właśnie co słychać? :D
Spółka z.o.o., czyli moje małe wafle :)
Ze mną: DTciaki
Za TM: Zając
[*] Królewna[*] Beza[*] PanBe[*] Szyszka[*] Nesca[*] Mocca[*] Szajba[*] Izzi[*] Inka[*] Fryga[*] Filifionka[*] Fistaszek[*] Florka[*] Archibald Ogryzek[*][/color][/i][/b]
Awatar użytkownika
Bandziornooo

U pingwinów wszystko ok, Świniowy nadal ma humorki, ale chyba wyczuł pismo nosem o kastracji, bo zrobił się trochę spokojniejszy. O głaskaniu go i mizianiu jak innych nie ma mowy, bo zaraz myśli że któryś włazi mu na plecy i chce przejąć władzę i się puszy Czort jeden:) Tyle dobrze że obyło się bez poważniejszych dziabów już, chociaż jak ma rękę pod nosem to nadal na początku liże, podgryza, gryzie a potem już jest etap zjadania ręki w całości. Najgorzej jest gdy ktoś tą rękę spod jego nosa np. chciałby zabrać - zaczyna szarżować i gonić za nią ::) W dalszym ciągu znaczy teren (Szeregowy też już zaczął) No ale cóż taki jego urok :) Najbardziej milusiński i grzeczny z całego stadka okazał się Rico. Szeregowy znowu przechodzi etap chęci zwiedzania i niemożności usiedzenia na swojej małej dupeczce w miejscu :) Za parę dni może wrzucę jakieś zdjęcia i poważę tych Baboli :)
Pozdrawiam:)
Awatar użytkownika
Lilien
Numer GG: 8356274

Post autor: Lilien »

Filmik z jajkiem powalił mnie na kolana! Ale jak na przyzwoitego pingwina przystało on miał plan i dobrą strategie, chciał wygryźć dziure i cichaczem jajko dla siebie zakosić...tylko go ktoś ubiegł ..niestety ;) Wspaniałe kluchy, wygłaskaj koniecznie agresora chociażby po końcówce ogonka.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”