Jajka
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Jajka
A co myślicie o przepiórczych jajkach, bo zastanawiam się, czy nie ppodać mojemu maluszkowi takiego smakołyku(mi osobiście nie bardzo one do gustu podchodzą).
Na zawsze w moim sercu:
Kasia, Wacuś, Crazy, Lazur, Lazur II, Riko, Messi
Kasia, Wacuś, Crazy, Lazur, Lazur II, Riko, Messi
Jajka
czyli można dać skorupkę?
ze mną: Mysh
20 aniołków po drugiej stronie tęczy: Mr Happy; Harry; Floyd; Ramzes; Mia; Baby; Lucy; Elsa vel Elly; Alex; Pandora vel Panda; Dolls; Zazu; D; Shanti; Salomea Nine vel Sally; Antehai vel Anti; Elmer vel Elmo; Salem; Oskar; Tigra [']
20 aniołków po drugiej stronie tęczy: Mr Happy; Harry; Floyd; Ramzes; Mia; Baby; Lucy; Elsa vel Elly; Alex; Pandora vel Panda; Dolls; Zazu; D; Shanti; Salomea Nine vel Sally; Antehai vel Anti; Elmer vel Elmo; Salem; Oskar; Tigra [']
Jajka
Heh,ja podaje swoim jajko ale tylko zółtko :| Bo prawde mówiąc najwięcej jest w żółtku witamin a w białku nic nie ma....
No i ja tez daje przepiórcze tylko przepiórcze całe-zjadaja za jednym gryzkiem
Ale lubia tez paste z jajek i łososia razem,mmm-zjadaja w 1 sekunde!
No i ja tez daje przepiórcze tylko przepiórcze całe-zjadaja za jednym gryzkiem
Ale lubia tez paste z jajek i łososia razem,mmm-zjadaja w 1 sekunde!

Jajka
Skroupkę dawać jak najbardziej...
[quote="Korlis"]Ale lubia tez paste z jajek i łososia razem,mmm[/quote] paste..z majonezem..mam nadzieję że nie za często.
[quote="Korlis"]Ale lubia tez paste z jajek i łososia razem,mmm[/quote] paste..z majonezem..mam nadzieję że nie za często.
Aniołki: ['] Garek, Jeff(ka), Chrupek, Teodor, Kapunio, Freska, Żelka, Mufka, Bee-Bee, Kluska, Fryt, Keksik, Frocia, Imbirek, Pchełka, Klapuś [']
Jajka
Super pomysł z tym całym jajcem! Muszę to wypróbować :lol: Ciekawe ja moje szczurki sobie z nim poradzą 

Jajka
[quote="Angua"]szczury kradnace jaja z kurnika; odbywało sie to tak,ze jeden kladl sie na grzbiecie i trzymal jajo czterema lapami, a drugi go ciagnal za ogon po ziemi [/quote]
ja cos takiego widziałam! co prawda tylko na filmie, ale dokumentalnym, o szczurołapie (smutny to był fim)
ale wyglądalo niesamowicie...
moje zjadają tylko żółtko, więc chyba nie ma sensu dawać im całego jajka...
ale wypróbuję jak skończymy dietę bezbiałkową...
ja cos takiego widziałam! co prawda tylko na filmie, ale dokumentalnym, o szczurołapie (smutny to był fim)
ale wyglądalo niesamowicie...
moje zjadają tylko żółtko, więc chyba nie ma sensu dawać im całego jajka...
ale wypróbuję jak skończymy dietę bezbiałkową...
Jajka
W żółtku jest dużo tłuszczu i cholesterolu, także nie polecałbym częstego podawania żółtek dla szczurów, które są na diecie. Białko to same "delicje"- odpowiada za wzrost kości i odpowiednią ich gęstość, buduje mięśnie i daje energię.Heh,ja podaje swoim jajko ale tylko zółtko Bo prawde mówiąc najwięcej jest w żółtku witamin a w białku nic nie ma....