Ryż

Wszystko o jedzonku. Czym się obżerają? A może dieta? :)

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Jadzia

Ryż

Post autor: Jadzia »

Oki, pozdrowie na pewno :P Czyli nalezy podawać nie solony?
Ty ESTI dajesz nie solony? Bo ja raczej jak gotuje, to sole... Moja mama z reszta tez :)
Chyba, ze osobno sie gotuje bez soli i w ogóle.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów
i ich ciudne szczurki :D
Madzia-Jadzia i jej szczęscie Feluś :wink:

nr gg 1402868
ESTI

Ryż

Post autor: ESTI »

No oczywiście, że nie solony...dla szczurasków gotuje bez soli, wszystko co mam im dać.
Jak gotuje czy to rosołek, czy warzywka, to najpierw bez przypraw i daje ogoniastym, a póżniej doprawiam dla siebie. ;)
Obrazek
PALATINA

Ryż

Post autor: PALATINA »

Ja swoim zuraskom daję gotowane psie jedzonko (mam jednego wybrednego psa i muszę mu gotować) - Ogonki uwielbiają ryż lub makaron lub kaszę (różne) gotowane razem z mielonym mięsem (małe ilości -mięsko głównie dla piesków) i z warzywkami!

Marco, który jest strasznie wybredny jeśli chodzi o jedzenie -jest utuczony na psim jedzonku!

Wyobrazcie sobie, że Marco nie zjada żadnych dropsów dla gryzoni, ani psiej suchej karmy, ani pieczywa suszonego, ani psich ciasteczek...
Kompletny idiota!?
Takie smakołyki, a ten nie chce!
Ale ryż z mięskiem to uwielbia!
Podobnie jak pączki i truskawki - Gdyby nie to on by umarł z wycieńczenia, gdy chorował na płuca - znikał mi w oczach -nic nie chciał jeść - sama skóra i kości - Jadł tylko mięsko z ryżem (i pączki) i dzieki temu żyje!
Awatar użytkownika
sachma
Kontakt:

Ryż

Post autor: sachma »

ja gotuje osobno... jedna paczke ryzu mam otwarta i wrzucam oddzielne ziarenka... i wtedy gotuje tylko tyle ile potrzebuje :wink:
Obrazek
Dixi

Ry?

Post autor: Dixi »

Ponieważ robiąc wczoraj zakupy nie pomyślałam, że dziś są zamknięte sklepy :D więc zrobiłam sobie zupkę z ryżem (no bo tylko to mam w domu, nawet chleba nie ma...heh....no tak, jak myśli się o alkoholu i imprach to zapomina się o bożym świecie)...no i wyobraźcie sobie, że moja kochana Dixi szaleje za ryżem. Dałam jej dziś do miseczki samego ryżu i rzuciała się na niego, jakby nie jadła co najmniej z tydzień! Dziwię się, bo jak dla mnie ryż taki sam bez niczego jest niezjadliwy :D
Pozdrawiam,
Aguśka
Masterton
Kontakt:

Ryż

Post autor: Masterton »

Moje ogonki też szaleją za ryżem, dostają go jak tylko robię zupke, gotuję go do mięsa czy sałatki, czyli dość często.
i odszedl syjamski kawalek mnie...
przydeszł balijski...
Dixi

Ryż

A dajesz im odsączony np. z zupy czy sosu ryż czy wraz z dodatkami?
Pozdrawiam,
Aguśka
Masterton
Kontakt:

Ryż

Post autor: Masterton »

Staram się dawać taki z wody, ale przyznam się, że ostatnio dostały z odrobiną zupy pomidorowej, wiem wiem - przyprawy. Poza tym czasami gotuję dla siebie ryż na mleku (płatki błyskawiczne) i taki też dostają. New jak karmiła zjadała tego całe mnóstwo.
i odszedl syjamski kawalek mnie...
przydeszł balijski...
roenna

Ryż

Post autor: roenna »

Ja tez probowalam ryzu, ale niestety z mizernym skutkiem :?
Jak go nalozylam do miseczki, w stanie niezmienionym znalazłam go pozniej.
Mieszanie z jogurtem tez nic nie pomoglo.
Ot taka jest wybredna :evil:
Dixi

Ryż

Ogonki to tak jak ludzie - jednym smakuje to, drugim - tamto :D
Moja niunia np. nie przepada za serem żółtym, ewentualnie ugryzie 2 razy i koniec.
Pozdrawiam,
Aguśka
douchee

Ryż

Post autor: douchee »

Mi również polecono ryż, konkretnie na mleku. Pierwszy raz taki gotowałam (małą ilość, bo konkretnie dla Coli) i co chwilę musiałam mleka dolewać, bo by się spaliło... W każdym razie, dodałam odrobinę cukru i ten ryż... Podejrzewam, że nic innego mogłabym mu nie dawać. Po prostu go uwielbia, a miseczkę (póki co, ryż dostaje w nakrętce od butelki, bo daję mu małe ilości) z nim przeciągnął sobie do wejścia do domku :D
:)
Dona

Ryż

Post autor: Dona »

oj tak... u mnie też ryż znika... ;)
Awatar użytkownika
Agata

Ryż

Post autor: Agata »

[quote="Dona"]oj tak... u mnie też ryż znika... ;)[/quote]
... a jeszcze jak jest z marchewką i szynką ... :)

A co tej szynki to nie bijcie. Wiem, że nie powinnam. Ale to tylko raz na jakiś czas. :wink:
(...) szczurki nie znają dobrych manier. Ale chłopcy powinni.
Moje kapturowe szczęście: Dziunia[']; Koko['] i Kiki[']
Kokosanki: Nika['], Lala['] i Mila
Euzebio

Ryż

Post autor: Euzebio »

Młode dzisiaj dostały pierwszy raz gotowany ryż, myślałem że rozerwą łyżke :shock: ( bałem sie paluchy wkładać ... ). Ryż rlz ;)
Dixi

Ryż

Czyli na to wygląda, że ogonki kochają szamać ryż....a jeśli jest on z dodatkami typu warzywka, mięsko....to ...mmmm....niebo w szczurzej paszczy :D
Pozdrawiam,
Aguśka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Karmienie”