[UKLAD ODDECHOWY] ciezki oddech

Archiwum na ważne stare tematy

Moderator: Junior Moderator

ESTI

Post autor: ESTI »

Czarna, może porozmawiaj z tym wetem, że to było niezbyt profesjonalne zachowanie. Ale pewnie już u niego byłaś, także pewnie już po kwiatkach. ;)
Obrazek
Czarna20
Kontakt:

Post autor: Czarna20 »

Ale pewnie już u niego byłaś, także pewnie już po kwiatkach. Wink
no i tu jest problem....wet sobie wyjechał, w piątek już się do niego dodzwonić nie mogłam...a ściekła jestem nieludzko bo się akurat pogoda zrobiła znośniejsza...szczęście w nieszczęściu że Krem czuje się już lepiej, ale niedoleczone zapalenie płuc to niebezpieczne więc w poniedziałek próbuję znowu, a jak go nie będzie to pójdę do drugiego weta i każę sobie dać te same leki bez osłuchania (ten drugi zna się na szczurach jeszcze mniej od pierwszego).....ech.... :?
w domu szaleją --> Czika (psica), i ogoniaste: Brązowa, Nika, Lilith,Dara i Tavi

gdzieś tam --> Szatan, Czedar, Gałka,Zuzu, Kremówka, Gryzelda,Mamuśka, Cykorka i Kreska.....
ESTI

No, ale skoro wiesz co podawać Kremówce, to musisz być silna i się nie denerwować i iść do tego drugiego weta, tylko po leki...co zrobić...ehhh, szkoda gadać.
Obrazek
Czarna20
Kontakt:

Post autor: Czarna20 »

byłam u weta ----> Kremówka jest zdrowa, żadnych szmerów ani nic, zauważyłam wcześniej ze zaczęła tyć :D no i temperaturę ma 28 przy czym dowiedziałam się ze normalna temperatura szczurka to 38 do 38,5 czyli ze wtedy była osłabiona

:!: :!: ALE JUŻ JEST ZDROWA :!: :!:

dziękuję wszystkim za wsparcie, naprawdę się przydało :* :wink:

......la la la.....ale jestem szczęśliwa..... :drunken:

a w przyszłą sobotę Tavi straci jajka :wink: :D ale to już opiszę gdzieś indziej
w domu szaleją --> Czika (psica), i ogoniaste: Brązowa, Nika, Lilith,Dara i Tavi

gdzieś tam --> Szatan, Czedar, Gałka,Zuzu, Kremówka, Gryzelda,Mamuśka, Cykorka i Kreska.....
Awatar użytkownika
limba

Post autor: limba »

Bardzo sie ciesze ze z mala juz wszystko ok.... :drunken:
Aniołki: ['] Garek, Jeff(ka), Chrupek, Teodor, Kapunio, Freska, Żelka, Mufka, Bee-Bee, Kluska, Fryt, Keksik, Frocia, Imbirek, Pchełka, Klapuś [']
ESTI

No i takie wiadomości lubię. :D

Cieszę się, że malutka już ok. :przytul:
Obrazek
siteczka

RE: [UKLAD ODDECHOWY] ciezki oddech

Post autor: siteczka »

Co do tematu... Od 2 dni moja Kaja (samiczka, ok 1 roku i 3 miesięcy) ciężko oddycha. Na dodatek czasami popiskuje cicho. Jak się jej oddechu posłucha, to brzmi jakby ktoś wciągał głośno powietrze przez nos. Zabrałam jej ściółkę, leży w chusteczkach. W sumie to mam nadzieje, że to od niej taki stan jest i nie dzieje się coś poważniejszego. Niemniej jednak po konsultacji na naszym szczurzym, ratunkowym gadu-gadu (chwałabogu że istnieje!), wybieram się jutro do weta - lepiej dmuchać na zimne.
Napisze co stwierdził... Trzymajcie kciuki!
Awatar użytkownika
krwiopij
Kontakt:

Post autor: krwiopij »

Przy takich objawach niemal pewne jest, że dzieje się coś poważnego. Oby wet okazał się kompetentny i mała wróciła do zdrowia.
Obrazek
po drugiej stronie tęczy skaven mały-diego eszwa dotka abishai lena nightstar
mefit diabeł sasha nadia simbul katja kida eileen bandita fuka maluszek diablica
fredryk minah 5-minkowych-maluszków juni furia trzy-uszka tchórzliwiec sofra moria
sokrates
siteczka

Nie strasz mnie nawet! Jadę na ul. Ostrogórską do Sosnowca do lecznicy Lupus. W temacie o wetach, wypowiadają się o nim dobrze. Miejmy nadzieję, że pomoże. A jak nie pomoże to pojadę do innego.
Awatar użytkownika
krwiopij
Kontakt:

Post autor: krwiopij »

Nie straszę, mówię śmiertelnie poważnie. Ale trzymam mocno kciuki.
Obrazek
po drugiej stronie tęczy skaven mały-diego eszwa dotka abishai lena nightstar
mefit diabeł sasha nadia simbul katja kida eileen bandita fuka maluszek diablica
fredryk minah 5-minkowych-maluszków juni furia trzy-uszka tchórzliwiec sofra moria
sokrates
siteczka

Bo od jakiegoś tygodnia ma nową ściółkę, na której niestety nie pisze z jakiego drewna jest zrobiona.... Może to od tego???
Awatar użytkownika
limba

Post autor: limba »

Jesli oddech jest ciezki to nie ma co zwlekac z wizyta, tym bardziej ze pora jest mocno chorobowa.
Przy osluchiwaniu warto zeby tez wet zwrocil uwage na prace serca.
Ostatnio zmieniony śr lut 14, 2007 10:37 pm przez limba, łącznie zmieniany 1 raz.
Aniołki: ['] Garek, Jeff(ka), Chrupek, Teodor, Kapunio, Freska, Żelka, Mufka, Bee-Bee, Kluska, Fryt, Keksik, Frocia, Imbirek, Pchełka, Klapuś [']
siteczka

Jutro z samego rana jedziemy. Mam dwie lecznice na oku, zobaczymy gdzie mi powiedzą coś mądrzejszego.
siteczka

Byłyśmy u weta. To początek zapalenia płuc. Kaja dostała dwa zastrzyki na wzmocnienie, antybiotyk, jakąś dziwną kapsułkę, którą mam dać rano i wieczorem i polecenia picia Flegaminy w syropie. Jutro jedziemy na kolejny zastrzyk antybiotyki. Trzymajcie za nas kciuki!
IVA

Post autor: IVA »

Może dopytaj co za leki dostaje i w jakich proporcjach - wet powinien Ci powiedzieć a na Twoje zyczenie zapisac na kartce lub podyktować. Masz prawo wiedzieć jak i czym jest leczone Twoje zwierzę.
A co do flegaminy - cóż po praz pierwszy słyszę, no ale dopytam mojego weta co o tym myśli. Może Twojemu ogonkowi będzie smakowac.
z prawie 100 kochanych ogonków pozostał tylko 1 :(
http://stylowabizuteria.com.pl/
ODPOWIEDZ

Wróć do „Archiwum Główne”