16:04 - spokój i cisza...
Moderator: Junior Moderator
myślicie, że zwierzaki, nie tylko szczurki, ale też inne... czy one mają duszę? czy mają też swój raj? bo skoro człowiek - taka bestia ma względy u Tego Tam to one by miały nie mieć? 
czym byłby raj, nawet najpiękniejszy, bez moich zwierzaków?

czym byłby raj, nawet najpiękniejszy, bez moich zwierzaków?
Myślę że nie mają swojego raju, bo "Ten Tam u góry" wg tego w co wierzę nie dzieli żadnych ze "swoich stworzeń" na lepsze i gorsze... więc jeżeli istnieje jakiś raj to na pewno nie jest podzielony na ludzki i zwierzęcy.
Kiedyś przeczytałam w jakiejś książce że "kiedy trafiamy na drugą stronę, nasi najbliżsi mają problem z dopchaniem się do nas przez tłum zwierzaków które towarzyszyły nam w życiu"

Kiedyś przeczytałam w jakiejś książce że "kiedy trafiamy na drugą stronę, nasi najbliżsi mają problem z dopchaniem się do nas przez tłum zwierzaków które towarzyszyły nam w życiu"
... ja wierze w to ze gdzies tam po drugiej strony teczy spotkam wszyskie moje kochane zwierzaki , ktorych juz tu ze mna nie ma  Kislielka za ktorym cholernie tesknie i nie moge o nim zapomniec co by bylo gdyby ...
 Kislielka za ktorym cholernie tesknie i nie moge o nim zapomniec co by bylo gdyby ...

Kislielka za ktorym cholernie tesknie i nie moge o nim zapomniec co by bylo gdyby ...
 Kislielka za ktorym cholernie tesknie i nie moge o nim zapomniec co by bylo gdyby ...w serduszq... Kisiel ,Bingo,Trysia,Pacio,Glucia,Blutek
ik hou van je schatjes :*
moje gwiazdki na niebie

moje gwiazdki na niebie
tzn.. mi chodzi ogólnie o to czy one mają duszę... nie o podział na zwierzęcy i ludzki raj... tak po prostu dumam bo chciałabym kiedyś go jeszcze podrapać za uszkiem   

no wlasnie o tym bylmoj przekaz wyzej  wierze ze TAK ze maja duszyczki jak my wszyscy (chyba)
 wierze ze TAK ze maja duszyczki jak my wszyscy (chyba)

wierze ze TAK ze maja duszyczki jak my wszyscy (chyba)
 wierze ze TAK ze maja duszyczki jak my wszyscy (chyba)w serduszq... Kisiel ,Bingo,Trysia,Pacio,Glucia,Blutek
moje gwiazdki na niebie

moje gwiazdki na niebie
Mi chodziło o to że nie ma jakiegoś podziału, mają duszyczki i kiedyś się spotkamy...

Przykro mi bardzo... :-( [']
A jeśli w ogóle istnieje coś takiego jak dusza, to dlaczego zwierzęta miałyby ich nie mieć?

A jeśli w ogóle istnieje coś takiego jak dusza, to dlaczego zwierzęta miałyby ich nie mieć?
muszą mieć duszę, bo tak bardzo je kochamy i one nas też
czy bez duszy to byłoby możliwe?
na pewno kiedyś je jeszcze spotkamy...
mam nadzieję... a teraz na dłuższy czas chyba przerwe przygodę ze szczurami... to za bardzo boli... może rok - 2 dam sobie spokój... to takie minimum. dzięki wszystkim za wsparcie i pomoc w trudnych sytuacjach i w ogóle za wszystko   :roll:  jesteście naprawdę niezastąpieni...  :przytul:

no co Ty Oliwk@  :!:  nowy szczuras - nowa przygoda - nowa milosc  :twisted:  takie jest niestety to życie jedni odchodza by drudzy mogli przyjsc ... wiem ze zaden inny nie zatapi Ci tego pierwszego kochanego ale warto sprobowac... oczywiscie wszystko zalezy od Ciebie  :lol:  B strong & take care

w serduszq... Kisiel ,Bingo,Trysia,Pacio,Glucia,Blutek
moje gwiazdki na niebie

moje gwiazdki na niebie