[UKLAD POKARMOWY] rozwolnienie i biegunka
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: [UKLAD POKARMOWY] rozwolnienie i biegunka
Mój maluch dzisiaj dostał biegunki, nie wiem jaka może być tego przyczyna. Mam go dopiero kilka dni, więc może to stres? Od kiedy go przyniosłam kicha. Nie pomogła zmiana rodzaju ściółki. Poza tym nie ma innych objawów, biega, szaleje, wcina ziarenka. Poczytałam trochę różnych źródeł, ale co jedno, to inne rady. Jutro pójdę z nim do weta, tak na wszelki wypadek, ale najpierw chciałam zapytać was co to może być?
Może być stres, może być reakcja na zmianę karmy, mogą być pasożyty, a może być jakaś choroba. Idź do weta, a profilaktycznie kup w aptece kilka ampułek lakcidu i podawaj przez jakiś czas.
TM:GuciaFelaMelaJagaVaniBubaBlusiaBonitaKivaTolaTanitaKolaEstelkaKlarysaElwirkaEdgarRolfikJadziaEnyaKlemensJulaGeminia PelaGotikaFelisiaKarinaIrenkaInkaPolaPetraZiarkoSeloniaZuba;
Są:(AylaYlesia)Merch.Pole+KorinaStefekPajaMilkaTeaAshnaNitaDelaNaviKtosio
Są:(AylaYlesia)Merch.Pole+KorinaStefekPajaMilkaTeaAshnaNitaDelaNaviKtosio
Dziękuję za odpowiedź
byłam u weta, szczurek ponoć tak zareagował na zmianę miejsca, teraz już jest ok. Katar jest objawem lekkiego zaziębienia, maleństwo dostało zastrzyk, ma wcinać dużo warzyw i dodatkowo witaminki:)

;/
Mój szczur Czesiek ma 2 lata. Ostatnio stał się mało aktywny. Ciągle śpi i mało je oraz nie wychodzi z klatki ... Dzisiaj zauważyłem, że ma biegunkę i to dość poważną, a na dodatek tak jakby mu jądra wklęsły. Ma przyćmione oczy, już nie tak intensywnie czerwone no i strasznie mało się rusza. Wiem, że ma już swoje lata i, ze to chyba oznaki starości. Ale ta biegunka i jądra-to mnie przeraża. Wiem tez że mój weterynarz mu nie pomoze bo na szczurach to on sie nie zna.
Przeniesione i scalone z istniejącym tematem. /Agata
Przeniesione i scalone z istniejącym tematem. /Agata
Re: ;/
2 lata to wcale nie tak strasznie duzo na szczurka, nie na tyle zeby nie mial sily sie ruszac. Moje dwulatki (tak bez jednego i dwoch miesiecy
)chetnie biegaja i nie widac po nich zadnej starosci...
Moze warto byloby sie przejsc do weta i zobaczyc co ma do powiedzenia?

Moze warto byloby sie przejsc do weta i zobaczyc co ma do powiedzenia?
ze mną: Tequila i Lima :* :*
za TM: Helenka [*] Kama [*] Sutra [*] Mała [*] Ebolcia [*] Furia [*] Coco [*] Koleś [*]
za TM: Helenka [*] Kama [*] Sutra [*] Mała [*] Ebolcia [*] Furia [*] Coco [*] Koleś [*]
-
Panie.D, skąd jesteś? Może pomożemy Ci znaleźć dobrego weterynarza w Twoim mieście lub okolicach.
[*]:Dziunia,Gienia,Gaja+UtahMerch'sField,OmegaEM,Amiga,Destra+DaithiRL,Aguta,Albi,Fufa,Yumi,Belzebub,Wacław,Krówka
Są:Miotła,LuxTorpeda,Teodora,Ciapka,Piszczałka,Rubi,Tesla,Gniotka
Są:Miotła,LuxTorpeda,Teodora,Ciapka,Piszczałka,Rubi,Tesla,Gniotka
Biegunke trzeba leczyc , leczy sie tak samo u wszystkich zwierzat, jesli nie chcesz isc do weta kup, bez recepty smecte - rospusc jak w przepisie i dawaj w dodatkowym poidle oprocz wody. podaj tez jogurt z lakcidem 1/2 ampulki 2 razy dziennie. Jak nie pomoze koniecznie do weta. pozatym starsze szczurki czesto choruja na serduszko i to tez moze byc przyczyna takiego jak opisujesz zachowania i nawet biegunki. Leki na serce sa tylko z przepisu lekarza, zeby zdiagnozowac chore serce u szczura trzeba zrobic zdjecie rtg
-
- Numer GG: 4379189
- Kontakt:
Mieszkasz, a przynajmniej mieszkałeś na Białołęce w Warszawie. Sorry, ale w Warszawie jest kilku świetnych wetów! Np. w Oazie. KONIECZNIE tam jedź! biegunkę trzeba leczyć, a jeśli to chore serce, to są szanse, że regularne podawanie leków bardzo mu pomoże.
Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij
Za TM: 88 szczurzych duszyczek

Nie wiem jest już coraz gorzej. Tylko, ze starzy mi nie dadzą kasy a ja jestem spłukany a wizyta u dobrego lekarza równa sie dużej zapłacie... Tylko od czego on ma tę biegunke, przecie.z mieszka w klatce z drugim szczurem i onm jej nie ma, a jedzą to samo... Nie wiem co robić...
wizyta u dobrego lekarza , to nie zawsze duza zaplata, czasem jest to koszt 30 zl, do lekarza musisz pojsc i to jak najszybciej. Naisz do jakiej z polecanych lecznic Oaza, Ogonek, Hematovet, masz najblizej.
Dr Wojtys to lecznica Ogonek wlasnie. Jak najbardziej polecana !
Pamietaj ze musisz dzialac szybko, szczurek to male zwierzatko , choroba moze pojsc bardzo szybko!
Pamietaj ze musisz dzialac szybko, szczurek to male zwierzatko , choroba moze pojsc bardzo szybko!
-
- Numer GG: 4379189
- Kontakt:
Jeśli to kwestia pieniędzy to postaraj się pożyczyć, a może uda Ci się dogadać z wetem, że np. nic nie weźmie za wizytę, a tylko za leki?
Biegunka może nie być u tak starych szczurów samoistną chorobą, ale może wskazywać na to, że problemy są również z innymi organami. Najlepiej, żeby zbadał go wet...
Biegunka może nie być u tak starych szczurów samoistną chorobą, ale może wskazywać na to, że problemy są również z innymi organami. Najlepiej, żeby zbadał go wet...
Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij

Rzadkie bobki - obżarstwo?
Tagi: rzadkie, bobki, kupy, kupki, rozwolnienie, sraczka, śmierdzące, obrzydliwe
Czy ktoś wie od czego wszystkie szczury ze stada mogą robić strasznie rzadkie i śmierdzące bobki?
Zeby to był jeden, to bym podejrzewał, że chory, ale robi to większość - jak nie wszystkie. I to od dłuższego czasu - ponad tydzien będzie..
Zastanawiałem się nad powodem - może to obżarstwo? Oni właściwie ciągle jedzą. Z miski wszystko znika w przerażającym tempie, jak dosypię, to siedzą przy misce aż zjedzą wszystko. Staram się podawać im oprócz suchej karmy też owoce, warzywa i inne takie.. ale oni najpierw zjadaja to podane a potem lecą do miski żeby wyjeść stamtąd.. Odstawiłem im ostatnio mokry pokarm bo myślalem, że to może z tego powodu. Ale nie.. Dalej to samo.Brzuszki się nawet zrobiły grubaśne od jedzenia.
Irytujące to jest też bo w nocy czasem muszę wstawać i sprzątać po kilka razy, nie idzie wytrzymać tak śmierdzi..
Czy ktoś wie od czego wszystkie szczury ze stada mogą robić strasznie rzadkie i śmierdzące bobki?
Zeby to był jeden, to bym podejrzewał, że chory, ale robi to większość - jak nie wszystkie. I to od dłuższego czasu - ponad tydzien będzie..
Zastanawiałem się nad powodem - może to obżarstwo? Oni właściwie ciągle jedzą. Z miski wszystko znika w przerażającym tempie, jak dosypię, to siedzą przy misce aż zjedzą wszystko. Staram się podawać im oprócz suchej karmy też owoce, warzywa i inne takie.. ale oni najpierw zjadaja to podane a potem lecą do miski żeby wyjeść stamtąd.. Odstawiłem im ostatnio mokry pokarm bo myślalem, że to może z tego powodu. Ale nie.. Dalej to samo.Brzuszki się nawet zrobiły grubaśne od jedzenia.
Irytujące to jest też bo w nocy czasem muszę wstawać i sprzątać po kilka razy, nie idzie wytrzymać tak śmierdzi..

Stworzenie bezszczurowe.
Byli ze mną: Japek, Siergiej, Matt, Vincent, Ciel, Gacek, Dorian, Hiroki, Kiwi, Kokos
Odeszli za TM: Aki, Aleksander, Sky, Artemis, Szuflad, Pendrive, Hiroki
Diabeł - gdzieś tam..
Byli ze mną: Japek, Siergiej, Matt, Vincent, Ciel, Gacek, Dorian, Hiroki, Kiwi, Kokos
Odeszli za TM: Aki, Aleksander, Sky, Artemis, Szuflad, Pendrive, Hiroki
Diabeł - gdzieś tam..