Duecik Bez Siostrzyczek: Trochę inne uszka - RENIA :)
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: Dueciki dwa
Myślami jesteśmy z Wami i kciuki zaciśnięte. Tak smutno czytać o cierpiącym Dżumiku... 

Jestem Wam bardzo wdzięczna za obecność i dobre myśli, wiemy, że nie jesteśmy sami w zmartwieniu.
Chyba te zastrzyki trochę jej ulżyły, bo choć chwiejnie, ale dotarła na drugie piętro domku i tylko do koszyczka nie zdołała się już wdrapać. Dałam ją niedawno pod kołderkę na łóżku, idę sporządzić coś , czego choć troszkę z palca zje. Wygłaszczę chorutkę od Was bardzo cieplutko
Dzięki za wszystkie kciuki!

Chyba te zastrzyki trochę jej ulżyły, bo choć chwiejnie, ale dotarła na drugie piętro domku i tylko do koszyczka nie zdołała się już wdrapać. Dałam ją niedawno pod kołderkę na łóżku, idę sporządzić coś , czego choć troszkę z palca zje. Wygłaszczę chorutkę od Was bardzo cieplutko
Dzięki za wszystkie kciuki!

[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Nadal kciukamy i myślami jesteśmy z Dżumką. 

Jakoś udało mi się rano pomaleńku podać strzykaweczką z wenflonem ten lek, choć trochę to trwało. Delikatnie ją też odrobinkę napoiłam, ale szczura połyka z wyraźnym trudem i widać , że choć gerberek czy kaszka jej zapachnie, to po pierwszej chwili ożywienia i próbie pożywienia się czy napicia się rezygnuje , bo nie może , coś jej nie pozwala. W nocy próbowała sama z miseczki i z mojej dłoni , ale tylko zmoczył jej się przy tym nosek i musiała odkichać.
W pracy nie mogłam sobie znaleźć miejsca, bo w domu z Dżumą nikogo...Zostawiłam małą w chorobówce, bo chodzi bardzo chwiejnie , ale gramoli się gdzie zdoła i łatwo jej spaść z fotela, wersalki , oparcia. Jak wróciłam , już nie była jak na początku zakutana w szmatki, tylko siedziała na wierzchu skurczona; pierwsze co zrobiła po wyjęciu ze środka to siku. Niestety wygląda niedobrze i broni się przed podawaniem picia i jedzenia , choć staram się robić to najdelikatniej jak umiem; pewnie ją boli samo nawet połykanie jak tłumaczył wet...
Nosek ma dziś w porfirynie, z której usiłuje się umyć. Na ile będzie trzeba , będę jej pomagać w utrzymaniu higieny.
Smutno patrzeć na tę naszą biedulkę, cierpię widząc co się dzieje...
W pracy nie mogłam sobie znaleźć miejsca, bo w domu z Dżumą nikogo...Zostawiłam małą w chorobówce, bo chodzi bardzo chwiejnie , ale gramoli się gdzie zdoła i łatwo jej spaść z fotela, wersalki , oparcia. Jak wróciłam , już nie była jak na początku zakutana w szmatki, tylko siedziała na wierzchu skurczona; pierwsze co zrobiła po wyjęciu ze środka to siku. Niestety wygląda niedobrze i broni się przed podawaniem picia i jedzenia , choć staram się robić to najdelikatniej jak umiem; pewnie ją boli samo nawet połykanie jak tłumaczył wet...
Nosek ma dziś w porfirynie, z której usiłuje się umyć. Na ile będzie trzeba , będę jej pomagać w utrzymaniu higieny.
Smutno patrzeć na tę naszą biedulkę, cierpię widząc co się dzieje...

[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Uni - wiem przez co przechodzisz. Mam to na świeżo w pamięci.
Najważniejsze, żeby temu maleństwu w miarę możliwości pomagać, by jak najmniej odczuło dyskomfort związany z chorobą. Świadomość, że robimy wszystko, co możliwe, że niczego nie zaniedbujemy, jest równie ważna dla nas, jak dla tego stworka.
Widzę, że Dżumka ma najlepszą z możliwych opiekę. Do tego liczne kciuki na forum.
Trzymajcie się obie - i Ty i Dżumka.
Najważniejsze, żeby temu maleństwu w miarę możliwości pomagać, by jak najmniej odczuło dyskomfort związany z chorobą. Świadomość, że robimy wszystko, co możliwe, że niczego nie zaniedbujemy, jest równie ważna dla nas, jak dla tego stworka.
Widzę, że Dżumka ma najlepszą z możliwych opiekę. Do tego liczne kciuki na forum.
Trzymajcie się obie - i Ty i Dżumka.
SZCZURCIA 02.2006 - 23.04.2008 ; PEREŁKA ??.08.2008 - 05.04.2011 ; FRYGA ??.08.2008 - 16.11.2010; CYKORIA 01.01.2011 - 16.05.2012 ; DAKOTA 17.01.2011 - 02.05.2012; KRECIA ??.09.2012 - 08.08.2014; KICIA ??.09.2012 - 20.09.2014;
Jest coraz gorzej
Mała broni się przed karmieniem i pojeniem, widocznie ból wtedy jest większy niż głód i chęć jedzenia; oczy wyglądają strasznie, całe w porfirynie, nosek też...
Poczuła teraz zapach jogurtu i wysunęła się cała ku niemu, ale znów nie udało jej się otworzyć pyszczka ani nabrać choćby odrobiny języczkiem. Karmię ją wbrew jej samej , bo ona biedna wtedy stara się unikać kontaktu z końcówką strzykawki, z ludzkim palcem... Już jest z niej szkielecik, czuję pod dłońmi chudr drobne kosteczki
Bezradność jest straszna...

Poczuła teraz zapach jogurtu i wysunęła się cała ku niemu, ale znów nie udało jej się otworzyć pyszczka ani nabrać choćby odrobiny języczkiem. Karmię ją wbrew jej samej , bo ona biedna wtedy stara się unikać kontaktu z końcówką strzykawki, z ludzkim palcem... Już jest z niej szkielecik, czuję pod dłońmi chudr drobne kosteczki

Bezradność jest straszna...

...nawet nie bardzo jest co poradzić.... moim, przy ostrych problemach z serduszkiem- pomagał Nitrocard... ale, żaden nie miał stwierdzonego przerostu... mogę tylko myśleć o Was
tak! ta bezsilność....

Tak strasznie mi przykro...
Tak źle czytać tak złe wieści..
Ślę Wam ciepłe myśli... Oby jak najmniej bólu Wam towarzyszyło...
Tak źle czytać tak złe wieści..

Ślę Wam ciepłe myśli... Oby jak najmniej bólu Wam towarzyszyło...

Tak chciałoby się coś zrobić, poradzić, ale czasami człowiek jest po prostu bezsilny
Cały czas jestem myślami z Wami... ach tak okropnie smutno
Dżumka walcz, nie poddawaj się...

Cały czas jestem myślami z Wami... ach tak okropnie smutno

Dżumka walcz, nie poddawaj się...

Uni tul ją mocno, trzymaj dużo na rękach i głasiaj!
Chciałabym bardzo bardzo bardzo, aby było inaczej niż u Diesel, ale jest tak samo... boję się bardzo
Trzymam bardzo mocno kciuki za Dżumkę!!! Lek musi zacząć działać, no dalej!
Chciałabym bardzo bardzo bardzo, aby było inaczej niż u Diesel, ale jest tak samo... boję się bardzo

Trzymam bardzo mocno kciuki za Dżumkę!!! Lek musi zacząć działać, no dalej!
Nasza brygada-pamiętamy tęsknimy
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
...a, że tak się o Was boję, idę tulić moje Lolaru; Opowiem mu o Dżumce- przecież w porównaniu z nim, ona jest smarkata... mamy nadzieję na dobry obrót sprawy 

Trzymaj się Uni
Napisz coś od czasu do czasu to postaramy się podnieść Cię na duchu
Dżuma walcz!
Napisz coś od czasu do czasu to postaramy się podnieść Cię na duchu
Dżuma walcz!
Nasza brygada-pamiętamy tęsknimy
Malutka leżała na boczku , spała i odpoczywała; była z nią nasza córka.
Czasem odchodzi na bok, żeby się wysikać . Coraz większe problemy z karmieniem. Jutro mamy jechać na zastrzyki, trzeba ją znowu nawodnić
Denewo, ona też tak jak Diesel podczas jedzenia i picia gmera łapkami przy pyszczku, jakby chciała z niego coś usunąć, wyczyścić...
Czasem odchodzi na bok, żeby się wysikać . Coraz większe problemy z karmieniem. Jutro mamy jechać na zastrzyki, trzeba ją znowu nawodnić
Denewo, ona też tak jak Diesel podczas jedzenia i picia gmera łapkami przy pyszczku, jakby chciała z niego coś usunąć, wyczyścić...

- tahtimittari
- Kontakt:
To tak smutne
Spróbujcie może póki co kroplówek..?

Spróbujcie może póki co kroplówek..?
- Paul_Julian
- Kontakt:
Dżumko, trzymaj się ....
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha