Trochę chaos tam panuje, ale to tak na szybko było urządzane, bo czasu nie miałam.
Moderator: Junior Moderator
co do misek to mam większe, ale jeszcze ich nie wkładałam bo będą leżeć na samym dole, a tam jeszcze nie ma ściółki. a zamiast pojnika nie może być miska ?yss pisze:moim zdaniem drabinki dla małych szczurów będą ok
jeżeli przygarniasz szczurze dzieci, takie do 2 miesięcy, to możesz powkładać ruloniki od papieru toaletowego - można sobie do nich włazić, można je gryźć, można je tachać po klatce, podrzeć i coś zbudować
hamaczek przydałoby się zawiesić bardziej przytulnie - on mi na rozciągliwy nie wygląda, a powinien otulać siedzącego w środku szczurka.
nie ma pojnika.
mikre te miseczki. [ja mam takie dla szczurów, owszem, na przysmaki typu gotowane ziemniaki czy kaszka mleczna].
z miseczki stojącej u góry jedzonko i łupiny będą sypać się wszędzie naokoło. miska ciągle będzie spadać - jest za lekka.
domek nie jest konieczny, o ile mamy w klatce przytulny hamak
hamaki lepiej mocować za 4 rogi np spinaczami, do prętów. takie supły są bez sensu. hamak często się wymienia i pierze, bo śmierdzi i się brudzi. za każdym razem będziesz uruchamiać desuplację?
polecam od razu dwa szczurki, najlepiej z jednego źródła, ale niekoniecznie. jedno szczurze dziecko będzie wystraszone i samotne, rodzeństwo doda mu otuchy i będą się razem bawić, ganiać się po klatce i kulać w bójkach. nie wiem po co chcesz biedaka męczyć samego :/ to nie ma ani jednej zalety. a wad od groma.
nie istnieje coś takiego jak szczur za 'duży' na towarzystwo. istnieje tylko nieumiejętnie łączący opiekunMelody pisze:aż nagle już ogon jest za duży na towarzystwo..
Ha, bo dziś sprzątałam!Melody pisze:smeg fajna klatkaA jak czyściutko !