nadmiar rzeczywiście powoduje uczulenie aczkolwiek nie szkodzi w tradycyjnym rozumieniu tego słowa. ja akurat uważam że to po prostu zbędne, a niekoniecznie zdrowe, bo wiadomo skąd się bierze mięso.`naatka pisze:że moga nie tolerować białka zwierzęcego.
co dobrego zaserwowaliście dzisiaj swoim ogonom?
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: co dobrego zaserwowaliście dzisiaj swoim ogonom?
ze mną: leszek, kendrick
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek
wiem właśnie skąd się bierze mięso i mimo wielu sprzeciwów go nie jem, i nie będę podawać moim szczurkom bo nie jest ono podstawą diety i jak nie będą go jeść nic się nie stanie.
marchewę
dyni zdziebko, i duużo warzywek 

George Orwell was wrong. Aldous Huxley was right.
Jeżeli widzisz: błąd ortograficzny, niepokojący post/temat, chcesz poprawić swój temat, zamknąćtemat
Zgłoś to moderatorom klikając w ikonę wykrzyknika w poście!
Jeżeli widzisz: błąd ortograficzny, niepokojący post/temat, chcesz poprawić swój temat, zamknąćtemat
- zuzka-buzka
Zamiast mięcha - gerber.
Oj smakuje... A mianowicie: cielęcinka z kluseczkami i jarzynkami. Pierwszy raz widziałam, jak moje szczury rzuciły się na "coś mokrego"...
zeżarły po 3 - 4 łyżeczki gerbera i poszły nynać
Dałam im jeszcze 5 łyżeczek do miseczki na noc, a resztę do lodówy.
Myszy dostały tylko 1 łyżeczkę, bo powąchały i pogardziły.
Najpewniej to zakopią, ale może jednak któraś się skusi.
Na razie omijają szerokim łukiem. 

Alex [*][/color][/b] i Marty [*][/color][/b] u mnie od 09.10.10 Eldo od 11.11.10 Belusia [*][/color][/b] od 08.04.11 Jinxx od 24.05.12 Sykes i Danny od 25.09.12
No to moje paskudy dostały dzisiaj:
gotowaną marcheweczkę i ziemniaczka, chrupkie pieczywo, suchy chleb, nieugotowany makaron
gotowaną marcheweczkę i ziemniaczka, chrupkie pieczywo, suchy chleb, nieugotowany makaron
"Kto jest okrutny w stosunku do zwierząt, ten nie może być dobrym człowiekiem."
Arthur Schopenhauer
[*] Smrodzio - na zawsze w moim serduchu [*][/b] [/i][/color][/size]
Arthur Schopenhauer
[*] Smrodzio - na zawsze w moim serduchu [*][/b] [/i][/color][/size]
marchewka, cukinia, kasza jęczmienna
ze mną: leszek, kendrick
zupka z soczewicy i papryki 

z nami:Rex, Atom, Muody
za TM:Leon, Erna, Berta, Mika, Kropek, Milka, Korek, Misiak, Myk, Pawik, Kruszyna, Siwek, Garp...:*
za TM:Leon, Erna, Berta, Mika, Kropek, Milka, Korek, Misiak, Myk, Pawik, Kruszyna, Siwek, Garp...:*
- soramenium
Mój szczureks dostał dziś kupną mieszankę dla szczurów (nie wiem jakiej firmy), płatki owsiane i ciasteczka owsiane domowej roboty!
bardzo mu wszystko smakowało i jest 

ze mną:
Brokuś(owczarek kaukaski - pies), Tazo(szczureksss - rasa bliżej nie określona)
za Tęczowym Mostem:
Na szczęście nikt... [*] dla wszystkich zmarłych... (zwierząt i nie tylko...)
Brokuś(owczarek kaukaski - pies), Tazo(szczureksss - rasa bliżej nie określona)
za Tęczowym Mostem:
Na szczęście nikt... [*] dla wszystkich zmarłych... (zwierząt i nie tylko...)
hmm... takie kupne karmy są baardzo kiepskiej jakosci, wiec postaraj sie zdobyc taką jakąś lepsząsoramenium pisze:Mój szczureks dostał dziś kupną mieszankę dla szczurów (nie wiem jakiej firmy),

a moje myszy dziś na śniadanko prócz karmy suchej, serek biały chudy marcheweczkę i sałatę..
wieczorem czeka je gerberek z rybką

Ryjek, Paszczak i Mika nr 3 
Kocizny Mefcina i Stefcik, zając Closti
w serduszku Gocia,Gajusek,Julka,Migotka, Nelka,Pimplak,Suri,Mika,Rysiek i Mikan,Bubi,Kotlecik,Surik,Viktorek,Miśka,Muminek,Susełek, Toffcik

w serduszku Gocia,Gajusek,Julka,Migotka, Nelka,Pimplak,Suri,Mika,Rysiek i Mikan,Bubi,Kotlecik,Surik,Viktorek,Miśka,Muminek,Susełek, Toffcik
nie wiem co one w tym widzą, bo generalnie te obiadki są obleśne.mikanek pisze: gerberek z rybką
hahaha no pachną specyficznie i w życiu bym ich nie tknęła...ale nic tak nie znika z miski jak gerber 

Ryjek, Paszczak i Mika nr 3 

troche soczewicy, ziemniaka, i suchego chleba.
Zauważyłam, że moje Opaki nigdy nie przepadały za kolbami. Kolby sobie wisiały a Im to dyndało jak te kolby rzeczone.
Może z racji tego, że Alan, Chris i Nicky jeszcze kolb nie próbowały/nie zwracały na nie uwagi, może z tej, że Wujek będąc w Kakadu kupił kolby specjalnie dla szczurów - to było wręcz rozrywanie owych kolb. Tzn. zaczął Chris - wyrywał, chciał wziąć całą dla siebie gdy wieszałam etc.
A poza tym ryż i kasza gryczana, pomidor.
Może z racji tego, że Alan, Chris i Nicky jeszcze kolb nie próbowały/nie zwracały na nie uwagi, może z tej, że Wujek będąc w Kakadu kupił kolby specjalnie dla szczurów - to było wręcz rozrywanie owych kolb. Tzn. zaczął Chris - wyrywał, chciał wziąć całą dla siebie gdy wieszałam etc.
A poza tym ryż i kasza gryczana, pomidor.

Filipek [`], Kuodzio Synek M.[`], Oli [`], Frankie [`], Tobiasz[`], Noel[`], Lijam[`], Adrian[`], Robert[`], Artur[`], Gem[`], James[`], Chris ['], Alan ['], Nicky, Lennon, Paul, George
Opaki
- zuzka-buzka
Ja się tylko odniosę do postu chyny:
moje nie kosztowały, nie marudziły. KAŻDĄ KOLBĘ, każdej firmy zżerają w ciągu 1 nocy.
moje nie kosztowały, nie marudziły. KAŻDĄ KOLBĘ, każdej firmy zżerają w ciągu 1 nocy.

Alex [*][/color][/b] i Marty [*][/color][/b] u mnie od 09.10.10 Eldo od 11.11.10 Belusia [*][/color][/b] od 08.04.11 Jinxx od 24.05.12 Sykes i Danny od 25.09.12