Majaki Nocne - doszczurzenie ekstremalne

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Eve

Re: Majaki Nocne

Post autor: Eve »

O matko ! Ihime !! To już ?!

..to siedzę na szpilkach ..
Łapki malutkie ale wyobraźnia ogromna..
Moje miziaki: Futra z Charakterem
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=33133

Hamaczki dla każdej paczki :P
http://szczury.org/viewtopic.php?f=149&t=38219
IHime

Post autor: IHime »

Mamy w tej chwili chyba 5!

Mam nadzieję, że Sardynki, jak odsapnie po przeżyciach porodu, ładnie zajmie się maluchami i będzie karmić. Na razie część umyła, dwa zgubiła w polarkach i miałam stresa, żeby jej je podsunąć. Wczoraj oboje z mężem zaliczyliśmy po dziabie, bo Sardynki miała hormonalne humorki. Nie zrobiła porządnego gniazda, widać, że jest bardzo młoda, jak na matkę dzieciom.
Awatar użytkownika
Arau

Post autor: Arau »

Siedzę na forum i tylko f5, f5, f5...
Rany, prawie jak poród na żywo.
Rodzi jeszcze? Na piątce mogłaby skończyć...
Wstępnie rezerwuję dwóch chłopców ;D
Trzymaj się malutka, nie daj się!
Obrazek
Zaraza, Szuriken, Kaszmir
[klik!]

Za tęczowym mostem...
Alucard, Belzebub, Zenek, Bazyl, Edgar, Arrow, Krecik, Afera, Wichura. Tęsknię za Wami...
IHime

Znalazłam kolejnego!
IHime

Chyba skończyła, dałam jej kawałek serka, bo to bomba kaloryczna, troszkę poskubała, chwilami przysypiała, a teraz myje tego dzieciaka, którego jej przed chwilą podsunęłam.

Arau, lepszego domku nie moglibyśmy sobie wymarzyć! :-*
Nietoperrr...
Kontakt:

Re: Majaki Nocne - Sardynki, czyli relacja z porodu!

Post autor: Nietoperrr... »

O matulu!!!TO JUŻ??? :o :o :o
A to Ci psikusa od życia dostałaś!!! :D
To życzymy,aby już więcej nie było małych sardynek,oby mamusia się nimi pięknie zajęła,a brzuszki były pełne mleczka!
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
Awatar użytkownika
Arau

Czyli około szóstki jest? Uff, to nie ma tragedii. Poradzi sobie, co ma sobie nie poradzić :)
Pamiętaj, że póki co wstępnie ;)! Nie wiem jeszcze jak mój TŻ, z którym się ostatnio mocno pogryzłam, no i co na to moje starszaki ;P Myślę, że na razie obowiązuje plan "wpadasz z bandą dzieciaków, my pijemy kawę, a one zajmują się rozkochiwaniem w sobie paskudnego ludzia" ;D
Bo ja już jestem zakochana :*
Dużo mleczka w brzusiolach!
Obrazek
[klik!]

Za tęczowym mostem...
Alucard, Belzebub, Zenek, Bazyl, Edgar, Arrow, Krecik, Afera, Wichura. Tęsknię za Wami...
IHime

Arau pisze:Czyli około szóstki jest? Uff, to nie ma tragedii. Poradzi sobie, co ma sobie nie poradzić :)
Pamiętaj, że póki co wstępnie ;)! Nie wiem jeszcze jak mój TŻ, z którym się ostatnio mocno pogryzłam, no i co na to moje starszaki ;P Myślę, że na razie obowiązuje plan "wpadasz z bandą dzieciaków, my pijemy kawę, a one zajmują się rozkochiwaniem w sobie paskudnego ludzia" ;D
Bo ja już jestem zakochana :*
Dużo mleczka w brzusiolach!
Plan ustalony, za 3 tygodnie wbijam z maluchami, bo wtedy będą najfajniejsze, już ofutrzone, otwarte oczka, a jeszcze takie sierotki nieporadne. ;D
Awatar użytkownika
Eve

Post autor: Eve »

Ihime - ja szukam maluchów ... i nic nigdzie nie mogłam znaleźć a tu .. dla mnie , dla mnie .. takie Morskie Opowieści się szykują ..
Czy nieśmiało mogę zaklepać IKS dziewczynek ? ::)

emocje, eh emocje ! ;D
Łapki malutkie ale wyobraźnia ogromna..
Moje miziaki: Futra z Charakterem
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=33133

Hamaczki dla każdej paczki :P
http://szczury.org/viewtopic.php?f=149&t=38219
Awatar użytkownika
Arau

No i zapomniałabym - gratulacje dla "babci" ;) I napisz mi coś o tym morskim stworzonku w liczbie mnogiej, skąd to niespodziankowe szczęście się w ogóle wzięło ^^?
Obrazek
[klik!]

Za tęczowym mostem...
IHime

Evcia, kolejny domek marzeń! Zaklepane! :-*

Arau, Sardynki adoptowałam tydzień temu tutaj, podobno jest z wpadki. Ma około 3 miesięcy, chociaż maleńka - ostatniego dnia ciąży ważyła 230 gramów. Jest urocza, słodka i ufna, całkiem miziasta, hormony odezwały się dopiero wczoraj wieczorem, ale pewnie dołożył się do tego stres, bo kolejny raz przeniosłam ją do innej klatki (tym razem, żeby mogła spokojnie i bezpiecznie urodzić). Poprzedni opiekun zareagował na poziomie, przejął się, że nie dopilnował małej, chociaż nie ma pojęcia, jak do tego mogło dojść, ma powiadomić pozostałych adoptujących o ryzyku. No i mała przyniosła wszoły, niewiele i została już odrobaczona preparatem bezpiecznym dla ciężarnych, a moje paskudy dostały iwermektynę.
Imię pochodzi z książki Pratchetta, gdzie Sardynki jest mądrym, łagodnym szczurem, ponad wszystko kochającym taniec.
http://zelaznostopy.deviantart.com/art/ ... -213730148
saszenka

Post autor: saszenka »

O matko i scurko! Ja tu nic nawet nie wiedziałam o Sardynkach, wchodzę a tu proszę - cała ławica Sardynek :D
Gdybym mogła, to bym wzięła, ale nie mogę, to tylko się pozachwycam nad małymi pyszczkami, przekazuję ukłony szanownej położnicy i życzę dużo zdrowia i nerwów ze stali :)
No i żeby tego Arauowego TeŻeta się dało przekabacić ;D
Pokaaaaa małe! Kiedy pokażesz małe żelki? :D

IHime, co to za preparat na wszoły bezpieczny dla ciężarnych?
saszenka
Stado: Turkuć, Podjadek, Pafnucy, Milord, Gimel

Na tymczasie: cała wataha
Awatar użytkownika
Arau

Mam cichą nadzieję, że chłopcy będą standard, ale nie pogniewam na inne uszy czy sierść... Ale te zwykłe, najmniej popularne ciury, najlepiej koloru "kanałowców" są dla mnie najpiękniejsze i kropka ;D
Obrazek
[klik!]

Za tęczowym mostem...
IHime

Saszenka, nie wiem kiedy, bo Sardynki jest na mnie wkurzona za grzebanie w gnieździe. Znowu jej podrzuciłam zgubionego malucha, bo postanowiła pościelić i malec wyleciał z gniazda. Mam nadzieję, że wszystko będzie z nimi OK. Świergolą gdzieś cichutko spod polarków.
Ten preparat to osławiony, złowieszczy Fipronil, tylko bardzo starannie wydawkowany. Ma tę przewagę nad Iwermektyną, że nie przenika przez łożysko.

Arau, też uwielbiam najzwyklejsze aguty. Szczur ma być szczurem. ;)
saszenka

Post autor: saszenka »

IHime pisze: Ten preparat to osławiony, złowieszczy Fipronil, tylko bardzo starannie wydawkowany. Ma tę przewagę nad Iwermektyną, że nie przenika przez łożysko.
A onże jaja zabija też? Ja się bujam drugi miesiąc z iwermektyną... :-\
saszenka
Stado: Turkuć, Podjadek, Pafnucy, Milord, Gimel

Na tymczasie: cała wataha
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”