Brygada Er - Er - To już koniec brygady
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: Adaś i Różyczka ;)
a mnie podoba się Zygmunt i Staszek
Żelisław też najgorszy nie był

http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=26519 Yang i uczelniana banda
Niesamowite uczucie kiedy stadko młodych szczurków biega po Tobie jak jakieś stado pająków z horroru
... Są coraz słodsze
.. Żal oddawać 

Szczurza rodzinka: * Lili * Kropka * Zmyłka * Wypierd *
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *

Właśnie problem w tym, że się przyzwyczajam... Zaczynam dostrzegać różnice charakteru maluchów i rozróżniać je bez bliższego przyglądania się łatkom.. Po za tym najbardziej przywiązuje się do tego biedulka... tak mi go żal, a jak go oddam to chyba się zapłacze
... Będę Cię, Annallie napastować później że chce dzieciory odwiedzać 

Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
Skopiowane z innego tematu - dotyczy to maluszka nr 1.No.. I po wizycie u weterynarza wiemy:
- zapalenia nie ma śladu.
- powieki są rozklejone.
- powieki są na tyle małe, że nie da się ich otworzyć. Da się tylko lekko rozszczelnić.
- pod powiekami nie czuć ani nie widać gałek ocznych, więc najprawdopodobniej maluszek ich nie ma.
- maluch jest bardziej narażony na zapalenia.
Teraz weselej:
Wszystkie maluchy rosną jak na drożdżach, jutro zostają oddzielone od mamy - bo kończą miesiąc a jaja mają jak balony

Od jakiegoś czasu jak puszczam maluchy na łóżko, Maja (samiczka nr 2) zwiewa z łóżka, jak tylko się odwrócę. Znajduję ją potem gdzieś na pokoju.. szkód nie robi. Dziś jak puściłam małe, na łóżku został tylko najbardziej ostrożny maluch Chłopak nr 2 (ludzi się nie boi, ale raczej najpierw się zastanawia, później robi). Pozostałe 5 maluchów zwiało

Na fotkach słabo widać, ale Chłopak nr 1 (bez oczu) ma sporo większe uszy od pozostałych

Wczoraj zrobiłam małą sesję.. Bez Maji, bo jej nie zdążyłam sfotografować zanim ją wsiorbało:

Ale grubasek z Adasia
. Faktycznie ma największe uszole maluszek xd.
A czemu tak be nazywasz chłopczyka nr 2? A tamte dwa mają już wymyślone imiona?

A czemu tak be nazywasz chłopczyka nr 2? A tamte dwa mają już wymyślone imiona?

Też nie mają
... A chłopak nr 2 dziś mi się tak nazwał bo jako jedyny nie wykombinował jakby tu się urwać z łóżka
...
Cieszy mnie strasznie to ze maluchy już trafiają i wracają do klatki same (czasem).. No i że "gacuś" nie ma tez z tym problemu

Cieszy mnie strasznie to ze maluchy już trafiają i wracają do klatki same (czasem).. No i że "gacuś" nie ma tez z tym problemu

Jeszcze je naucz nie robić gdzie popadnie
. Ale jestem dumna z Gacusia xd. Polubił panią weterynarz 

No... po: "A niech se sika" .. to każdy szczur by polubił 
Załatwiać się do kuwetki nauczysz sama
, albo nauczą się same (jak rodzice).

Załatwiać się do kuwetki nauczysz sama

Szkoda, że nie widzi. Myślę, że jeśli widział jak rodzice tak robią to i on szybciej by się nauczył.
Będzie Gacuś i Edek 

To raczej o zapach chodzi
... Wszystko co obsiusia jak najszybciej wyprać, kupki sprzątać, zostawiać tylko w klatce, to zakuma że załatwiać się trzeba tam gdzie "kiblem pachnie" 

Samiczki od samców oddzielone. Samce, chwilowo mają małą klatkę (~70x40x30). Jutro Gacek i Edek (nr 3) idą do Annallie, a pozostałe 2 czekają jeszcze tydzień- dwa aż właściciel wróci z zagranicy
.
Chłopaki zapoznają się z nową klatką, a dziewczyny teraz biegają po pokoju. Nie bawię się już w puszczanie maluchów na łóżko, bo i tak wszystkie spierniczają na ziemię, więc po prostu sobie biegają.
Po za tym, wcześniej jak Maja zwiała, to jej nie było.. teraz widzę ją wszędzie. Bawi się, biega na widoku, przychodzi zaciekawiona do mnie
.

Chłopaki zapoznają się z nową klatką, a dziewczyny teraz biegają po pokoju. Nie bawię się już w puszczanie maluchów na łóżko, bo i tak wszystkie spierniczają na ziemię, więc po prostu sobie biegają.
Po za tym, wcześniej jak Maja zwiała, to jej nie było.. teraz widzę ją wszędzie. Bawi się, biega na widoku, przychodzi zaciekawiona do mnie

No ... To Edek (nr3) i Gacuś (nr1) - mój ulubieniec, poszły już do nowego domku, do Annallie. Mam nadzieję że szybko wrzuci fotki i opisze jak czują się maluszki. Niestety Gacka musiałam oddać razem z kroplami do oczu bo wczoraj zapalenie się nawróciło. Szczurki oddałam razem ze znajomo pachnącą szmatką i kolbą kukurydzy (ulubione żarcie) - więc mam nadzieję że nie są za bardzo przerażone ...
....ale będę tęsknić za Gacusiem
....ale będę tęsknić za Gacusiem

Jako że nie mam żadnych nowinek odnośnie szczurków, postanowiłam że pokażę Wam, co jeszcze skrywa mój ciasny jeden pokój
....

Od razu po wpuszczeniu do klatki panów Edek zaczął biegać po niej od dołu po samą górę
. I do tej pory woli siedzieć na górze. Zastanawiam się czy nie położyć mu tam jedzonko.
Jak tylko wchodzi ktoś do pokoju od razu nosek zza prętów wygląda i pcha się na ręce do ludzi
. Za to Gacuś wczoraj tylko dolne pięterko zwiedził szybko i od razu do domku. Do tej pory wychodzi rzadko z niego, a jak już wychodzi to po jedzonko i do domciu szybciutko
. Choć dziś rano jak weszłam do pokoju to obydwa biegały po samej górze
. Małemu niestety się nie poprawia ale z chęcią zwiedził mnie pod bluzką xd