Horda pajęczycy

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Nakasha
Numer GG: 4379189
Kontakt:

Re: Horda pajęczycy

Post autor: Nakasha »

Skoro już to dostaje, to możecie spróbować połączyć np. z amoksycykliną, gentamycyną czy enrofloksacyjną jeśli jej nie dostawał. ;) Trzymam kciuki za zdrowie! :)
Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij
Za TM: 88 szczurzych duszyczek

Obrazek
Pająk

Post autor: Pająk »

Generalnie Avalon już nie grucha, zdarza mu się podczas sytuacji stresowych, jak badanie u weta. W związku z tym poprawa jest. Wetka zdecydowała, żeby przestać podawać antybiotyk, zostać na lekach wykrztuśnych i wzmacniających, żeby sam teraz trochę powalczył, skoro i tak już większość paskudztwa wykrztusił z płuc. Jak się pogorszy jego stan, to wtedy będziemy kombinować z mieszkaniem antybiotyków.
Dzięki za cenne rady :)

W stadzie głównym małe zawirowania - Merkury dostaje szajby. Dopadła go burza hormonalna i ciągle chodzi napuszony i wszystkich zaczepia. Reszta stada zawiązała pakt przeciwko niemu i nie wpuszczają go na górne piętra klatki ;/ Co chwile rumor...
Cwirki i Parszywek zaaklimatyzowały się już całkiem. Pomijając, że budzą nas o 5 rano piłując pręty w trójkę (Parszywek musiał Ćwirki tego nauczyć, wredny), to jest cudownie. Póki Avalon jest chory, to drugie stado jest w innym pokoju. Nie chce musieć podawać leków na wzmocnienie wszystkim szczurom, szczególnie, że Maluchy mają dość dziwny gust - dropsy wezmą niechętnie, tosty ich nie interesują, immunoglukan też nie, a reszta mojego stada się o te rzeczy zabija. Ot, wyrafinowane podniebienie :P
Obrazek
Horda: Pestek [*], Eshin, Skyre, Szary prorok, Avalon, Merkury [*], Parszywek, Ćwirki dwa (Dunder i Piorun), Malygos HF
Awatar użytkownika
mini

Post autor: mini »

Pająk pisze: Maluchy mają dość dziwny gust - dropsy wezmą niechętnie, tosty ich nie interesują, immunoglukan też nie, a reszta mojego stada się o te rzeczy zabija. Ot, wyrafinowane podniebienie :P
Znam :P

3mam kciuki za Avalona! Co by się wykurował do końca i raz na zawsze :)
Jak ja lubię się śmiać.. to takie ciekawe doświadczenie.
->Nasze Śliczne Paskudy:*<-
->Mini pociechy<-
Pająk

Z Avalonem lepiej. Zdarza mu się jeszcze cichutko świsnąć jak gdzieś nochal wsadzi, ale nie grucha już.
Oczywiście długo spokoju w stadzie być nie mogło - Merkuremu nie przestało odwalać. Sytuacja zrobiła się na tyle niebezpieczna, że musieliśmy go oddzielić od reszty stada. Będziemy go kastrować w przyszłym tygodniu.
Generalnie Merkury zrobił się rexem - futro wiecznie nastroszone, sztywne, tłuste, pomarańczowe, samczy łupież, intensywny zapach. Ciągle atakuje inne szczury - w większości wypadków on na tym wychodził gorzej (już 3 rany miał), ale ostatnio rozwalił Avalonowi nos...

W drugim stadzie cud, miód i orzeszki, a także piłowanie prętów. Parszyw się rozpaskudził w towarzystwie. Nie ruszy się po karmę kiedy ją sypie, jest ponad to, więc maluchy mu wszystko wyżerają, a on się później budzi o 2 w nocy, bo chce jeść, a tam nie ma co. I zaczyna piłować pręty dopóki mnie nie obudzi i mu nie wrzucę czegoś do jedzenia... I to czegoś co zje, bo obok oczywiście pełna miska...
Obrazek
Horda: Pestek [*], Eshin, Skyre, Szary prorok, Avalon, Merkury [*], Parszywek, Ćwirki dwa (Dunder i Piorun), Malygos HF
ol.

Post autor: ol. »

Dobrze usłyszeć o zdrowiejącym Avalonie :)
a jak dobrze o tych cud-miód-orzeszkach :D

tak się szykuję żeby Cię zagadnąć w temacie imion Panów Ćwiriłłów - mają już jakieś oficjalnie ?

Merkury sobie nagrzebał :-\ nie ma jednak szans żeby go jeszcze trochę przetrzymać w samotni, żeby przemyślał i spokorniał ? Zdarzało się, że okresowa izolacja od stada dawała dobre efekty i ostatecznie obywało się bez zabiegu.
Pająk

Myśleliśmy o tym. generalnie go tak separujemy-nie separujemy. Po kolejnej kłótni ląduje sam, żeby się uspokoił. Ale co wraca do stada, to nie mija 5 minut i bójka. Reszta stada kiedy tylko on wraca bunkruje się na najwyższym hamaku i nie wpuszczają go tam. Ten się wpycha na silę i bójki gotowe. Patrząc na to, że od miesiąca własnie wygląda jak samiec z przerostem testosteronu, to jakoś nie sądzę by mu przeszło. Jego wygląd naprawdę jest niepokojący. Przylizuje mu co chwilę futerko, ale zaraz znów się stroszy i wygląda jak wściekła kulka.

Ile by musiało trwać takie odseparowanie?

Z panami Ćwirkami jest problem - nadal nie odróżniam jednego od drugiego z wyglądu. W związku z tym nie ma co im dawać imion, bo i tak będę je mylić. Ale pewnie to byłoby Dunder i Piorun. Czekałam, mając nadzieje, że jak trochę podrosną to zaczną się jakoś różnic, ale gdzie tam...
Obrazek
Awatar użytkownika
jordan

Post autor: jordan »

a jak chlopaki rosna ? bo moj sie kon wielki zrobil :)
Obrazek
Pająk

380 i 370
Obrazek
ol.

Post autor: ol. »

to chyba podobnie jak Wolly (chyba, że ten już znów od poprzedniego razu skok do przodu zrobił :P )

co do odróżniania- pewnie moje wycinanki już zanikły, nie chcesz im jednak zrobić nowych ?
teraz ich cechy indywidualne pewnie zlewają się w jeden dwugłowych charakter, a jeśli byś przez jakiś czas chociaż dysponowała punktem odniesienia w postaci jakichś widocznych znaczeń, mogłabyś zróżnicwać i później rozpoznawać ich po charakterach, upodobaniach, itp.
u mnie to zadziałało w przypadku jujek (albiosów), nie zawsze stuprocentowo (plus potem doszła jeszcze istotna różnica wagi, niestety) ale pozwalało mi to rozpoznawać ich w charakterystycznych sytuacjach (np. Baruch to ten który się właśnie gdzieś wspina, albo Baruch - cień Dżuma, a Ur - ten który skandalicznie się leni przy Misiu)

w sprawie Merkurego to Cię raczej skieruję do Nietopera, bo wiem, że jej się to kiedyś udało :)
Pająk

W poniedziałek odbieram Malygos HF łiiiii! ;D

Obrazek Obrazek Obrazek

Zdjęcia należą do Azi
Obrazek
Awatar użytkownika
mini

Jaki funfel genialny :D
->Mini pociechy<-
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Dobrze przeczytać, że Avalon wydobrzał, niech już więcej nie próbuje udawać gołąbka! :)
I trzymam kciuki za Merkurego, żeby nie musiał jednak iść pod nóż... :-\
Co do poniedziałku, to będzie prześliczny! :D
Głaski dla wszystkich w stadku! :-*
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Pająk

Malygos to taka mała pchełka, alienek i latająca wiewiórka. Nic mu nie jest straszne. Wczoraj próbował wejść mi do nosa, co nie było zbyt przyjemne. Ale zwiedza dzielnie, na razie dostał tylko kanapę i łóżko, ale już jest panem świata. Podbił też serca moich rodziców, mamy nie było trudno, już sama do niego przychodzi i bierze na ręce, ale tata do tej pory reagował dośc nerwowo na szczury omijając szerokim łukiem pokój w którym były. A tutaj niespodzianka, przesiedział wczoraj cały wieczór oglądając Malygosa, zamiast film i tylko się uśmiechał jak maluch gdzieś zanurkował i mnie łaskotał.
Od wczoraj nie mogę się powstrzymać i tylko się na niego patrze i się z nim bawię. A on tak zupełnie bez strachu, jakiejś nieśmiałości, od razu szturmem podbija moje serce. :serducho:

Właśnie Malygos próbował dopisać kilka słów sam o sobie, ale jeszcze za mały jest by docisnąć klawisz. ^^

I je za 3 szczury!
Obrazek
Awatar użytkownika
mini

Nie dość, że śliczności to jeszcze taki świetny charakter? Normalnie szczur idealny :D
->Mini pociechy<-
Awatar użytkownika
manianera

Post autor: manianera »

Pająk pisze:ale jeszcze za mały jest by docisnąć klawisz. ^^
To długo nie potrwa :D !
Przeuroczy jest!
A jak panowie bliźniacy :) ?
Miziaki dla całego stadka!
Widzę Twoją gwiazdę, ale podążam za swoją. [B. Hellinger]