Rozpieszczury i Rozpłaszczury: 4+2, Frodo nas opuścił...

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
valhalla

Re: Rozpieszczury - Frodo, Czmych i Gluś

Post autor: valhalla »

sr-ola pisze:
valhalla pisze:Aha. Już nigdy więcej nie daję arbuza przed wizytą. Broń biologiczna w postaci obsranego na rzadko transporterka stoi na balkonie, czekając na odważnego czyściciela
:D ;D U mnie rolę odważnego robi zawsze mąż, ale gdyby nie to- trzeba by było dopuścić się przekupstwa jakiegoś przechodnia ;)
U mnie też mąż umył, jak wrócił z pracy ;D Czyszczenie z kupy to jego robota, bo jemu nie robi się niedobrze. Jak Sysa przyniosła nam Glusia i Gluś pozostawił jej transporter w podobnym stanie, to też mąż ofiarnie go mył ;)

sr-ola pisze:Przygotowanie do masażu. Kto chętny? http://imageshack.us/photo/my-images/220/009nk.jpg/ ;)
Haha, dobre :D Mi na tym zdjęciu Czmyś przypomina zadowolonego szefa mafii ;)
Rozpieszczury: pomknęły wszystkie...
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
Awatar użytkownika
sr-ola

Post autor: sr-ola »

Faktycznie! Jeszcze tylko cygarko w zęby ;)
Ze mną: Reksia i Kicia. W sercu: Kicek; Biba, Gryzek,Agrafka,Siwa, Łysa, Kwik, Lusia, Rabarbar, Soomi i Serenada.. Moi wyjątkowi..[*]
Awatar użytkownika
dolby_surround

Post autor: dolby_surround »

valhalla pisze:Czyszczenie z kupy to jego robota, bo jemu nie robi się niedobrze. Jak Sysa przyniosła nam Glusia i Gluś pozostawił jej transporter w podobnym stanie, to też mąż ofiarnie go mył ;)
Lepiej zacznij ćwiczyć sprzątanie kupek ;) Mnie też kiedyś mdliło przy kupkach, ale tak sobie pewnego dnia postanowiłam, że muszę się przyzwyczaić, bo potem przyjdą dzieci i ich wszelakie wydzieliny i co wtedy? Nie chcę się wyręczać mężem... ;)
Obrazek
Dolby-surrounded by rats - przygody moich dziewcząt
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

dolby_surround pisze:
valhalla pisze:Czyszczenie z kupy to jego robota, bo jemu nie robi się niedobrze. Jak Sysa przyniosła nam Glusia i Gluś pozostawił jej transporter w podobnym stanie, to też mąż ofiarnie go mył ;)
Lepiej zacznij ćwiczyć sprzątanie kupek ;)
szczurze to pikuś, jak ja zobaczyłam kocie rozwolnienie na dywaniku to wymiękłam ::)
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Awatar użytkownika
zyberka

Post autor: zyberka »

alken pisze:szczurze to pikuś, jak ja zobaczyłam kocie rozwolnienie na dywaniku to wymiękłam ::)
a na ścianach kiedyś widziałaś? ::) Nie życzę nikomu takiego doświadczenia...

cofnę się trochę do zdjęć, których nie widziałam
http://imageshack.us/photo/my-images/220/009nk.jpg/ moje ulubione! :D siesta
http://imageshack.us/photo/my-images/695/002amc.jpg/ :-* :-*
Awatar użytkownika
aneczkaa

Post autor: aneczkaa »

http://imageshack.us/photo/my-images/811/007mjr.jpg/ no proszę, Czmyś z tymi łapkami wygląda jakby mówił "tak, słucham?" ;D
Piękności same w stadzie, wymiziaj chłopaków! :D
valhalla

dolby_surround pisze:
Lepiej zacznij ćwiczyć sprzątanie kupek ;) Mnie też kiedyś mdliło przy kupkach, ale tak sobie pewnego dnia postanowiłam, że muszę się przyzwyczaić, bo potem przyjdą dzieci i ich wszelakie wydzieliny i co wtedy? Nie chcę się wyręczać mężem... ;)
Kupki jako takie sprzątam zawsze (przecież nie będą czekać cały dzień na sprzątnięcie), natomiast luźnych, rozmazanych kup w transporterze (które zdarzają się bardzo rzadko, bo do tego potrzeba stresu i mokrej diety przed nim) - nie. Jasne, że gdybym była jedyną opiekunką szczurów, to robiłabym przy nich wszystko, ale chyba podział obowiązków domowych też jest po coś ;)

Kurde, fotek chwilowo nie mogę wrzucić, bo wsadziłam nową kartę pamięci do aparatu i jeszcze za dużo ich nie zrobiłam, a stara została w domu, bo wyjechaliśmy... Tak, szczury znów na wakacjach, nawet nie mają focha, że nie w wolierze, bo wybiegów więcej i dłuższe ;) Gluś zwiedza, rozrabia, rośnie nam wielki fan wspinaczek. Większość czasu spędza z Frodem, którego "ukradł" Czmysiowi już chyba na stałe... Czmyś absolutnie wzorowo znosi leczenie, lekarstwa je z łatwością, przemywanie wodą z octem traktuje jako relaks (prawie wczoraj nam zasnął), więc swojego niecierpliwego i gniewnego kaptura nie poznaję ;)
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
valhalla

Jesteśmy na wyjeździe, więc szczury mają wakacje ;) Rozhasały się tu nieźle. Psotny Gluś rośnie jak na drożdżach - nie mam tu wagi, żeby sprawdzić, ale to już nie ta moja mała kluseczka ;) W ogóle mam wrażenie, że wszystkim się przytyło, bo dostają tu sporo jedzenia, tzn. same świeże i zdrowe, żadnych świństw - ale nie ma cudów, jak się je, to się tyje. Mam nadzieję, że po powrocie nadal będą dorodne, ale nie otyłe. Frodo, dumny alfa, jest nadal cudownym miziakiem i głównym wychowawcą Glusia. Czmyś z rozkoszą znosi kurację, przemywanie wodą z octem go relaksuje, a lekarstwa zlizuje z ciasteczek, nawet nie musi samych ciastek jeść ;)

Mam trochę fotek, głównie "łóżkowych", bo to miejsce sobie szczury szczególnie upodobały, zwłaszcza, że tu nie chowamy pościeli, więc jest gdzie łazić... i co gryźć ;)

Czmyś - na wolności i podczas "tortur", które niespodziewanie okazały się przyjemne, czyli kuracja skóry
ObrazekObrazekObrazek

Gluś - zaznajomiony z elektroniką, a co ;)
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Frodo lubi oglądać seriale... oraz być iskany przez przyjaciół :)

I takie tam różne...
Awatar użytkownika
Kluska123

Post autor: Kluska123 »

Ale Glus urosl! :D Wymiziaj przystojniakow ode mnie :)
Moje szczurze szczęście za TM: Kluska Iwan Filipek Lucky Remy Tempuś Julek Szymuś Stuart Biały Teddy Kołtun Batman Toffi Fado Robin

Do zobaczenia Skarby moje...
valhalla

Mój mąż to samo powiedział... ma urlop w tym tygodniu tylko, więc w zeszłym musiał być od wtorku do piątku w pracy, 4 dni go nie było i po powrocie zrobił wielkie oczy - "jak urósł ten Gluś!".

Wymiziałam ;)
Awatar użytkownika
zyberka

Post autor: zyberka »

No ja przytaknę Klusce bo rzeczywiście nawet na zdjęciach widać, że rośnie jak na drożdżach ;)

http://imageshack.us/photo/my-images/830/004uyd.jpg/ no nic tylko wziąć takie i całować, całować, całować! :D

http://imageshack.us/photo/my-images/88/007uyk.jpg/ u nas Bazyl sobie zrobił ostatnio wycieczkę po klawiaturze w wyniku czego aktorzy mieli głosy jak dmuchane kaczuszki :D nie mam pojęcia jak to zrobił, tylko on zna kombinację klawiszy, którą można tego dokonać ::) :D
Awatar użytkownika
aneczkaa

Post autor: aneczkaa »

Ty się lepiej przyznaj co zrobiłaś z Glusiem i co to za nowy wielki czarny szczur! :D ;D
Awatar użytkownika
Venefico

Post autor: Venefico »

Obrazek Carly Obrazek Przylepka Obrazek Chico

Obrazek Rajka, Sky , Łatka, Pulpi
valhalla

aneczkaa pisze:Ty się lepiej przyznaj co zrobiłaś z Glusiem i co to za nowy wielki czarny szczur! :D ;D
Oj no... jakby to powiedzieć. Przypałętało się takie wielkie szczurzysko któregoś razu, żarłoczne i wielkie, ale myślałam, że nikt się nie pozna ;D

A tak serio, to muszę go zważyć po powrocie do Warszawy, bo faktycznie startuje do wagi ciężkiej juniorów :P
Awatar użytkownika
dolby_surround

Post autor: dolby_surround »

valhalla pisze:Gluś - zaznajomiony z elektroniką, a co ;)
No to znamy przyczynę jego przyrostu wagi. Siedzenie przed komputerem i telewizorem sprzyja otyłości, pamiętaj :D
Obrazek
Dolby-surrounded by rats - przygody moich dziewcząt
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”