Duecik Bez Siostrzyczek: Trochę inne uszka - RENIA :)

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
manianera

Re: Dueciki dwa - Czarnulka prosi o kciuki!

Post autor: manianera »

Coś u Was się za dużo dzieje niedobrego, czas na wakacje od chorób i mam nadzieję, że ten urlop i zdrówko zbliżają się wielkimi krokami! Trzymamy kciuki za obie panny!
Widzę Twoją gwiazdę, ale podążam za swoją. [B. Hellinger]
Słodziaki
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

uwielbiam te czarne serie, przy szczurach zawsze wszystko na raz się wali :(

ale będzie dobrze, tak wczesnie zauwazyłaś objawy, ze nie ma mowy, zeby nie było. trzymam kciuki.
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

trzymam kciuki :-*
napewno będzie dobrze! dużo ciepła dla WAS wprost z mojego serduch Kochani :-* <3
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Awatar użytkownika
Ivcia

Post autor: Ivcia »

Ja również kciukam!
<:3 )~ Bahama Mama
za TM Rubi ['] Vanilla ['] Arma ['] Gaja ['] Faramuszka ['] Pina Colada [']

Obrazek
Awatar użytkownika
szczurzyca.
Kontakt:

Post autor: szczurzyca. »

kciuki! :)
['] Diuna Barnaba Misiek 2Kremówki Charlotte Chanel Foczka Beza Molly Coco Malina Bianka Ronia Rasta Delilah-Rattie'sLove Tequila Dżuma Duffy Ernest Cholera Apollo Coffee Missisipi Agusia Rosa ['] Beżyczka 1Kremówka <:3 )~~
Awatar użytkownika
tahtimittari
Kontakt:

Post autor: tahtimittari »

No nie! Coś jakby się uwzięło na ten duecik.. :-\
Macie moje wsparcie,, trzymam kciuki. :-* Czarnulko zbieraj się..
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Nie ma poprawy, jest gorzej... :(
Wet, zdaniem którego wyłapałam pierwsze objawy i przyszłam bardzo szybko, zasiał w nas nadzieję na polepszenie już dzisiaj, dodał drugi antybiotyk oraz Nootropil już od dzisiaj. Może teraz będzie postęp w leczeniu :-\
Czarnula ten Sumamed zjadła w ryżowej kaszce, a Nootropil w dwu porcjach miękiszu chlebka, pospała sobie słodziutko w naszej pościeli, od czasu do czasu wychylajac się i podstawiając panu do wygłaskania słodki czarny łepek. :)
Dżumie trzeba było czasowo odstawić ponownie włączony Vetmedin - bardzo kwaśny specyfik wchodził w reakcję z tą rozpulchnioną śluzówką i spowodował nawrót sączenia się z pyszczka śliny z krwią. na powrót więc dostała w nocy troszkę Tramalu.

Młodszym dziewczynkom dostało się nieco bezmlecznej, bezglutenowej kaszki ryżowej i przy tym można było się przekonać, że nic ponad tę właśnie kaszkę dla Finlandii - biedulka nie wiedziała już, gdzie uciekać ze swoją nakrętką - z jednej strony Martinka, z drugiej ja , a kaszka taaaaka pyszna, a taaaaaak jej maaaałoooooo....! :D

Ponawiamy gorącą prośbę o mocne kciuki dla naszej Czarnulki, żeby z tego wyszła...
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
ol.

Post autor: ol. »

Ostatnia rzecz, której można się było spodziewać, Czarnulka tak silna i lśniąca...
widzę ją jak upycha do buzi czekoladową słodycz
ech

Ale mówię sobie, że musi przynieść dobry skutek tak szybko rozpoczęte i zdecydowane leczenie ! I musi dobrze być !
Los myślami naginam, żeby pomyślnie rzecz całą rozwiązał, i obu siostrom dał się sobą cieszyć w zdrowiu i beztrosce :-*
Awatar użytkownika
unipaks

Ol., kiedy dziś rano nie pochwyciła, jak to ma we zwyczaju, miodowego dropsa, ani nawet podanego dla sprawdzenia -że to nie jakaś pomyłka - czekoladowego dropsika, załamałam się. Miało już dzisiaj być lepiej, miało być widać poprawę :-\
Płakać się chce patrząc na taką niezborną w ruchach, zataczającą krąg Czarnulkę... :'(
Ale mam ciągle nadzieję, że teraz leki ruszą i będzie dobrze
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Awatar użytkownika
kulek

Post autor: kulek »

Ojoj, wpadłam do Was z nadzieją, że przeczytam coś pozytywnego, a tu chorób ciąg dalszy :(
unipaks pisze:Ale mam ciągle nadzieję, że teraz leki ruszą i będzie dobrze
Też mam taką nadzieję, na pewno tak będzie! Przesyłam pozytywną energię i trzymam mocno kciuki za dziewczynki :-* :-*
Za TM: Febe, Mizia, Armia, Doris, Dylema
Pająk

Post autor: Pająk »

Tez kciuki trzymam, za poprawę i działanie leków. Oby było dobrze.
Obrazek
Horda: Pestek [*], Eshin, Skyre, Szary prorok, Avalon, Merkury [*], Parszywek, Ćwirki dwa (Dunder i Piorun), Malygos HF
Awatar użytkownika
unipaks

Nadal nie jest lepiej, biedną Czarnulę znosi w bok całą, nie tylko łebkiem; będzie chyba potrzebne wymontowanie górnych półeczek w klatce i przewieszenie polubionego przez obie dziewczynki klatkowego hamaka na sam dół...
Dobrze chociaż, że leki wchodzą i mała nie straciła apetytu, dogadzamy jej różnymi pysznymi i przy tym zdrowymi rzeczami, na deser dokładając pieszczoty i całuski. Nie trzeba chyba dodawać, że dzień obfituje w "deserki" :) Przekazałam chorutce wszystkie Wasze kciuki, za które dziękuję razem z dziewczynami :-*
Dżumka odwiedziła mnie dziś w nocy i już sądziłam, że komórka się zbiesiła i przespałam porę karmienia, ale na zegarku dochodziła 2.30, a ja karmiłam ją niecałe dwie godzinki wcześniej. Niemniej jednak skontrolowałam stan miseczek przy pufie - jedna była niemal całkiem opróżniona. :)
Pogładziłam ją po główce ( parę razy się udało - krótko i szczura zaraz oddreptywała w bok na bezpieczną ode mnie odległość ) i została przy mojej nodze dłuższą chwilkę, a potem odtruchtała do swojej pufy, przy której dołożyłam świeżą porcję jedzonka - rano było prawie skończone, a na śniadanko mimo widocznych kłopotów z tą nieszczęsną śluzówką dała się namówić na jakieś 6, 5 ml pożywnej papki i maleńką łyżeczkę serka na deser. Dżumce jakby troszkę zmniejszył się węzeł chłonny pod bródką, który pojawił się przy ostatnim kryzysie.
Teraz obie siostrzyczki śpią przytulone do siebie na parterze domku; nieszczęścia lepiej znosić wespół z bratnią ( przepraszam: siostrzaną ) duszą, nie zaś w pojedynkę. :)
Usiłuję trzymać fason, ale tak naprawdę to staram się nie dopuścić do siebie obaw i lęku o Czarnulkę; gruczolaki na szczęście nie ruszyły od momentu pierwszego badania, i modlę się, żeby przynajmniej tak nadal trwały w zastoju...
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

jaką one mają u Ciebie wspaniałą opiekę :-* :-* :-*
dużo zdrówka dla dziewuszek :-*
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
IHime

Post autor: IHime »

Czarnulka, zdrowiej, pięknoto mała! Ciotka Hime kciuka z całych sił!
Dżumko kochana, oby ten mniejszy węzeł był zapowiedzią szybkiej poprawy! Niech dopisuje apetyt!
Mizianko dla pozostałej dwójki, żeby nie poczuły się zapomniane. :-*
Awatar użytkownika
zocha

Post autor: zocha »

Trzymam kciuki za Czarnulkę, zdrowiej szybciutko.

Ostatnio za dużo złego się dzieje na forum, dziewczyny wracajcie do zdrówka :-*

Uściski dla Ciebie i buziaki dla dziewczyn przesyłam. Trzymaj się uni... :-*
w sercu: Norman, PJ, Młody, Zenek, Adżi, Noname, Plastek, Biały

Moje kochane urwisy...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”