Temat archiwalny Karm polecanych - nieaktualny!
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: Karmy POLECANE
Chociaż na początku byli nieufni, to chłopaki się przekonali do VL Rat Complete, miseczki wyczyszczone:) I nareszcie nie muszę zbierać po nich wszelkich śmieci, już nie ma, że miska pełna, a tam same łupiny, trawy, gałązki i okruchy, chrupki zajadają w całości, aż się wąsy trzęsą:)
Zaraza, Szuriken, Kaszmir
[klik!]
Za tęczowym mostem...
Alucard, Belzebub, Zenek, Bazyl, Edgar, Arrow, Krecik, Afera, Wichura. Tęsknię za Wami...
Karmienie
Wiele rzeczy zostalo napisane. Może moja odpowiedz komus pomoże przy przeglądaniu tego długiego forum.
Moim sposobem na zapewnienie mojej Szczurce odpowiedniego zywienia jest przedewszystkich jedzenie tego co jem ja (oczywiście z granicami) Jestem zwolennikiem naturalnych składników jeżeli chodzi o zwierzęta. Czyli : Trochę marchwi,jajek,ziemniaczków czy innych rzeczy. Nie polecam dawanie dużej ilości jajka ponieważ szczur ma potworne gazy.
Nie używam za dużo zbożowych i `suchych` karm. CHOCIAŻ JEST TO WAŻNE. Mój szczur ma piękną siersc i ładny ogon.
Chociaz w czasie mojego wyjazdu mój szczur zostal bardzo zaniedbany.. Widać że mama karmiła go wyłącznie suchym pokarmem .plamy na ogonie, zniszczona sierść.
Także pamiętajcie by nie zmieniać gwałtownie diety swojego pupila
Moim sposobem na zapewnienie mojej Szczurce odpowiedniego zywienia jest przedewszystkich jedzenie tego co jem ja (oczywiście z granicami) Jestem zwolennikiem naturalnych składników jeżeli chodzi o zwierzęta. Czyli : Trochę marchwi,jajek,ziemniaczków czy innych rzeczy. Nie polecam dawanie dużej ilości jajka ponieważ szczur ma potworne gazy.
Nie używam za dużo zbożowych i `suchych` karm. CHOCIAŻ JEST TO WAŻNE. Mój szczur ma piękną siersc i ładny ogon.
Chociaz w czasie mojego wyjazdu mój szczur zostal bardzo zaniedbany.. Widać że mama karmiła go wyłącznie suchym pokarmem .plamy na ogonie, zniszczona sierść.
Także pamiętajcie by nie zmieniać gwałtownie diety swojego pupila

Moje skarbunie
Kofi Urodzona 27 marca 2012
Bowie Urodzona 31 maja 2012
Jak pies, szczur jest najlepszym przyjacielem człowieka.
Kofi Urodzona 27 marca 2012
Bowie Urodzona 31 maja 2012
Jak pies, szczur jest najlepszym przyjacielem człowieka.
-
- Kontakt:
witaminy, jednak karma dla szczurka (dobrej, polecanej fimy - versele laga, jr farm tima rattima, beaphar) jest podstawą w diecie szczurów. zapewnia wszystko, co potrzebne. a wszelkie marcheweczki, ziemniaczki i inne są tylko dodatkiem. nie może być na odwrót.
i w ramach offtopu :
szczury to silnie stadne zwierzęta, więc zaadoptuj swojemu szczurkowi drugiego, tej samej płci.
i w ramach offtopu :
szczury to silnie stadne zwierzęta, więc zaadoptuj swojemu szczurkowi drugiego, tej samej płci.
bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
Ale jak to? Plamy na ogonie z powodu suchej karmy? Moje mają brudne ogonki, ponieważ permanentnie leżąc w kupie sikają pod siebie :-/
Ponoć tran wpływa pozytywnie na futerko scura.
A sucha karma ma tę przewagę, że zęby się ładnie ścierają i mam pewność, że są tam wszystkie potrzebne scurkowi składniki. A warzywo i owoc i tak codziennie dostają
Ponoć tran wpływa pozytywnie na futerko scura.
A sucha karma ma tę przewagę, że zęby się ładnie ścierają i mam pewność, że są tam wszystkie potrzebne scurkowi składniki. A warzywo i owoc i tak codziennie dostają

saszenka
Stado: Turkuć, Podjadek, Pafnucy, Milord, Gimel
Na tymczasie: cała wataha
-
- Kontakt:
http://www.zooplus.pl/shop/gryzonie/pok ... arm/305199 chce ktoś wypróbować ? 
cena nie powala, niestety, ale karma wydaje się być lżejsza, ma troszkę mniej białka i dużo mniej tluszczu, niż 'pierwotna' uczta

cena nie powala, niestety, ale karma wydaje się być lżejsza, ma troszkę mniej białka i dużo mniej tluszczu, niż 'pierwotna' uczta

bez szczurków...
Niestety, brzmi kusząco, ale moje paskudy będą jeść granulat!!! Koniec z wybieraniem najlepszych kąsków przez Żarłoka Wielkiego, koniec z kopciuszkowym przesiewaniem łupinek, koniec z niejedzeniem części paszy!
saszenka
-
- Kontakt:
moje na szczęście aż tak nie wybierają. teraz tylko z timy część wyrzucam, ale to dlatego, że trafiła nam się uboga partia.
zamówiłam nową timę, zobaczymy, czy szczurom będzie smakować tak jak pierwotna wersja.
przy starej uczcie napisane jest, że tylko do wyczerpania zapasów.. tzn, że całkiem ją wycofają z oferty i będzie tylko ta nowa ?
a jr farm to całą nową serię wypuściło, bo w dziale karm dla każdego zwierzaka są nowe.
zamówiłam nową timę, zobaczymy, czy szczurom będzie smakować tak jak pierwotna wersja.
przy starej uczcie napisane jest, że tylko do wyczerpania zapasów.. tzn, że całkiem ją wycofają z oferty i będzie tylko ta nowa ?
a jr farm to całą nową serię wypuściło, bo w dziale karm dla każdego zwierzaka są nowe.
bez szczurków...
Wizualnie wygląda jak VL Natura (ale cena zdaje się niższa), a w tym właśnie moje paskudy wybrzydzają...
Skoro zmielili recepturę, to zazwyczaj oznacza wycofanie się z poprzedniego produktu.
Skoro zmielili recepturę, to zazwyczaj oznacza wycofanie się z poprzedniego produktu.
saszenka
-
- Kontakt:
no moje vl rat nature nie ruszają, a ucztę lubią, więc mimo wszystko idę w jej stronę 

bez szczurków...
Ja popełniłam błąd i dałam im na początku Beaphar Care+ Teraz na wszystko kręcą nosem...
saszenka
-
- Kontakt:
dotarła do nas nowa uczta. jest...super! dużo pyszności, dorzucili chrupki serowe dostępne wcześniej tylko jako osobny produkt, nie ma ziaren! jedynie troszkę prosa, ale naprawdę malutko.
jestem zadowolona, czuję, że nie będzie przebierania, tylko grzecznie zjedzą całość
zdjęcie :

jestem zadowolona, czuję, że nie będzie przebierania, tylko grzecznie zjedzą całość

zdjęcie :

bez szczurków...
mmmm, wygląda owszem, apetycznie 
daj znać, jak się "wchłania"
no i smacznego!
Zastanawiały mnie te chrupki serowe, rozumiem, że one nie mają nic wspólnego z serem? tylko smak? czyli ... chemia? czy jak?

daj znać, jak się "wchłania"

Zastanawiały mnie te chrupki serowe, rozumiem, że one nie mają nic wspólnego z serem? tylko smak? czyli ... chemia? czy jak?
saszenka
-
- Kontakt:
skład chrupek kukurydzianych :
produkty zbożowe (min. 10 % sera edamskiego), dmuchana kukurydza, banany
produkty zbożowe (min. 10 % sera edamskiego), dmuchana kukurydza, banany
bez szczurków...
no a ponoć ser dla szczura zły? ja nie rozumieć
saszenka
Karma wygląda pięknie. Mam nadzieję, że ta, która do mnie idzie też będzie taka. Trochę się wkurzyłam przy zamawianiu, że muszę zapłacić więcej, ale patrząc po tej fotce chyba nie będę żałować
aż się prosi, żeby ją pochrupać