Psy rasowe i kundelki.

Dział poświęcony wszystkim innym zwierzakom, tym małym i tym dużym. Szczurkom wstęp wzbroniony :)

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Joanka

Re: Psy rasowe i kundelki.

Post autor: Joanka »

Zalbi, ale czy żeby zostać reproduktorem nie TRZEBA mieć kilku tytułów? Z czasów dzieciństwa, kiedy się tym tematem interesowałam, coś mi kołacze, że prawo do posiadania szczeniaków pies zyskiwał dopiero po udanym udziale w kilku wystawach. Szczenięta psów z rodowodem ale bez uprawnień nie dostawały rodowodów.
Ja z kolei nie znosze owczarków niemieckich, bo jazgoczą tak, że mnie bolą uszy. :]
xMsMartax

Post autor: xMsMartax »

Dzięki Zalbi za odpowiedź ;) Ja tam reproduktora nie potrzebuję, suk też nie mam zamiaru rozmnażać, a marzy mi się rodowodowy psiak. Nawet jeżdżenie z nim na wystawy sprawiałoby mi przyjemność ;) Teraz mam argument przeciwko zdaniu moich rodziców :P
A co do małych psów to też nie przepadam za nimi. Mam w domu jamnika, który non stop ujada i rzuca sie na wszystkich domowników z zębami ::) ahh ten charakterek. Znów duży pies męczyłby się w bloku więc szukam jakiejś rasy średniej.
Obrazek
Awatar użytkownika
Zorlis
Kontakt:

Post autor: Zorlis »

Tak, psy i suki muszą zdobyć uprawnienia hodowlane, między innymi otrzymując ocenę przynajmniej bardzo dobrą na iluśtam wystawach, z tego co wiem. Przyzwoity, dbający o dobro rasy hodowca nie rzuci raczej psa "w ciemno" do rozrodu. Wystawy i wzorce ras po coś są, w końcu;)
Joanka pisze: Ja z kolei nie znosze owczarków niemieckich, bo jazgoczą tak, że mnie bolą uszy. :]
Nie wszystkie takie są ;)

To ja sobie pozwolę jeszcze raz:
kwintesencja poczwarkowej wredoty, agresji i złośliwości >:D http://i631.photobucket.com/albums/uu31 ... 1261921269

Ale szczerze przyznam, że po Arisie raczej nie zdecydowałabym się na kolejnego owczarka. Nie to, że coś z nim nie tak; chodzi właśnie o to, że se świeczką takiego psa szukać ;) Widzę po innych forach, czy nawet na spacerach, że z tymi psami różnie bywa. Niezależnie od tego, czy z rodowodem, czy bez. Chociaż... Może jestem w niego tak zapatrzona, jak on we mnie (bez fałszywej skromności), i przesadzam ;)
Wilczarz mi się marzy ;)
Carmenu$

Post autor: Carmenu$ »

Noo zorlis nie myliłaś się planowane mioty sa zwłaszcza w hodowli
ale tak prywatnie i wg to też ;D
Carmenu$

xMnMatrax ja też mam jamnika;P
no i też jazgocze jak tylko ktoś do drzwi zadzwoni ale na domowników sie nie żuca...
w ogóle sorki dla miłośników rasy jamnik jest fajnym ale stuknietym pieskiem
no i ma swoje fisie i glupawki
np. moja jamniczka bardz czesto ma ciaże urojona ;/
Awatar użytkownika
zalbi

Post autor: zalbi »

Carmenu$ pisze:ale tak prywatnie i wg to też ;D
i taka hodowla to nie hodowla a pseudo hodowla. zwierząt bez rodowodów się N I E rozmnaża.
Szczur potrzebuje szczura. Taka jest jego natura.
Obrazek
bazarek ciuchowo różnościowy:www
biżu, figurki i inne na zamówienie:www
Carmenu$

No tu sie z tobą nie zgadzam
Przecież moje jamniki znalazły wspaniałe kochające domy i właściciele wiedzą że nie maja one rodowodu...
To zupełnie tak jakbyś ty nie mola mnieć dzieci bo nie masz na imię Tadeusz...
No to troche bez sensu
A nie wszystkich ludzi stać na psa z rodowodem
Joanka

Zorlis pisze:Wilczarz mi się marzy ;)
Wiesz, mój pies choruje na osteosarcomę i ostatnio przy okazji czytania o tym nowotworze naczytałam się tyle o wilczarzach, że bałabym się na twoim miejscu. Pewnie to moja paranoja, bo każdy artykuł o osteosarcomie, który czytam, jest albo o wilczarzach albo o rottweilerach, ale mimo wszystko odradzam. Już chyba końca życia wilczarz będzie mi się kojarzył z psem umierajacym na raka.
Joanka

Carmenu$ pisze:Przecież moje jamniki znalazły wspaniałe kochające domy i właściciele wiedzą że nie maja one rodowodu...
Zabrały domy innym kundelkom, które czekają w schroniskach, bo ktoś je rozmnożył bez pomyślunku.
Carmenu$ pisze:A nie wszystkich ludzi stać na psa z rodowodem
To niech wezmą ze schroniska. Poza tym jeśli kogoś nie stać na psa, można podejrzewać, że na utrzymanie, szkolenie i leczenie też go stać nie będzie.
Carmenu$

Pomyślcie co mówicie... ktoś rozmnozył psy bez pomyślunku jak napisałas i do niego nie masz pretensji a masz je do mnie
ja sprzedalam jamniczki i jakos nie uważam zeby to byla zle
to zabżmiało tak jakbyś odbierała im prawo do życiazastanuwcie sie nad soba
pani do której trafil Franuś wcześniej umarł piesek i ona chciala wlasnie jamnika bo tamten to tez jamnik
i nie mwicie mi że obedrały dom innym kundelkom
bo Paulina i tak zdcydowałaby sie na jamnika
Awatar użytkownika
zalbi

Joanka pisze:
Carmenu$ pisze:Przecież moje jamniki znalazły wspaniałe kochające domy i właściciele wiedzą że nie maja one rodowodu...
Zabrały domy innym kundelkom, które czekają w schroniskach, bo ktoś je rozmnożył bez pomyślunku.
Carmenu$ pisze:A nie wszystkich ludzi stać na psa z rodowodem
To niech wezmą ze schroniska. Poza tym jeśli kogoś nie stać na psa, można podejrzewać, że na utrzymanie, szkolenie i leczenie też go stać nie będzie.
Dokładnie. Niech wezma ze schroniska. Da się? Da.
a jeżeli kogos nie stac na psa z rodowodem to czy będzie go stac na np drogie wizyty u weterynarza, dobrą karmę itd?

I nie pie.rz głupot bo widocznie nie masz pojęcia o pewnych sprawach. Roznnożyłes? Super! Będą kolejne psy bez znanych przodków i mozliwe, że z chorobami genetycznymi! Jesteś z tego dumny? Ludzie nie mają rozumów, to jest smutne.
Obrazek
Carmenu$

Niee no ludzie trzymajcie mnie!
http://nasza-klasa.pl/profile/18110182/ ... album/2/31
Czy to według Ciebie jest pies o nieznanych przodkach... na pirewszy żut oka widać że to jamnik i raczej nie wyglada na zaniedbanego
Mówiąc że są to psy o nieznanych przodkach dałaś do zrozumienia że uważarz że ojcem Belli
jest pies którego na ozy nie widziałam
jakoś nie prawda i nie rozumiem cie za bardzo gdyż ci ludzie uwielbiaja te jamniki i jakos nie jest im źlewiec nie wiem o co ci chodzi
przeszkadza ci to cos ze ktos ma pieska którego kocha
http://nasza-klasa.pl/profile/2421481/gallery/78 noo prosze brat Belli Franio
czy tez uważasz że to miot który że tak powiem zaszkodził ludzkości
i ty sie tak madrujesz i w ogóle wiekszość osób tutaj ma takie zdanie a na pewno sami robia tak jak ja i szukaja dobrych domów dla swoich szczeniaków
a jak nie wierzysz to masz matka szczeniat
i prosze nieznani przodkowie (mam na mysli rodziców)
http://nasza-klasa.pl/profile/18110182/ ... album/2/28
Awatar użytkownika
zalbi

pokaż mi wypis przodków trzy pokolenia wstecz, wtedy pogadamy.

poza tym Twój pies to nie jamnik a pies W T Y P I E jamnika.

szkoda, że rozmnażacie psy a nie znacie podstaw.

ps: nie mam konta na nk ;)
Obrazek
Carmenu$

wiem, wiem W TYPIE bo nie ma rodowodu

dobra ludzie proponuje rozejm bo juz nudzi mnie ta kłutnia...
;D
Awatar użytkownika
Zorlis
Kontakt:

Post autor: Zorlis »

Joanka pisze: Wiesz, mój pies choruje na osteosarcomę i ostatnio przy okazji czytania o tym nowotworze naczytałam się tyle o wilczarzach, że bałabym się na twoim miejscu. Pewnie to moja paranoja, bo każdy artykuł o osteosarcomie, który czytam, jest albo o wilczarzach albo o rottweilerach, ale mimo wszystko odradzam. Już chyba końca życia wilczarz będzie mi się kojarzył z psem umierajacym na raka.
Zdaję sobie z tego sprawę. Dość się nasłuchałam i naczytałam o problemach zdrowotnych wilczarzy, problemach z porodem, wysokiej umieralności szczeniąt... Wilczarze jednak bardzo odpowiadają mi pod względem charakteru.
Ale, z drugiej strony, chyba każda rasa narażona jest na jakieś bardziej lub mniej typowe dla siebie choroby. Z tym legendarnym zdrowiem kundelków to też mit.

Carmenu$, sama się zastanów, co mówisz.
i ty sie tak madrujesz i w ogóle wiekszość osób tutaj ma takie zdanie a na pewno sami robia tak jak ja i szukaja dobrych domów dla swoich szczeniaków
- Że co proszę...? Kto tu robi tak jak Ty? Uważasz, że my tu tak w próżnię trąbimy o odpowiedzialności za swoje zwierzę i kolejne pokolenia potencjalnie bezdomnych, zaniedbywanych, dręczonych psów, a odchodząc od komputera zastanawiamy się tylko, z którym psem "spiknąć" własnego, żeby były "ładne szczeniaczki"?
"Trzymajcie mnie".

Przy okazji, jeśli zostały Ci jeszcze jakieś pieniądze ze sprzedaży szczeniaków, zainwestuj w słownik ortograficzny.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne Zwierzaki”