Dorotkowe noski. Frutka [*] Julka [*]

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
zocha

Re: Dorotkowe noski: Odinka po operacji

Post autor: zocha »

http://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... a4e97b7bad, ale superaśny ;D .
Dorotka96 pisze:Odince oderwał się strupek... AŁA! Chyba sama go pogryzła razem ze szwami... i nie zasycha. Jutro po szkole pędzimy do weta.
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze i ładnie się będzie goiło...
w sercu: Norman, PJ, Młody, Zenek, Adżi, Noname, Plastek, Biały

Moje kochane urwisy...
Awatar użytkownika
Dorotka96

Post autor: Dorotka96 »

Dzięki :D
Jest gut!
A, właśnie... Odinka skończyła wczoraj 2 latka! ;D
No więc byłyśmy jeszcze raz u weta. Szwów już nie ma, tylko sierść nie chce odrastać! jakie macie z tym doświadczenia? Po ilu miesiącach futerko odrasta? Teraz brzusiu jest śliczny i goły, bez żadnych szwów i blee :D
Unipaks, Twoje piórka są super! ;D
Nina, tak będą jeszcze zdęcia brzuszka. :P
Dorotkowe prosiaki:Kiwający siusiumajtek oraz Kozackie jagniątko plus kot Mufek.
za TM Julka, Frutka, Odinka, Niunia, patyczak Kijusia i kocur Puchacz (*)...
Żółwik Tuptuś u Muchy.
grzesia

Post autor: grzesia »

Gratuluję 2 latek!! I oczywiscie wszystkiego smakowitego i najszcurzego dla solenizantki ;D;D
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Wspaniałej jubilatce życzymy jak najlepszej kondycji i niech jej zdrowie nie opuszcza! :)
Naj, naj, najlepszego z okazji tych urodzin i dużo buziaków w gołe brzusio :-*
A dla reszty gryzipiórków także po całusie :)
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
ol.

Post autor: ol. »

Wiwat drogiej solenizantce ! Dużo zdrowia i spełnenia wszystkich szczurzych marzeń !

I niech brzusio szybko zarasta bo zima to nie czas na paradowanie z gołym pępkiem ;)
Awatar użytkownika
Dorotka96

Dziękujemy Wam za życzonka :-*
Tak. Odinka sie zrosła. ;D Nawet nie ma blizny! Wet po raz wtóry wspomniał, że mam 'dziwny okaz'. ::)
Ostatnio zrobiło sie Ciapulce jakieś bubu na końcu gryczołu mlecznego, myślałam, że szykuje sie jakieś głupie zapalenie, czy coś. Wet pooglądał i stwierdził, że nic tam w środku się nie dzieje, a mogła ją uszczypnąć druga gryzistwora. A poza tym Odinuś żywotna jak nigdy przedtem. U weta nie obyło się oczywiście bez stres-siku i kupek. Mały kupomiot. :P

Taa, jeden z moich bliższych znajomych ma już dosyć opowieści o dorotkowych szczrach.. pff, nie to nie, łaski bez! ::)
Przyjaciółka zawche chciała potrzymać, chociaz przez chwile, moje futrzaki. Odkąd Frucia ją osikała, mówi 'zabierz ze mnie tą sikawe!' :D Na Odinkę z kolei reaguje: 'weź ją, bo jeszcze coś zrobie złego...'. Opiekuńcza.
Inni wciąż domagają się nowych informacji.
Lub naśmiewają się z tego, że zamiast tej operacji mogłam kupić sobie 20 nowych. Nic nie rozumieją!
Ciekawe podejście... ::)

Taa... Wydaje mi się, że mam alergie na szczury. :( Pisałam już? ::)
Trzeba będzie zrobić testy na zwierzaki... Ale tak teraz?! Po dwóch latach? :o A już mogłam mieć 4 szczury! i xxl fureta... Wszystko być może przepadło!
Mama: 'chyba będziesz musiała zrezygnowac z koeljnych szczurków...' - serio ze smutkiem, mamuś pokochała te potwory, jakby jej były. ;D
Dorotkowe prosiaki:Kiwający siusiumajtek oraz Kozackie jagniątko plus kot Mufek.
Żółwik Tuptuś u Muchy.
Nina
Kontakt:

Post autor: Nina »

Ja dostałam alergii na szczury po 3 latach... I niestety sie nasila. Zwykłe tabletki na alargie nie pomagają nawet przy jednym szczurze w pokoju...

Może u Ciebie to jednak nie alergia ;)
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Awatar użytkownika
Dorotka96

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek ObrazekObrazek
Żółwik Tuptuś u Muchy.
Awatar użytkownika
Dorotka96

Zważyłyśmy się. Mam wrażenie, że obie gryzinosy schudły ??? Żadna nie wygląda na chudą ani smutną, nie wiem, co jest. Smakołyków jest pod dostatkiem, śmigają, zajadają, skaczą- a tu prosze!
Odinka - 240g
Frutka - 230g
pańcia - lepiej nie mówić :P
Sprawdziłam dokładnie- Odinka przed operacją ważyła 310g :o

Kurczę, ale mi się zachciało kolejnych szczurów... ::)
Najlepsze jest to, że mamusia jest na 'TAK' z wykrzyknikiem. Po odinkowej operacji zgodziła się nawet na albinoska. :D Tacie myślę, że jest to obojętne, rzadko wchodzi do mojego pokoju, a co mu przeszkadza większa ilość szczurów w nie swoim rękawie? :P No więc teraz jest kwestia, skąd wezmę 2 szczury i klatke. Na szczurze mieszkanie muszę uzbierać sama, co jest jedynym minusem. Jak to mama powiedziała: 'a dziewczynki mogą być nawet z tego twojego forum'. Świetnie. Teraz tylko czekać na przyjazd babć, dziadków itp, itd.
Chyba, że mam alergię... ::)
Marzy mi się... czarna dumbolka ze znaczeniem berkshire... :-* albinoska... albo beżowa huskulka...
Właśnie, jeszcze wiek nowych małp... Co byście powiedzieli, gdybym do 2-letniej, doświadczonej przez los, statecznej Odinki i rocznej [z kawałkiem] niezrównoważonej Fruci wpuściła dwie ok. 2 miesięczne, zawstydzone dziewuszki? :P
Przejrzę sobie forum.

Frutka liże mi gardło. ::)
Żółwik Tuptuś u Muchy.
Awatar użytkownika
Nue

Post autor: Nue »

Co byście powiedzieli, gdybym do 2-letniej, doświadczonej przez los, statecznej Odinki i rocznej [z kawałkiem] niezrównoważonej Fruci wpuściła dwie ok. 2 miesięczne, zawstydzone dziewuszki? :P
Myślę, że byłoby bardzo dobrze :) Dwie starsze ciotki i młody narybek - w parze, więc będą mogły sobie brykać razem. Dobra decyzja, żeby wziąć dwumiesięczną parkę ;)
[*] Mała Kawowa Apokalipsa... ciąg dalszy nastąpi. [/color][/size]

Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
Awatar użytkownika
Dorotka96

Re: Dorotkowe noski

Upatrzyłam sobie takie coś: http://www.zoologiczny.sklep.pl/Ferplas ... 324___8228
A wg tego, wynika, że akurat na 4 szczury: http://www.fancy-rats.co.uk/information ... alculator/
Nie wiem, czy tańszą znajdę, poszukam, choćby na forum. ;)
Żółwik Tuptuś u Muchy.
Awatar użytkownika
Dorotka96

Wszystko układa się po mojej myśli. ;D
Wiemy już jaka klatka, świetnie. Do przesyłki dołożyłam sobie jeszcze kilka przysmaków z HP.Takie czipsy, wydają się smakowite. Wiadomo już, kto będzie znowu podjadał szczurom jedzenie... Ktoś kiedyś brał? Co o tym sądzicie? Jabłkowe, marchewkowe i pomidorowe.
Jeszcze tylko trzeba rozkminić, skąd wytrzasnąć zdrowe, młode szczurzaki. Muszę dokładnie przestudiować forum w działach 'narodziny' i 'zwierzaki'. Kurczę, już nie mogę się doczekać! ;D
A jeszcze co do klatki. Napisałam do sklepu, bo chciałam sie dowiedzieć jaki jest rozstaw prętów w mojej przyszłej potencjalnej klatce. Ciekawe, kiedy mi odpiszą... ::) Może ktoś ma Fureta i podpowie? ;) Trzeba szukać.
Żółwik Tuptuś u Muchy.
Awatar użytkownika
Nue

Post autor: Nue »

Rozstaw jakieś 1,4-1,5 cm, nie chce mi się mierzyć, chyba tylko wyjątkowo malutki szczurek mógłby się przecisnąć.
Ta klatka jest b.fajna, choć cholernie ciężka, no i sporo ściółki idzie do kuwety. Ale jest masa miejsca na to, żeby klaciorę naprawdę fajnie urządzić.
[*] Mała Kawowa Apokalipsa... ciąg dalszy nastąpi. [/color][/size]

Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
Awatar użytkownika
Magamaga
Starszy Moderator na urlopie

Post autor: Magamaga »

Miałam chipsy pomidorowe, moje szczury olały je sikiem parabolicznym.
Obrazek
Ze mną: kotka Luna i kocurek Borys

Za TM- Tuptuś [*] Fiona [*] Milejka [*] Batman [*] Mania [*] Lolek [*] Zefir [*] Bobek [*] Zawsze będę pamiętać....[/size]
Awatar użytkownika
zalbi

Re: Dorotkowe noski: doszczurzanie

Post autor: zalbi »

klatka swietna! i zmiesci się tam nawet pięc dziewczynek =)

ale klatke kup na allegro - tam kupisz nawet za 380 z przesyłką - takie widziałam ostatnio, te same furety plusy.
Szczur potrzebuje szczura. Taka jest jego natura.
Obrazek
bazarek ciuchowo różnościowy:www
biżu, figurki i inne na zamówienie:www
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”