Nakashowe ogoniaste

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
noovaa
Numer GG: 8639358

Re: Nakashowe ogoniaste

Post autor: noovaa »

Azarel dożył ładnego wieku. Choć to zawsze jest przykre :(
Obrazek
Szczurza rodzinka: * Lili * Kropka * Zmyłka * Wypierd *
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
Nakasha
Numer GG: 4379189
Kontakt:

Post autor: Nakasha »

ol., Lina bardzo mnie pokrzepia. :) Jutro kończy 2 latka i 8 miesięcy, moja kochana niezniszczalna agoutka. :-*

Flaumel
, dzięki. ;) mam nadzieję, że jak najdłużej nikt więcej nie będzie chorować, robić sobie ropni lub innych dziwnych rzeczy. ;)

Noova, tak, ładnego, ale to i tak za wcześnie. :(

Przynajmniej Lemmiś-miś ma się dobrze....

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Schudł, ale jak wydobrzeje, to nadrobi.

Kiwi też lepiej, za to Laputek bez zmian. :( Od dzisiaj do enforloksacyny i furosemidu dołączyliśmy doksycyklinę...
Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij
Za TM: 88 szczurzych duszyczek

Obrazek
IHime

Post autor: IHime »

[*] Dla Azarela.

Lemisiowi ślemy buziaki w pocieszną mordkę i życzenia szybkiego powrotu do pełnej formy.
Lina jest wyjątkowo piękną seniorką.
http://s993.photobucket.com/albums/af56 ... C_4063.jpg <- Absolute favourite! Mogę sobie zapisać?
Nakasha
Kontakt:

Dzięki.

Lina na tym zdjęciu kichnęła i się otrząsała. ;) Jasne, że możesz sobie zapisać. ;)

Obrazek
Nietoperrr...
Kontakt:

Post autor: Nietoperrr... »

A Ty babo jedna,nawet nie wiesz ile osób tu śledzi Twój temat i ślini się na widok Twojego stadka,tylko nie ma śmiałości czasem napisać w temacie Nakashy pewnie... ;)
A ja od siebie tylko radosnych chwil w szczurzym świecie życzę i tylko okrągłych trzy-letnich urodzinek dla wszystkich paskudków! ;D
I ropniom mówimy,że są obrzydliwe i mają iść precz!!!
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
Awatar użytkownika
manianera

Post autor: manianera »

Nietoperrr... pisze:A Ty babo jedna,nawet nie wiesz ile osób tu śledzi Twój temat i ślini się na widok Twojego stadka,tylko nie ma śmiałości czasem napisać w temacie Nakashy pewnie... ;)
Heh, dokładnie! Ja zawsze zaglądam, ale jakoś brak weny na pisanie, choć i szczurki cudowne i ich ilość taka zazdrościorodna ;) ! Co jeden to ładniejszy, a na myśl o tych uwiecznionych na fotkach klatkach pełnych futrzastych cudów to aż się chce wsiąść w pociąg i zapukać do drzwi ;) ! Więc może nie powinnaś się martwić, że nikt nie pisze, tylko cieszyć, że nikt drzwiami i oknami się nie włamuje :P !
Zdrówka dla Lemmisia i Laputka!
Widzę Twoją gwiazdę, ale podążam za swoją. [B. Hellinger]
Słodziaki
Awatar użytkownika
sr-ola

Post autor: sr-ola »

Ja też tu zawsze zaglądam. Pokrzepiam się, że Twoje ogoniaste takie twarde i żywotne i egoistycznie mam nadzieję, że i moje tak będą miały ;D Ale faktycznie, tak jak Nietoperrr pisze- dłuugo nie miałam śmiałości się tu odezwać ;)

Przykro mi z powodu Azarela [*] Ale wiesz? Każdy z nas chyba właśnie takiej śmierci pragnie dla swojego malucha (jeśli już w ogóle brać pod uwagę, że to nastąpi.. )

Co mnie zastanowiło na tym zdjęciu http://s993.photobucket.com/albums/af56 ... C_4191.jpg : rana niby świeżo zszyta a okolice... nie wygolone?
Całe szczęście cięcie nie takie długie, niech się szybciutko goi.
Ze mną: Reksia i Kicia. W sercu: Kicek; Biba, Gryzek,Agrafka,Siwa, Łysa, Kwik, Lusia, Rabarbar, Soomi i Serenada.. Moi wyjątkowi..[*]
Nakasha
Kontakt:

Lina Emerald Moon kończy dzisiaj 2 latka i 8 miesięcy! :D Obrazek

Już widać, że to babuleńka, tylne nóżki się ciągną, ale jeszcze się trzyma. :) :) Moja kochana agoutkowa królowa. Obrazek Mamusia Destiny i Juuko, babcia Teyli, prababcia poPerków, ciocia heniokowych miotów. :) :) Gdy przywoziłam do Polski Ivę i Fejrysia nie spodziewałam się, że ich córeczka dożyje tak pięknego wieku.

Obrazek

Lussesita, siostra Liny, zapoczątkowała równie wspaniałe linie w hodowli SunRat's. Niestety wczoraj nas pożegnała. :( Lina i Luśka miały świętować razem... nie wyszło. :(

Obrazek
Awatar użytkownika
jordan

Post autor: jordan »

Nakasha zdradz nam przepis na dlugowieczność...
Obrazek
Nietoperrr...
Kontakt:

Nakasha im w metrykach miesza! :D Potajemnie daty zmienia,a później się przechwala,że ma 3-letnie prawie szczury! ;)
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Nakasha
Kontakt:

Nietoperrr..., dzięki. :P Mam nadzieję i trzymam kciuki, żeby wszystkie nasze szczurzaste pociechy dożyły 3 latek! ;D

manianera, ja zawsze chętnie do siebie zapraszam. :) Zdjęcia są fajne, ale w dotyku szczury są zdecydowanie fajniejsze. :D

sr-ola, trzeba brać po uwagę, że to nastąpi... one tak krótko żyją. :( Kali i Azaś mieli ładny wiek, odeszli spokojnie, to najważniejsze. Ranka była zszyta 3 dni wcześniej, była wygolona ok 4 mm dookoła szwów, ale futerko rex ma to do siebie, że gdy coś się sączy z ranki (np. płyn ropny z opuchlizny gdy opuchlizna już schodzi), to się mocno skleja i przywiera. ;) A Lemmiś średnio dba o higienę, musiałam mu te okolice sama czyścić. ;) No i szybko zarasta.

sr-ola, Nietoperrr..., a co to ja gryzę, że ktoś nie ma śmiałości się odezwać i pozachwycać ogonami?... :o O0

jordan, gdybym znała, to wszystkie by mi tyle dożywały... :(

Obrazek
Awatar użytkownika
StasiMalgosia

Post autor: StasiMalgosia »

Ech, szczury im starsze, tym piękniejsze http://s993.photobucket.com/albums/af56 ... C_4217.jpg to spojrzenie :-* życzymy Linie jeszcze wielu okazji do świetowania.

(*) dla Azarela
Obrazek
Nietoperrr...
Kontakt:

Nakasha pisze:
sr-ola, Nietoperrr..., a co to ja gryzę, że ktoś nie ma śmiałości się odezwać i pozachwycać ogonami?... :o O0
A może to miano Hodowcy odstrasza?? ;) Bo zrzeszony hodowca,to taki forumowy pół-bóg i wszyyyscy chcą się podlizać!Nie jest tak? ;)
No a że szczury masz boskie...To może niektórzy tak z dzikiej zazdrości,zamiast się pozachwycać,ściskają usta i piąstki, tocząc pianę z ust zawistnie... ;)No a czy można się zachwycać i odzywać z ustami pełnymi piany??? ;)
Takie żarty,ale jednak coś w tym jest ;)
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Awatar użytkownika
noovaa
Numer GG: 8639358

Post autor: noovaa »

Ja toczę pianę! Mam 5 minut pieszo do tych szczurków! a nie mam kiedy ich wytarmosić nawet :(
Obrazek
Szczurza rodzinka: * Lili * Kropka * Zmyłka * Wypierd *
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
Nietoperrr...
Kontakt:

noovaa,zazdroszczę normalnie... ::)
Bo ja bym tak czasem,patrząc na te wszystkie piękne,miskowate szczury(szczególnie Merlinka... ::) ),chciałabym się tak czasem położyć na podłodze u Nakashy,żeby mnie to całe futrooo oblazło... ;D ::)
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”