Rozpoznawanie płci

Hmmm... temat mówi wszystko. :)

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Olcccccia

Re: RE: Jak rozpoznać płeć szczurka

Post autor: Olcccccia »

O to chodzi że zawsze chciałam samczyka nie dziewuche. zawsze moim marzeniem był szczurek a jak sie spełniło że mam ogoniastego wyszło że to baba i nie bardzo cieszy mnie ten fakt bo woli mojego narzeczonego niz mnie !!! bo jak to baba leci do faceta. Dlatego chce samca
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

A jak weźmiesz samca i on też będzie wolał Twojego narzeczonego to co? I nie mów, że samiczki wolą ludzi płci męskiej i na odwrót bo to jakaś bujda rodem z średniowiecza.
Zwierzę to nie zabawka, nie rozumiem, po co robić taki problem z płci zwierzątka, co to za różnica?
A jak już musisz mieć koniecznie samca to go wykastruj zanim poznasz z Twoją samiczką, bo kolejne 10 szczurów sprowadzonych na świat naprawdę nie jest potrzebne. Zajrzyj do działu "zwierzęta" i zobacz ile szczurków szuka domu. Nie ma potrzeby zwiększać tej liczby.
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Olcccccia

Przepraszam macie racje poprostu jestem troche zawiedziona :( No ale cóz i tak ją kocham i bede kochac bo to moje szczęscie :* tylko ma meskie imie hehe ale już nie zmienie bo reaguje na nie :) No ale tez mam problem zeby zaadoptowac drugą szcurke mieszkam w okolicy Elbląga a takich ogłoszen jest mało.
Awatar użytkownika
Loryel

Post autor: Loryel »

Mysle, ze znajdzie sie ktos kto zapewni transprot :) W dziale zwierzaki jest odpowiedni temat :)
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

Loryel pisze:Mysle, ze znajdzie sie ktos kto zapewni transport :) W dziale zwierzaki jest odpowiedni temat :)
dokładnie, choćby do gdańska nie powinno być ciężko z transportem, a z gdańska do elbląga to już blisko :)
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Olcccccia

Ale u mnie w zoo maja dobre warunki i jesli ja nie kupie tam szczurka to kupi ktos inny dla węzy nie rozumiecie !!!
Awatar użytkownika
glucjan

Post autor: glucjan »

Olcccccia pisze:Ale u mnie w zoo maja dobre warunki i jesli ja nie kupie tam szczurka to kupi ktos inny dla węzy nie rozumiecie !!!
tak to prawda, ale jesli Ty go nie kupisz, to nie bedziesz miala swiadowmosci, ze nakrecasz chory biznes. Poszukaj szczurka, moze gdzies w poblizu Elblaga. Nie wierze ze nie zalatwisz sobie transportu, jak ktos chce to potrafi zrobic wszystko. Ja tez myslalam na poczatku ze bedzie ciezko, tymbardziej ze nie mieszkam w Polsce, i co? Dalam rade, skontaktowalam sie z kolezanka z forum, okazalo sie ze mieszka ode mnie jakies 60km, poprosilam narzeczonego i pojechalam z nim w niedziele po pracy.
Obrazek Obrazek
http://www.youtube.com/watch?v=--1E5fyH57c
Kochany Glutek i Donek za TM...a z nami nasza mala Tatianka:)
Awatar użytkownika
glucjan

Post autor: glucjan »

tzn poszukaj go na tym forum w odpowiednim dziale. I dodam jeszcze, nie spodobalo mi sie to co napisalas, o rozczarowaniu, i td. Skoro zdecydowalas sie na zwierzaczka, to musisz miec swiadomosc, ze to nie jest zabawka, misiek, lalka, ktora jak sie spruje, zniszcy to poleci na smietas. Dlatego ze nie jest plci meskiej, to bedziesz mniej kochac swojego pupila?
Obrazek Obrazek
http://www.youtube.com/watch?v=--1E5fyH57c
Kochany Glutek i Donek za TM...a z nami nasza mala Tatianka:)
Awatar użytkownika
zalbi

Post autor: zalbi »

Nie krzycz, ok?

Jeżeli Ty kipisz szczura to rozmnożą kolejne dziesiec i kolejne dziesięc bedą pokarmem. Tak trudno to zrozumiec? Nie kupuje sę szczurów ze sklepów, z pseudo hodowli, z allegro itd. jeżeli juz, to możesz wciąc, ale za DARMO.

Jeżeli chcesz kupi to bardzo proszę, jest hodowla merch i hodowle zrzeszone z shsrp - tam pukaj i dostaniesz ślicznego, zdrowego ogonka z dakumentami. A jeżeli nie hodowla to adoptuj z forum. Szczury przejeżdzaja całą Polskę by znaleźc się u nowego własciciela.

A co do płci.. to tak, jakby komuś urodziło się dziecko i on go nie chciał bo chciał chłopca a urodziła się dziewczynka.. no co za pech, prawda?
Kupujac szczura w sklepie nie mogłaś poprosi o samca? a jeżeli juz nie prosic w zoologu.. podstawą opieki nad każdym zwierzęciem jest dowiedzenie sie najpierw jak najwięcej o nim, dopiero później nabycie zwierzęcia. A Ty nie dowiedziałaś sie niczego. Ani tego jaka jest róznica między samiczką a samcem, ani tego, że nie wolno rozmnazac szczurów nie rodowodowych ani tego, że szczuró nie kupuje sie w sklepach itd. A wystarczyło wklepac w google "szczury" i w którymś tam odnośniku byłoby nasze forum.

Ale robi się ot, jest odpowiedni wątek i tam zajrzyj po odpowiednie informacje.
Polecam Ci te dwa tematy:
http://szczury.org/viewtopic.php?f=19&t=9634
http://szczury.org/viewtopic.php?f=2&t=15893
Szczur potrzebuje szczura. Taka jest jego natura.
Obrazek
bazarek ciuchowo różnościowy:www
biżu, figurki i inne na zamówienie:www
Awatar użytkownika
zalbi

Post autor: zalbi »

brakuje mi opcji edycji.. głupie literówki i nie dopisane na końcu wyrazów C - alt + c mi nie działa.. =/

jeszcze tematy mam dla Ciebie:

http://szczury.org/viewtopic.php?f=2&t=7212 zobacz jak ludzie sie starają by warunki w zoologach były lepsze, by sklepy nie handlowały zwierzętami, by ludzie nie kupowali tam zwierząt.

http://szczury.org/viewtopic.php?f=2&t=22032 a to jako straszak. przejrzyj zdjęcia, które wstawiła Mycha.

http://szczury.org/viewforum.php?f=4 tutaj szukasz zwierzaków
http://szczury.org/viewtopic.php?f=4&t=18819 a tu transportu
Szczur potrzebuje szczura. Taka jest jego natura.
Obrazek
bazarek ciuchowo różnościowy:www
biżu, figurki i inne na zamówienie:www
Olcccccia

Noe łasnie w zoologu poprosiłam o chłopca a dostała dziewczynke i nie chodzi mi o to bo ja kocham i bede kochac bez względu na płec. I w zoologu dostałam za darmo szczurka bo to mojego wujka sklep. a szczurze marzyłam od małego dziecka wiec nie mów mi ze nic o nich nie wiem. poprostu chciałam chłopca i tyle a o adopcje z moich oklic jest cięzko. a z daleka nie mam jak bo nie mam prawa jazdy zeby po niego pojechac :( Ciezko wam tak zrozumiec :(
Awatar użytkownika
Asmena

Post autor: Asmena »

Przecież zalbi podała Ci linka do wątku transportowego. Transport zawsze się znajdzie. Na tym forum jest zarejestrowane mnóstwo osób, które naprawdę UWIELBIAJĄ (ba! KOCHAJĄ!) szczury, więc niemożliwym jest znaleźć osobę, która by Ci nie pomogła :)
Ze mną: Chibi, Riku, Shinju, Kambru, Arai, Chiki, Hagu, Sukui
Za TM: Akai, Filip, Aida, Naka, Lucy, Labisia, Kate, Mariusz, Nezumi, Doku, Haya
Olcccccia

Nadal nie rozumiecie chciałabym chłopaca ale tak naskoczyliscie na te młode ze po co i na co i teraz juz sama zgupiałam czy kupic samiczke czy samca.
Awatar użytkownika
Asmena

Post autor: Asmena »

Możesz samca, ale trzeba go wykastrować ZANIM szczurki się poznają.
Ze mną: Chibi, Riku, Shinju, Kambru, Arai, Chiki, Hagu, Sukui
Za TM: Akai, Filip, Aida, Naka, Lucy, Labisia, Kate, Mariusz, Nezumi, Doku, Haya
Olcccccia

Okej dzięki :) Zastanowei sie nad młodymi chociaz raz żeby miały :) wiem że duzo bedzie chętnych do adopcji :) A one sa takie sliczne :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rozmnażanie”