Majaki Nocne - doszczurzenie ekstremalne

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Re: Majaki Nocne

Post autor: Paul_Julian »

Moja albinoska też kica :D I biega na palcach, inne biegają normalnie.

A zrobiłas im jakies foty ? Foty szczurów na trawie sa niesamowite i piekne.
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
Awatar użytkownika
manianera

Post autor: manianera »

ol. pisze: (niedawno na którymś kanale przyrodniczym pokazywali dokument o labikach wypuszczonych na sporym, ale ograniczonym terenie, ponoć już po kilku minutach wróciły do naturalnego sposobu poruszania się - skokami, susami zamiast zwykłego biegu.
Moim nawet trawa nie potrzebna - wystarczy odpowiednia przestrzeń, po wypuszczeniu w kuchni mam przez jakiś czas trzy małe kangurozające :) !

A Majaki dobrze mają, ach dobrze... :) Wymiziaj ode mnie podróżniczki!
Widzę Twoją gwiazdę, ale podążam za swoją. [B. Hellinger]
Słodziaki
IHime

Post autor: IHime »

Kochaństwa wymiziane! Aparatu nie miałam, więc zdjęć żadnych, ani ogonków, ani wybiegu.
Nie było obawy, że górą wylezą, bo dach też był z siatki. Poszły na to dwie rolki siatki. :D
I rzeczywiście, po kilku minutach szczurcie skikały jak zajączki. W pokoju też czasem tak robiły, ale rzadko, a na trawce niemal bez przerwy. ;D

Któraś z moich babeczek postanowiła zostać fryzjerką. Na razie wyniki ma marne, ale chęci ogromne. W efekcie Cookie ma łysy kark, a Gadzinka łebek. Nie mogę zaobserwować, która ma takie zapędy.

Cookie powoli wraca do swojej strachliwej, niedotykalskiej, ale słodkiej normy. Podgryza mnie na wybiegu i wraca do klatki, kiedy trzeba. Jednak wczoraj przeszła samą siebie. Wycierałam półki w klatce. Wyciągnęłam zużyte papierowe ręczniki z dolnego domku i chciałam zabrać się za górny, ale akurat spała tam Cookie. Jeden ręczniczek wystawał, więc delikatnie go wyciągnęłam. Cookie popatrzyła na mnie i zaczęła wypychać pozostałe papiery z domku. Jak wypchnęła te przy wyjściu, to zanurkowała dalej i przyniosła papiery z głębi domku. I tak trzy razy kursowała, za każdym razem podając mi papier. Zaniemówiłam. Podałam jej czyste ręczniki i byłam pewna, że je też wypchnie, ale ona je udeptała i znowu się położyła. Moja szalona szczura jest geniuszem??? :o
Awatar użytkownika
manianera

IHime pisze: Moja szalona szczura jest geniuszem??? :o
Najwyraźniej ;D ! To teraz jak już to wiesz, to pójdzie z górki - po prostu siądziecie przy kawce i omówicie zasady wzajemnych relacji, Ty zobowiążesz się do regularnego dostarczania literatury popularnonaukowej, a Cookie do nieagresji i będzie sielanka ;D !
Słodziaki
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Kazde szczurzysko jest geniuszem! Nicponia, jak byłem u weta i miala mokre reczniczki od pomidora, to też mi je podawala żeby zabrać i wyrzucic ;D
Szczursieny :
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
IHime

manianera pisze:
IHime pisze: Moja szalona szczura jest geniuszem??? :o
Najwyraźniej ;D ! To teraz jak już to wiesz, to pójdzie z górki - po prostu siądziecie przy kawce i omówicie zasady wzajemnych relacji, Ty zobowiążesz się do regularnego dostarczania literatury popularnonaukowej, a Cookie do nieagresji i będzie sielanka ;D !
No tak, przecież to ona ogryzła mi kilka numerów Świata Nauki... A ja taka niedomyślna! Dam jej moją kartę biblioteczną, niech czyta. Może nawet jakiś artykuł mi napisze? Ale kawy nie dostanie, mowy nie ma. ;)
ol.

Post autor: ol. »

hejże, przecież kawa to olej napędowy mózgowców :D

i sądź tu labika po wyglądzie, to że mała, spontaniczna i blondynka nie znaczy zaraz, że głupiutka :P
łebska Cookie ! :)
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

:D
U nas Czarnulka robi tak samo , wypychając zużyte ręczniczki gdy sprzątam ; jak zbyt długo zwlekam , czyścioszek niecierpliwymi łapkami wypycha mokre chusteczki przez okienko w domku ;D
Ale wątpię , by poszła na tak dalece idącą współpracę , jeśli odmówiono by jej kawki ;D ;)
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
IHime

ol. pisze:hejże, przecież kawa to olej napędowy mózgowców :D

i sądź tu labika po wyglądzie, to że mała, spontaniczna i blondynka nie znaczy zaraz, że głupiutka :P
łebska Cookie ! :)
Cookie nie jest ani spontaniczna, ani blondynka. ;D Mała też nie jest, co najwyżej taka... zwarta. Dzisiaj wrócił mój aparat, więc może zgodzi się na małą sesyjkę.
IHime

Dziewczynki były dzisiaj nie w nastroju. Wlazły do kanapy i praktycznie cały dzień tam przesiedziały. Cookie dała sobie zrobić tylko jedno, dość nieszczególne, zdjęcie. Przynajmniej widać, że blondynką nie jest. ;D
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Awatar użytkownika
Nue

Post autor: Nue »

Podałam jej czyste ręczniki i byłam pewna, że je też wypchnie, ale ona je udeptała i znowu się położyła. Moja szalona szczura jest geniuszem??? :o
Moje co jakiś czas wymiatają wszystkie kupy zza szafy i czekają, aż je posprzątam ;D A co do ręczniczków - często same wywalają z hamaczka te ZBYT zasikane. Czyściochy moje... szkoda że im nie przeszkadza ten zapach bijący od zasikanych półek.
[*] Mała Kawowa Apokalipsa... ciąg dalszy nastąpi. [/color][/size]

Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Czyściochy moje... szkoda że im nie przeszkadza ten zapach bijący od zasikanych półek.
Taaak, albo mogłyby nie lać pod siebie .... Albo na żarcie z górnej półki... Albo przy poidełkach.... Chociaż ostatnio widze kałużę w kibelku, ciekawe które to tryska taką mądroscią ? Chyba nie bałaganiarze kastraci ;p
Obrazek

Jaki cudowny zezik ;D
Szczursieny :
W szczurzym raju:
Awatar użytkownika
*Delilah*

Post autor: *Delilah* »

Dawno tu nie zaglądałam... nie zdażyłam nawet napisać, że cieszę się z wyboru imienia i jako matka chrzestna, trzymam kciuki za CHI...
A teraz ...Chi, maleńka, spij dobrze....<'>.....
+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
Awatar użytkownika
manianera

Cookie jest przeurocza! Żeby te nasze gryzonie miały charaktery takie jak wygląd, to by nas tylko mięśnie od miziania bolały ;) !
Słodziaki
IHime

Napadł mnie szczurowy pluszowy misiek (cecha charakterystyczna: wygryziony nos) z chorobą świętego Wita. Wypełznął spod stołu wprost na moje stopy. Jak już opanowałam dreszcze (NIE darłam się, cokolwiek będą twierdzić sąsiedzi ;D ), kazało się, że Cookie odkryła jego wielką tajemnicę - ma kieszonkę na termofor - i zatrzasnęła się w środku (rzep się zapiął). Uwolniłam ją i wtedy miśkiem zainteresowała się Blondi. I to utrwaliłam na moim najpierwsiejszym samodzielnie nagranym aparatem, zgranym, przekonwertowanym i wrzuconym na youtube filmiku. Na koniec pojawiła się Bezia i pokazała, do kogo tak naprawdę misio należy.
A filmik jest tutaj.
Jest dość długi, nie opanowałam jeszcze sztuki obróbki filmów, bez dźwięku i podłej jakości (to już zasługa nędznego aparatu i oświetlenia), ale słodkie są te moje paszczury...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”