Wiewióra z ogonami

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
wiewi

Re: Wiewióra z ogonami

Post autor: wiewi »

handzia no właśnie się zastanawiam :) Sama ta klatka starczy na więcej niż 4 ogony, jak je połączę razem to wyjdzie kolos a to grozi poważnym GMR ;)
Edek,Maniek,Dean,Beam,Dełko
Obrazek
wątek
bazarek
za TM: Sammy[*]
Awatar użytkownika
handzia600
Numer GG: 12805114

Post autor: handzia600 »

nic nie mów o GMR , bo ja się boję o siebie :D ale wiesz. Jak się zaprzesz to nie weźmiesz nowej klusi a dla nich im więcej miejsca tym lepiej :)
saszenka

Post autor: saszenka »

Nie da się zaprzeć ;)
saszenka
Stado: Turkuć, Podjadek, Pafnucy, Milord, Gimel

Na tymczasie: cała wataha
Awatar użytkownika
wiewi

no właśnie... wiesz sama ta nowa klatka jest wg kalkulatora na 7 ogonów... ja mam 4... jak dołożę jeszcze na górę tą moją klatkę to na 4 na mur beton nie poprzestanę ;)
Obrazek
wątek
bazarek
saszenka

Ale ile szczurząt bezdomnych uszczęśliwisz :D To misja społeczna, nie ma to tamto! Jeszcze się zastanawiasz? ;)
saszenka

Awatar użytkownika
wiewi

ehh żeby to była tylko kwestia klatki i zapewnienia miłości miziania i wybiegów to luz. Ale trzeba mieć na uwadze jeszcze różne choroby a na weta przy stadzie 10 ogonów na przykład to bym nie zarobiła...
Obrazek
wątek
bazarek
Awatar użytkownika
handzia600

wiem ale łudzę się że dam radę :D Wiewi spróbować można :D
Dlatego widzisz jest ogranicznik który powstrzymuje
saszenka

Eh, pieniądze... Rozumiem, też mam z tym dylemat :( Ale kombinuję co by tu...
saszenka

Awatar użytkownika
wiewi

No ja za rok idę do pracy, więc będzie lepiej ;)
No ale jak mnie któryś wcześniej zauroczy to ehhh... ;)
Obrazek
wątek
bazarek
Awatar użytkownika
handzia600

Szczurze mamy są fajne ;3
dorloc

Post autor: dorloc »

No, chwilę mnie nie było na forum i już tyle się wydarzyło...
Wiewi, gratuluję maluchów. Widzę, że wzięłaś "serducho" - jest super. Od razu mi się ta jego plama spodobała. No i gratuluje błyskawicznego łączenia i że tak to spokojnie przebiegło... Fajnie
A gdybyście, dziewczyny, któraś kupowała nową klatkę i za jakiś czas chciała się pozbyć starej, ale na 4 ogony, w jakiejś promocyjnej :) cenie, to dajcie cynk. Może bym była zainteresowana... Ale to za parę miesięcy, bo mnie małż chyba za uszy powiesi, jak usłyszy, że znowu klatkę kupuję... :) Ale to, gdybyście czasem chciały się pozbyć klatki. Bo nowe tej wielkości jednak są dla mnie trochę za drogie...
Ze mną : Trish, Tasza, Tośka i Tola
Za TM, na zielonej szczurzej łączce : Tutek, Fibi i Fryta [*][/color]
Obrazek
Awatar użytkownika
Camellia
Kontakt:

Post autor: Camellia »

Wiewi, a tak w ogóle to ile te Twoje nowe maluchy siedziały w osobnej klatce? :P Dokładnie wymyłaś tę dużą (od Mańka i Edka) i poprałaś wszystko, tak jak nakazuje "instrukcja łączenia"? Czy może z czegoś zrezygnowałaś? Robię rozeznanie :D

Galeria moich chłopaczków Obrazek
Obrazek

Oraz ich wątek: klik!
Awatar użytkownika
smeg
Kontakt:

Post autor: smeg »

Super, że przygarnęłaś tych nowych chłopaczków ;D Też bym tak zrobiła ;)

Też miałam tę klatkę 100x54x100 zanim kupiłam swojego Royala, fajnie się sprawdzała, no i jest bardzo tania w stosunku do wymiarów. Te klatki są trochę "luźne" w mocowaniach, trzeba dogiąć niektóre elementy kombinerkami, co usztywnia konstrukcję, ale utrudnia szybkie rozkładanie. Na 4 ogonki nawet 80x48x80 byłaby bardzo duża ;)

Uważajcie dziewczyny z tym masowym doszczurzaniem, bo póki ogonki są małe, wszystko się wydaje proste i tanie, ale za 1,5 roku już tak nie będzie. Najlepiej poczekać trochę i przygarnąć jakieś maluchy za pół roku lub później, żeby nie były wszystkie w tym samym wieku - wtedy jest mniejsza szansa, że na starość wszystkie na raz się "posypią", a wy polegniecie finansowo i psychicznie. Leczenie tylko jednego z moich szczurów (guz przysadki) pochłania aktualnie ok. 300 zł miesięcznie i będzie tak już do końca jej życia, w najgorszym miesiącu było jakieś 700 zł.
Ze mną: Frotka, Flaszka <:3 )~~

Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
Awatar użytkownika
smeg
Kontakt:

Post autor: smeg »

http://imageshack.us/photo/my-images/827/img5469p.jpg/ - znalazłam zdjęcie mojej urządzonej "setki" ;) https://picasaweb.google.com/1137333356 ... 9818745618 - i tutaj wcześniejsza wersja - na samym dole setka, na samej górze ta chorobówka, którą masz teraz u siebie :D
Ze mną: Frotka, Flaszka <:3 )~~

Za TM: Ally,Majka,Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halina, Oliwka, Lili, Margola, Mortadela, Rudolf
Awatar użytkownika
wiewi

Dorloc ja się jeszcze zastanawiam czy zostawić czy sprzedać :) zależy jak będę z kasą stała ;)

Camellia jeśli o łączenie chodzi to zastosowałam się do większości :) Maluchy w klatce tymczasowej były jakieś 4-5 godzin.Do klatki Edka i Mańka wrzuciliśmy szmatki które maluchy miały w transporterku a maluchom do klatki tymczasowej wrzuciliśmy pieluchę tetrową którą starszaki mieli w klatce. Maluchy w niej biegały, spały, zakopywały się, więc pewnie przesiąkły trochę "właściwym" zapachem ;) Wieczorem wyjęliśmy starszaki na wybieg i w tym czasie wyszorowaliśmy klatkę, powiesiliśmy świeżo wyprane hamaczki.
Łączyć próbowaliśmy w wannie, ale Edek i Maniek zajmowali się głównie wyskakiwaniem z wanny ;) Maluchy po nich biegały a oni mieli je w nosie. Więc wzięliśmy czwórkę na wybieg, tam maluchy już miały okazję poiskać starszaki ale oni i tak mieli je w nosie.
Więc w końcu zamknęliśmy całe towarzystwo w małej klatce tej tymczasowej z tetrową pieluchą. Tam sobie biegali, razem pojedli a potem poszli spać. Maluchy razem, Edek osobno i Maniek osobno. A potem starsi się przebudzili i zaczęli hmm wić gniazdo, pozanosili na i do maluchów szmatki i ręczniki papierowe i położyli się obok nich :)A Edziu zasypiając pulsował oczkami :)
Potem przenieśliśmy ich do dużej klatki, tam się poganiali, pobawili pojedli i w końcu zasnęli. Rano wszystkie razem spały w kieszonce w hamaku ;)
Obrazek
wątek
bazarek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”