kolczykowanie(się)

Dział, w którym zamieszczamy ankiety i organizujemy konkursy.

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)

kolczyk w nosie/jezyku/brwi?

Czas głosowania minie ndz lut 07, 2106 7:28 am

dziekuje, posiedze
146
31%
mam juz :)
250
53%
fuuu!
74
16%

Liczba głosów: 470

Awatar użytkownika
last.drop.of.blood

Re: kolczykowanie(się)

Post autor: last.drop.of.blood »

Nie mam, a na siłę pchać nie będę, bo i tak pewnie nie wejdzie, a wara spuchnie.Zagoi się i przebiję znowu. :P a w brwi robisz sobie sama?
Moi przyjaciele:
-szczurki: Ate[*], Fames[*], Echo, Nemezis
-koty: Perle, Franek[*]
-psy: Kropka, Cosmo
-ptaki: Papuga, Emilka (kura)[*]
GRECKIE BOGINIE- http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=35487
Awatar użytkownika
BlackRat
Numer GG: 5750987

Post autor: BlackRat »

last.drop.of.blood pisze:Nie mam, a na siłę pchać nie będę, bo i tak pewnie nie wejdzie, a wara spuchnie.Zagoi się i przebiję znowu. :P a w brwi robisz sobie sama?
Pierwszy raz w salonie (pisałam gdzieś wyżej o tym), ale było spieprzone na maxa, kolejne robiłam sama - ak i wszędzie indziej- ale akurat w brwiach mi migrują, nawet jeśli zrobię bardzo głęboko.
"And If You're Not Down With That, I've Got Two Words For You..."
Moje dzieciaczki: Kane, Kofi, Triple H i Goldust Obrazek nasz temacik

[*][/b]: MoDo,Łatka,Gacuś,Piwniczuś,Myszka,Złośniczka,Ogryzek,Wisienka,Achmedzik,Porzeczka,Dustie.
Awatar użytkownika
BlackRat

miało być "-jak i wszędzie indziej-" >.<'

[*][/b]: MoDo,Łatka,Gacuś,Piwniczuś,Myszka,Złośniczka,Ogryzek,Wisienka,Achmedzik,Porzeczka,Dustie.
Awatar użytkownika
Niewidomy Artysta

Post autor: Niewidomy Artysta »

Hmm, brwi świetnie wyglądają u faceta, kółeczka, podkówki, czy bananki C:

Sama chciała bym mieć kolczyka w brwi, ale nie wiem czy moja szefowa mnie nie wyrzuci z praktyk ;)
Osobiście posiadam kolczyka w języku, przy czym NIE MAM przebitych USZU :) Nigdy tego nie pragnęłam jak inne dzieciaczki, a mama - o dziękuję tobie - nigdy na siłe mnie nie zmuszała, ani mi nie przebiła gdy miałam te urocze 3 latka :)

Kolczyk w języku, powiem, fajna sprawa :)
Obrazek
Nina
Kontakt:

Post autor: Nina »

BlackRat pisze:Kwas trójchlorooctowy. Kupujesz odpowiednie stężenie, .
Odpowiednie stężenie tzn jakie?
Na allegro są 50%, 30% i 20%
Który najlepiej brać?
Chodzi mi o pozbywanie sie blizn po pogryzieniu przez psa i szczura.
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Awatar użytkownika
Niewidomy Artysta

Post autor: Niewidomy Artysta »

BlackRat pisze:wymasował mi wargę przed przebiciem [ależ to głupio brzmi].
To brzmi pięknie ;DD
Swoją drogą, sama bała bym się przebijać, czasami potrafię cofnąć się w ostatnim momencie, i co wtedy zrobić na wpół przebitą częścią ciała ? :)
Obrazek
Awatar użytkownika
BlackRat

Nina, sprzedawca powinien Ci doradzić, 50% jest do usuwania blizn i tatuaży, ale od siebie powiem (mam 50%), że raz posmarowałam zbyt dużo na jedną bliznę (od noża, dosyć brzydka była) i teraz mam większą - jak od oparzenia. Resztę starałam się już malutko nakładać, ale niestety w wacik różnie wsiąka i tak do końca nie da się równomiernie nałożyć, bo to konsystencja wody. Więc może lepiej wziąć 30% i robić troszkę dłużej? Poczytaj, na zagranicznych stronach trochę o tym jest, w Polsce to jakoś nieznane zbytnio.

Niewidomy Artysta, nom, pięknie.... ;] Ale miło było, zwłaszcza, że facet przystojny i cały w tatuażach, czyli mój gust ;p
No ja na szczęście nie mam odruchów wycofania przed końcem, więc nie ma się czym martwić :]

Nina
Kontakt:

Post autor: Nina »

No ja mam dość brzydkie te blizny, ale jedna płytka (kawałek skóry wyrwany przez szczura) a po psie tylko dwie głębokie (od kłów 40kg psa) i stado mniejszych. I wszystko na jednej ręce ::)
Spróbuje te 30%.
Dzięki ;)
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
Awatar użytkownika
last.drop.of.blood

Post autor: last.drop.of.blood »

ja tak dość często mam, że cofam się w połowie np. chrząstki, a jak wyciągam igłę to krew się leje jak głupia. / A ja mam 2 duże blizny. Jedna na ręce- tak jakbym się pocieła, ale tak wzdłuż. Miałam chyba rok jak wywróciłam się na coś ostrego, a na dodatek szył mi to pijany lekarz- miał nocny dyżur. ::) jednak nie chcę jej usunąć.
Moi przyjaciele:
-szczurki: Ate[*], Fames[*], Echo, Nemezis
-koty: Perle, Franek[*]
-psy: Kropka, Cosmo
-ptaki: Papuga, Emilka (kura)[*]
GRECKIE BOGINIE- http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=35487
Awatar użytkownika
BlackRat

last.drop.of.blood pisze:ja tak dość często mam, że cofam się w połowie np. chrząstki, a jak wyciągam igłę to krew się leje jak głupia. / A ja mam 2 duże blizny. Jedna na ręce- tak jakbym się pocieła, ale tak wzdłuż. Miałam chyba rok jak wywróciłam się na coś ostrego, a na dodatek szył mi to pijany lekarz- miał nocny dyżur. ::) jednak nie chcę jej usunąć.
No ja właśnie też mam wzdłuż przedramienia tę bliznę od noża (jakiś kretyn mnie zaatakował), ale wyglądało to jakbym się pocięła, więc chciałam ją usunąć, bo ogólnie lubię swoje blizny - to tak jakby pamiątki, dziwnie bym się bez nich czuła ;p
Pomijając oczywiście te po tatuażu i od kolczyków.

Awatar użytkownika
BlackRat

Edit:
Nina pisze:...a po psie tylko dwie głębokie (od kłów 40kg psa) i stado mniejszych...
MAtko, Nina, a czemu Cię pogryzł[y]? O.o'

klimejszyn
Kontakt:

Post autor: klimejszyn »

ja też myślałam o usunięciu blizny po pogryzieniu przez psa... tylko to jest taka głęboka blizna, spora, naokoło kostki (kochany amstaff zostawił mi pamiątkę) i nie mam czucia w tym miejscu.
czy na taką bliznę ten kwas też by pomógł ?
bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
Awatar użytkownika
BlackRat

klimejszyn pisze:ja też myślałam o usunięciu blizny po pogryzieniu przez psa... tylko to jest taka głęboka blizna, spora, naokoło kostki (kochany amstaff zostawił mi pamiątkę) i nie mam czucia w tym miejscu.
czy na taką bliznę ten kwas też by pomógł ?
Oj aż takim znawcą to nie jestem, ja nie mam nigdzie martwicy [bo chyba to masz?], ale ta moja blizna po wycięciu tatuażu jest na prawdę obrzydliwa, ale coraz "lepiej" wygląda po kwasie, chociaż męczę się z nią już od września. Była tak wypukła, że wystawała przez bluzki - jakbym miała olbrzymią glistę pod skórą :/ Wstrętny bliznowiec, ale na szczęście jest coraz bardziej płaski, mam nadzieję, że spłaszczę go maksymalnie. Ale żmudna to praca niestety.

Awatar użytkownika
Bandziornooo

Post autor: Bandziornooo »

Masuj bliznę ruchami okrężnymi rozcierając ją. Najlepiej rób to z oliwką. Dzieki takiemu masażowi (oczywiscie o ile blizna nie jest już twarda) i będziesz to robic regularnie, nie będzie taka wyczuwalna, będzie miekka i mniej widoczna :D
Moja ekipa : Doris + Arlena
Za TM: Szeregowy (*), Rico (*), Kowalski (*)
Awatar użytkownika
BlackRat

Bandziornooo pisze:Masuj bliznę ruchami okrężnymi rozcierając ją. Najlepiej rób to z oliwką. Dzieki takiemu masażowi (oczywiscie o ile blizna nie jest już twarda) i będziesz to robic regularnie, nie będzie taka wyczuwalna, będzie miekka i mniej widoczna :D
To według mnie mogłoby zadziałać tylko na małe,delikatne blizny, ale absolutnie nic nie da bliznowcom, a jeśli to po ugryzieniach psa, to raczej na pewno keloid.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ankiety i Konkursy”