moje szczupaki kochane

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
unipaks

Re: moje szczupaki kochane

Post autor: unipaks »

ol. pisze: Dżum to oszołom, gwałtowny i nieokrzesany, delikatność nie należy do jego mocnych stron. Pistol zaś w obejściu nieporównanie bardziej subtelny. Jemu nie zdarza się chwytać mojej powieki i próbować zaciągnąć ją pod tapczan gwoli dokładniejszego zbadania O0 , Dżumowi - owszem, nie raz.
O mamusiu! :D
Jak ja ci współczuję! ;D
A tak już poważniej ,to sądzę , że Dżumowej chyba ta drugoplanowość zbyt boleśnie nie wadzi , bo mając taki temperament łatwo poradziłaby sobie z wysforowaniem się przed wszystkie ogony, gdyby tylko tego zechciała :) . Najważniejsze ,że jej krzywdy się tam nie można dopatrzeć.
Wyczochraj towarzystwo całe , ze szczególnym uwzględnieniem niesubordynowanego kapitana Hermana; on ciągle pozostaje moim ulubieńcem :-*
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Awatar użytkownika
Nue

Post autor: Nue »

Też myślę, że cztery to dobra liczba
Idealna :) Trzy to nieparzystość, więc zawsze ktoś będzie na boku, a cztery... to, jak wiadomo, dwie pary.
Przy trzech szczurkach u mnie na boku była Nesia, która obecnie ma fajną małą koleżankę do zabaw. Bo Frappa tylko by spała, a Mokka chodzi własnymi drogami. I każdy jest zadowolony, łącznie z pańcią ;D
[*] Mała Kawowa Apokalipsa... ciąg dalszy nastąpi. [/color][/size]

Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
ol.

Post autor: ol. »

Wyczochrane :)
(Dżum całkiem serio co jakiś czas mnie w okolice oka łapie, z ciekawości ?, trzy razy skórę przeciął, nie mocno, ale wiem, że muszę się pilnować w tych okolicach :( )

Sezon poziomkowo-jagodowo-malinowo-jeżynowy ma się ku końcowi. Będzie zimą brakować tej rozmaitości owoca. Mrożonki to już nie to :( .
Inaugurację sezonu szczupaki przyjęły sceptycznie. Tylko Herman paćkał siebie i wszystkich wokół rozkładając na części pierwsze wszelkie czerwone i czarne soczystości. Ale wkrótce, przekonane czy to jego mlaskaniem, czy wonią jaka temu towarzyszyła, a chyba w szczególności tym, że dobrowolny zwiadowca konsumpcję przeżył i chce jeszcze, inne szczupaki poszły w jego ślady. Na dzień dzisiejszy owoce przygotowywać trzeba w czterech porcjach i wszystkie znikają z miejsca :) .
Fajnie się na nich patrzy kiedy każdy w swoim kąciku ciamka swoją jeżynę. Sama uwielbiam jeżyny, najbardziej tajemnicze z owoców, i cieszę się, że się szczupaki także w nich rozsmakowały, bo to samo zdrowie.

Kilka fotek:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

"cztery etapy dekompozycji jeżyny" by Herman :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

z malinami

Obrazek Obrazek Obrazek

Dżuma

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
*Delilah*

Post autor: *Delilah* »

"cztery etapy dekompozycji jeżyny" by Herman :)
:D

Taak, ta sesja przypomniala mi o niezaprzeczalnym fakcie, ze oto nadchodzi jesień... Ze zdjec wyraznie bija nostalgia i zaduma nad cyklicznoscia por roku ;)))

A jeżyny to i ja uwielbiam, ale ostatnio chyba przespałam wiekszą część sezonu i nie zalapalam sie nawet na porcyjkę.
(? jak to tak moze być:)) <foch>
Usciski dla Szczurowadeł.
+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
Babli

Post autor: Babli »

ol., aż pomimo braku mojego czasu, pójdę do lasu na jeżyny ::) Szczupakom do twarzy z jedzeniem :P
odmienna

Post autor: odmienna »

Hahaha! Uwielbiam jeżyny i zgadzam się, że to tajemnicze, piękne owoce. Tak piękne, że przeleciałam wzrokiem po pozostałych zdjęciach i wgapiłam się w ostatnie. Oglądam w powiększeniu i ekstazie... nagle, dociera do mnie straszna myśl: Misiowi nie daaaali ! – wracam z pełną gotowością zrobienia awantury i dopiero widzę: dali- ufff... ;D
ol.

Deliah, Babli te leśne to już w ogóle są najlepsze :P
Odmienna, jak to by Misiowi nie dali !? byłabym oburzona nie mniej niż ty ...
Misiu, co prawda jest najmniej owocolubny, ale zapewniam Cię, że i on ciamkał, czasami kapryśnie, ale jednak :)
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Aż ślinka cieknie na te owocki! :D
A próbowałaś dawać z jogurcikiem? U nas wtedy biała bitwa z rozbryzgami ;D Buziaczki dla szczupakowych nosków :-*
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
ol.

Unipax, z jogurtem niebyłabym pewna, czy to by były równe zawody :P Już wolę im dawać osobno, wtedy zjedzą jedno i drugie :)

Padam ! : mamy nowego domownika :D

Obrazek

:D

A wcale nie :P

To mały Misiu (wtedy jeszcze wołany Miszą).
Tak mnie wzięło na wspominki w ten weekend. Nie wiem czemu bo pogoda wcale nie była jesienna :-\ .
Obejrzałam sobie wszystkie zdjęcia i wszystkie szczupacze filmy i mały Misiek tak mnie rozrzewił.
Tylko Hermana małego nie ma, bo nie miałam wtedy aparatu.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

tu już nie taki mały, ale zdjęcie lubię: Misiu - karateka i mina Hermana :)

Obrazek
Babli

Post autor: Babli »

buhaha :D mina rządzi :D
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

popatrzyłam na zdjęcie z girami w górze i sobie myślę
zaraz, a gdzie jajka
a potem mnie po raz kolejny oświeciło że z tymi szczupakami to nie do końca tak jak się wydaje ;)
chyba nigdy nie przywyknę :P
:)
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
Awatar użytkownika
Vicka211

Post autor: Vicka211 »

Cudne foty :D
alken pisze:popatrzyłam na zdjęcie z girami w górze i sobie myślę
zaraz, a gdzie jajka
Hahahah, ja tak samo ;D ::)
Ze mną: Koda, Sitka, Kenai, Denahi, Toffik
za TM: Kasia, Edgar, Filip i 14 innych pupilków (*)
Awatar użytkownika
Nue

Post autor: Nue »

świetne fotki, zwłaszcza to ze stópkami* w górze ;D !!!

*I Delilah tu jeszcze nie było :o ? ;D
[*] Mała Kawowa Apokalipsa... ciąg dalszy nastąpi. [/color][/size]

Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
odmienna

Post autor: odmienna »

Nue pisze:świetne fotki, zwłaszcza to ze stópkami* w górze ;D !!!

*I Delilah tu jeszcze nie było :o ? ;D

Może i była, ale mogło być i tak, że na widok tych paluszków zdolność do poruszania własnymi po klawiaturze utraciła, jako i mnie się przydarzyło, tymbardziej że to Misiowe łapinki ;D (ale jak widać- przeszło mnie, to i Jej przejdzie) :D
ol.

hi hi
Wbrew pozorom, Misiu nie miał z Hermanem ciężko. Często wręcz on był tym na górze, a stópki Hermana machały w powietrzu. Herman w ostateczności tylko, jak już nie mógł się od małego opędzić, kładł go na plecy i strofował. Wydaje mi się nawet, że Misiu wolał nawet taki dość szorstki kontakt niż sytuacje, gdy Herman próbował go unikać. Bo to Misiowate od pierwszego wejrzenia w Hermańskim zakochane jest ;)

Wracając do teraźniejszości: pozwól tu sobie na chwilę zadumy, kiedy banda grasuje...
Po raz kolejny ich inwencja twórcza przerosła moje zdolności przewidywania. Bo cóż można zmalować na idealnie pustym parapecie (tak, tak - do tego już doszło) ? Przy zamkniętym oknie ? Nic nie przychodzi na myśl, prawda ?
A nieprawda ! - Można całkiem elegancko przegryźć sznurki od żaluzji. Właśnie wczoraj poszły dwa...
A w czasie kiedy tłumaczyłam Pistolowi, że żaluzje są nam potrzebne, a sznurki niezbędne żaluzjom, Dżum tak się zasłuchał i w wywód wczuł, że zaczął „bezwiednie” ssać atrament z pióra. Jak już chłonąć wiedzę to ze źródła ::)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”