Sysiątka

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
sssouzie
Kontakt:

Re: Sysiątka

Post autor: sssouzie »

rzadko ostatnio u was pisuję- brak mi czasu na bywanie tam gdzie bym chciała-
ale tak to prawda, Bąbel ma niesamowitą moc pocieszania :-* ;)

całusy dla Bąbla

- i dla zapomnianej reszty ;)
...czyż nie dobija się koni...?
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

oj tak , Bąbelku , bardzo by się przydało przeniesienie tej twojej niespożytej energii i pozytywów także na inne tematy , bo tak dużo było ostatnio strasznie smutnych zdarzeń na forum...
Wymiziaj jeszcze raz te swoje Sysiątka :)
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Awatar użytkownika
Sysa

Post autor: Sysa »

sssouzie pisze:rzadko ostatnio u was pisuję- brak mi czasu na bywanie tam gdzie bym chciała-
ale tak to prawda, Bąbel ma niesamowitą moc pocieszania :-* ;)
całusy dla Bąbla
- i dla zapomnianej reszty ;)
Sołza, my cały cza swyczekujemy Waszych odwiedzin w temacie, żeby jak anjwięcej uśmiechu Wam towarzyszyło :)
Wszyscy wycałowani, a zapomniane to narzekać nie mogą, bo ciągle biegają od kiedy Bąbel ma prawie cąłodniowy zakaz wychpdzenia z transporterka ;D
unipaks pisze:oj tak , Bąbelku , bardzo by się przydało przeniesienie tej twojej niespożytej energii i pozytywów także na inne tematy , bo tak dużo było ostatnio strasznie smutnych zdarzeń na forum...
Wymiziaj jeszcze raz te swoje Sysiątka :)
Dziękujemy, wymiziane! :-*
Awatar użytkownika
Sysa

Wstawiłam krótki i niewyraźny filmik Bąbla hasającego w kołnierzu.. Zawsze to jednak coś ;) A doskonale pokazuje jak Bąbel sobie w nim radzi ;D Proszę nie zwracać uwagi na porzucony pod łóżkiem szlafrok i inne bałagany :P
http://www.youtube.com/watch?v=w2-o-7qHKSU
Awatar użytkownika
*Delilah*

Post autor: *Delilah* »

Bąbel wygląda bardzo.... futurystycznie :D
I te podskoki mnie rozwaliły :D:D:D:D:D
Widać że kolniesz w najmniejszym stopniu nie stłamsił bąblowego radosnego istnienia:D
+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
Awatar użytkownika
Sysa

*Delilah* , to prawda, co piszesz :D
Tutaj jeszcze drugi filmik o Bąblu, co kradnie ziemniaka:
http://www.youtube.com/watch?v=TYmuuW2QVeA
Awatar użytkownika
*Delilah*

:D ;D A ja cudnie szukał tego ziemniaka :D

Już wiem z czym mi się kojarzyło to wdzianko -Bąbel przypomina agamę kołnierzastą :)
+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
ol.

Post autor: ol. »

a mnie - detektor .. ziemniaczka, wtedy kiedy go tak szukał :D

Rzeczywiście to niezwykle pozytywny szczurek, zaraża radością :)

A co tam u dziewczyn słychać ? Pewnie już niedługo nastąpi oficjalna prezentacja kawalera trzem damom ?
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

:D
Bąbel jest prawdziwym wulkanem energii! :) Kapitalnie kica w tym kołnierzu :D
a jak zwija tego kartofelka ;D No i jeszcze to pysio tak chętnie podkładające się pod palce dla czochranka :-*
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Awatar użytkownika
Sysa

*Delilah* pisze:Bąbel przypomina agamę kołnierzastą :)
ol. pisze:a mnie - detektor .. ziemniaczka, wtedy kiedy go tak szukał :D
W połączeniu daje to małą gadzinę, co nie podaruje żadnej formie jedzenia ;D
ol. pisze:Rzeczywiście to niezwykle pozytywny szczurek, zaraża radością :)
A co tam u dziewczyn słychać ? Pewnie już niedługo nastąpi oficjalna prezentacja kawalera trzem damom ?
Jak się człowiek na niego patrzy to czasem nie może się po prostu powstrzymać od uśmiechu, czy to z rozczulenia czy z politowania :P ::)
Dziewczynki generalnie pchają się pod ręce do głaskania, zwłaszcza Beza w tym przoduje :) Poza oczywistymi kłótniami nie dzieje się u nich nic złego :D
I prezentacja już niedługo... Pewnie go sprezentujemy chociaż na wybiegach pod stałą kontrolą jeszcze zanim minie termin ważności pojajkowych pozostałości ;) A potem to już siup do klatki i wreszcie się chłopak wybiega ;D
unipaks pisze::D
Bąbel jest prawdziwym wulkanem energii! :) Kapitalnie kica w tym kołnierzu :D
a jak zwija tego kartofelka ;D No i jeszcze to pysio tak chętnie podkładające się pod palce dla czochranka :-*
Tam na filmiku nawet przez chwilę się mył w tym kołnierzu, więc że tak powiem lata, śpiewa, recytuje, pełny serwis czy jakoś tak ;D
Awatar użytkownika
Sysa

Wieści, wieści :)
Do domu we wtorek trafiła Essie SunRat's, mój pierwszy wymarzony dumbolec, do tego łysutki, cudowny w dotyku :D Dziewczynka od razu podbiła serce mojego TŻa, tak że teraz to ona króluje nawet na tapecie w jego telefonie ::) :P Ja jestem zachwycona jej uszyskami i meszkiem, który jej jeszcze został, taki mięciutki jak aksamit. No i te wąsiska i brwi pokręcone! Cudo! Essie świetnie zniosła podróż, w nowym miejscu była bardzo odważna. Trochę poniuchała, trochę pobuszowała, szybko znalazła miskę z jedzeniem, a potem rozkosznie zasnęła w hamaczku :-*
Obrazekpodróż do domu zmarszczaka Esinki
ObrazekOdkrycie miski z jedzeniem
ObrazekTo, co szczurki lubią najbardziej...
Dziewczynka w ogóle nie boi się człowieka. Wręcz przeciwnie, gdy przestraszy ją jakiś nowy dźwięk to u nas szuka schronienia. Naprawdę jest kolosalna różnica między szczurkiem z zoologa, a takim wychuchanym z hodowli! Dzisiaj już bawiła się z dłońmi, lizała, podgryzała, buszowała w moich włosach i pod bluzą TŻa. Cudownie pręży się i ziewa, gdy ją głaskać :-*
Została też przedstawiona naszym dziewczynom, a dokładnie, na poczatek, Bezie i Laurze. Beza oczywiście przyjęła ją ze swoim stoickim spokojem, a nawet czułością, gdy mała pod nią wchodziła i lizała ją po pysku. Laura chwilę powąchała i dała sie powąchać, potem zajęła się swoimi ważnymi sprawami. Raz odepchnęła pyszczek Essie z oburzeniem, gdy ta świdrowała jej noskiem w brzuchu ::) Essie widokiem nowych szczurów była zachwycona. Ganiała za nimi, ciągała za futerko łapkami i ciągle pod nie właziła :)
Teraz będziemy im wymieniać szmatki w klatkach, żeby i Idzia przyzwyczaiła sie do zapachu malutkiej. Na razie boimy się tak małego szczurka narażać na Idziowe humorki, więc pewnie trafi do jednej klatki z Bezą, żeby ktoś ją niańczył ;)

Bąbel po zdjętym kołnierzu ma obrożę bez futra, ale nie zwraca na ten defekt urody uwagi, bo znów może biegać do woli i bez ograniczeń. Rana na brzuszku ślicznie się goi, już nawet ledwo można znaleźć bliznę po operacji :)

Dziewczynki ostatnio śpią wszystkie trzy w kupie w małej podwieszonej na klatce doniczce, co wygląda przerozkosznie :-* Są zainteresowane nowymi zapachami, najwyraźniej wiedzą, że czeka je dużo zmian w stadzie ;)

Papugi troche lataja po pokoju, ale zazwyczaj wolą gdzieś się wygrzewać w słońcu albo kłócić się o kąski w misce, robiąc przy tym duzo krzyku ::)
Awatar użytkownika
manianera

Post autor: manianera »

Jaka ślicznotka!
Mój TŻ't jak usłyszał, że istnieją łysolki, to zrobił minę pod hasłem "w moim pączku był karaluch"... Ciekawe, czy gdyby dostał takie cudo na ręce, to by się przekonał ;).
Widzę Twoją gwiazdę, ale podążam za swoją. [B. Hellinger]
Słodziaki
Awatar użytkownika
Sysa

Mój też nie był zachwycony, dopóki nie wziął Essie do rąk ;D
Awatar użytkownika
*Delilah*

Moja ostatnia choroba - łysina, tzn ochota na łyska ;))))
Cudności pięknosci (ukradnę Ci ją Sysa :D) strzeżcie się !!!! HA HA HA 8)
Awatar użytkownika
Sysa

Hahaha, nie wiem czy Ci się ją uda odkleić od twarzy TŻa! :P Ciągle ją przytula do twarzy i powtarza: "ale cieplutka" ::) Niedługo normalnie przyklei ją sobie na stałe, żeby rąk nie męczyć 8)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”