moje szczupaki kochane

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Afera

Re: moje szczupaki kochane

Post autor: Afera »

9 duszyczek za TM [*]
xxx

Post autor: xxx »

istny szczupak ::) ;D i kolor taki ten ten ;D
ol.

Post autor: ol. »

Dziś odebrałam najlepsze wyniki Urczyka od rozpoczęcia(dwa miesiące temu...) leczenia - brak białka i minimalna ilość krwinek w moczu. Trochę bakterii jeszcze jest, ale całkiem możliwe że wynikają z braku idealnej sterylności przy pobieraniu próbki.
Chyba nareszcie mamy więc efekty codziennego karmienia szczurów arbuzami i ogórkami :D
(z uzyskaniem efektów ubocznych w postaci przepastnych kałuż we wszystkich szczurzych miejscach jakoś nie ma problemu ::) ).

Z tej okazji pudło do zbierania moczu zostało obsiane zieleniną – przez miesiąc nie będziemy go potrzebować :)

ostatnio mam szczęście do ziewów – Duchowy to jest coś :

śpi sobie takie skośnookie Obrazek

i nagle … Obrazek
Awatar użytkownika
Afera

Post autor: Afera »

A ja tyle czasu poluje na ziewy i upolować nie mogę no! :P
9 duszyczek za TM [*]
Awatar użytkownika
manianera

Post autor: manianera »

Świetne Urkowe wieści :D ! I teraz już tak trzymać, nic nie zmieniać!
Ziew Duchy...przepastny!
Widzę Twoją gwiazdę, ale podążam za swoją. [B. Hellinger]
Słodziaki
Awatar użytkownika
mini

Post autor: mini »

http://s889.photobucket.com/albums/ac94 ... haziew.jpg Łaaaaaaaaa..! Zaraz wszystko dookoła połknę! :D
Jak ja lubię się śmiać.. to takie ciekawe doświadczenie.
->Nasze Śliczne Paskudy:*<-
->Mini pociechy<-
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

http://s889.photobucket.com/albums/ac94 ... haziew.jpg to niemal jak wjazd do przepastnego tunelu! :D ;)
Urliko kochana, wsuwaj te ogórki z arbuzami na przemian, siusiaj do woli, ale bądź zdrowa! :-*
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

o jak dobrze że Ur już zdrowa, oby tak pozostało, co tam arbuzowe siki, nawet tego nie czuć, selerowe siki za to powalają ;D
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
ol.

Reszta zeszłotygodniowych marchwianek czekając na skonsumowanie pokryła się futerkiem :-\
(za dużo marchwi, zanim wyschły pleśń je dopadła...)

Nic to jednak, skoro ol. wpadła w radosną manię piekarczykowania :D Dziś powstały dwa rodzaje ciastek:

Obrazek

szpanaczanki na mące orkiszowej ze szpinakiem i siemieniem (będą do zjedzenia w pierwszym rzędzie, w razie gdyby też okazały się zbyt wilgotne), oraz ciasteczka iście barokowe z amarantusa, płatków owsianych, siemienia, sezamu, karobu i wiórków kokosowych ::)

(...)
A tak Frondziak tak okazał swoją wdzięczność: Obrazek :-X

niech ktoś mnie trzepnie przez łeb i niech przejrzę na oczy, że to potwór przebrzydły ::)
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

Ale jestem, myslałem , że to zupełnie inne .."pieczarki" :D Znaczy "piekarki" :D

A to nie Frondziak. To "samo-sie" :D
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
xxx

Post autor: xxx »

ciekawy pomysł z tymi ciachami, chyba też się pokuszę o upieczenie, wprawdzie beztalencie piekarskie ze mnie do kwadratu, ale tu zakalec bedzie na miejscu ::) ;D

oj tam, bo kwiatkowi nowej ziemi trzeba, to żadne chuligaństwo tylko sugestia
Awatar użytkownika
manianera

Post autor: manianera »

Paul_Julian pisze:Ale jestem, myslałem , że to zupełnie inne .."pieczarki" :D Znaczy "piekarki" :D
Dokładnie, ja w pierwszym momencie też, aczkolwiek jako druga myśl pojawiło mi się, że uwielbienie szczurów nie może sięgać aż tak daleko :P .

Inne skojarzenie - są takie ciasteczka, które nazywają się (serio!) "Brzydkie i dobre" :D . Szczurasy na pewno zachwycone! A Fronda jaką ma po nich energię :) !
Widzę Twoją gwiazdę, ale podążam za swoją. [B. Hellinger]
Słodziaki
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

o, a ja moje marchewkowe nadal mam, zrobiłam jeszcze kokosowe ;)

szpinakowe wyglądają smakowicie :)
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
ol.

Dziś mija rok od odejścia Baruszka. Rok zaledwie, a w szczurzym świecie całkiem już inna epoka...

nikt nikogo nie zastąpił, bo jak ?
ale niektóre mozaiki dają złudzenie jakby nie tak wiele się zmieniło – lubię takie złudzenia

Obrazek

Ducha i Ulrika zostały przyjaciółkami od poduszki (nie żeby Baruch jakimś szczególnym miłośnikiem spania był :D )

:-[

inny z wielkich nieobecnych

Obrazek

nawet nie umiałam dopisać jego imienia do reszty, wykasowałam wszystko :-[

poszłam sobie dziś na łąkę, w miejsce spoczynku wszystkich od Misia począwszy (Pistol i Baruch pogrzebani w lesie)
była taka miękka trawa

przyszło mi na myśl żeby przyprowadzić tu chłopców
ale pewnie będą się bali :-\

w sumie nie wiem co chcę napisać
chyba, że mi po prostu tęskno
mimo wszystko co cieszy
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

Już rok .... :(

A to smutno jak aniołki są niedopisane. Dziś tak wlasnie patrzę, a że pamiec mam krótką , to sobie myślę , co za ogonki były u Ciebie ?
Ale pamietasz o nich, zawsze są z Tobą. Ja kilku swoich nie pamiętam :( Tyle rzeczy ucieka mi z glowy :(

Jak chowałem Nicponię , to dzień pózniej spadł snieg .. Tak jakby coś wiedzialo, ze pózniej bedzie za zimno.
Kilka dni temu nasza kicia siedziała na jednym z miejsc, gdzie któreś jest zakopany. Bo sa w moim ogródku, a na wierzch kładę taką dekoracyjną płytę chodnikową, zeby pies i kot nie rozgrzebali.

Zadnego ogonka nie da sie zastapić , nikogo sie nie da. Kazdy inny, mimo, ze mają tyle cech wspólnych.

U Ciebie tyle sie pozmieniało, w spokojne Szczupaczkowo wkroczyło Bombardziaki i przewróciły swiat do góry nogami.. Jak w tym Twoim nowym ogonowym filmiku http://www.youtube.com/watch?v=6c1moUildBs
Smutek jest, ale wszystko idzie naprzód, wchodzi nowe , bo musi wejsć. Ażeby mogło, to pewne rzeczy musza sie skończyć .

Też w sumie tak popisalem nieskładnie..
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”