ZWIERZOZAURY: Remake

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Ivcia

Re: ZWIERZOZAURY; Odrodzenie

Post autor: Ivcia »

Zrobiłam z moim TŻ przemeblowanie w pokoju. Wyszło rewelacyjnie :)
Jutro jak dokończę (wytrę kurze, odkurzę i sprzątnę dziewuchom) zamierzam porobić zdjęcia rzeczom mi już niepotrzebnym i otworzyć bazarek. Wszyscy mają, będę miała i ja 8) :D ;D

Zarezerwowałam u Ogoniastej polarowy hamaczek. Jak tylko dojdzie, to zrobię ogonom przemeblowanie w klatce coby nie musiały mi zazdrościć ;)

Już się nie mogę doczekać kastratów :) Najlepsze jest to, że jednego z nich nawet na oczy nie widziałam. Więc dla mnie samej będzie to ogromna niespodzianka ;D

... i biorę prawdopodobnie na tymczas 6 młodziutkich panienek, ale to wszystko najwcześniej w połowie października, także umieram z niecierpliwości.

Rozpoczęłam tuczenie Gaji i Fary. Dzisiaj dostały kalafiorową zupkę z gotowanym kurczaczkiem, a na deser banana. Oczywiście karma i płatki w miskach są nieustannie. przed spaniem dam im troszkę sera żółtego i marchewkę. Obowiązkowo suchy chlebek na starcie zębów, ale to już rano, żeby mi teraz spać dały ::)

Jeśli ze wszystkim się jutro ładnie wyrobie, to dodam filmik z udziałem Faramuszki - to jest agentka, ale o tym jutro.
<:3 )~ Bahama Mama
za TM Rubi ['] Vanilla ['] Arma ['] Gaja ['] Faramuszka ['] Pina Colada [']

Obrazek
Awatar użytkownika
Ivcia

Hmm... Kupiłam dzisiaj małą saszetkę jedzonka pedigree... Czy szczury mogą jeść coś takiego? W razie gdyby nie, to piesy będą miały zacną szamę ::)

Obrazek
Awatar użytkownika
alken

Post autor: alken »

powodzenia w tuczeniu dziewcząt :) ale nie pedigree bo to syf jest :/ nawet i dla psów. lepiej np. royal canin.
ze mną: leszek, kendrick

odeszły: mysza, karmelek, makumba, ronja, ziuta, lilka, fifioł, kaszanka, zoja, tosia, emil, marcin, ziemniaczek

I'm not really good at giving advice. Do you want a sarcastic comment?
merch

Post autor: merch »

sera zoltego raczej nie dawaj - bardzo tłusty, za to bialy jak najbardziej.
Obrazek
*NiuniuśMysiaMałyniaMyszulAllegroKichanioSzarikSzymaGuciaKropkai7rodzRudiPankracy, BrysiaCzapkaCelaCzesiaZdzisiuCezarCzaruśEdiCzejenFeluśZeniaUbocikGryzajkaMała KapturkaOfelkaJajcusWulfikmaluszkiHieronimHefryśmałyeFekDarEstiNosioOliFaramuszkaDafiDorota
Awatar użytkownika
Ivcia

Ok, dzięki za rady :)

Obrazek
Awatar użytkownika
Ivcia

Najprawdopodobniej w ten weekend (kiedy to dokładnie nastąpi zależy od mojej pi********* uczelni :-\ ) dołączy do Nas około roczny bez jajeczny kaptur :) Z czego baaardzo się cieszę, bo kapturka jeszcze nie miałam :D Podobno jest on grubiutki i miziasty. Zdjęć nie otrzymałam i w zasadzie wiem o nim tylko tyle ::) Tak to już jest z GMR ;)

Między innymi dziewuchy dostały dzisiaj zupkę z dużą ilością mięska.
Efekt tuczenie przeszedł moje najśmielsze oczekiwania. Oto pierwsze efekty:
Gaja 320g (+30g)
Faramuszka 305g (+33g)

... i to wszystko w tydzień ;)

Niestety w ciągu tygodnia nie tylko waga się zmieniła, ale też wielkość guza Gaji :( Rośnie w zatrważającym tempie. Obawiam się, że w tym tygodniu nie dam rady z tym pojechać do weta... z resztą jej wiek, wcale mi nie pomaga. Wątpię, żeby weterynarz w jej stanie w jej wieku podjął się operacji :(

Obrazek
Awatar użytkownika
Nue

Post autor: Nue »

Wstrętne guziska :( Mam nadzieję, że Gaja przynajmniej nie czuje żadnego bólu. Podobno wzrost guzów hamuje betaglukan, jest w związku z tym nawet polecany u ludzi z chorobą nowotworową.
Tucz dziewczynki, tucz, uważaj tylko, żeby nie przemieniły się w dwa bałwanki, jak to miało miejsce u mnie ;)

Mizianko dla dwuszczurowego (póki co) stadka!
[*] Mała Kawowa Apokalipsa... ciąg dalszy nastąpi. [/color][/size]

Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
Awatar użytkownika
Ivcia

W necie znalazłam betaglukan jako kapsułki... chodzi o coś takiego http://www.ibg.pl/opis/Beta%20Glukan/267/ ?
Przepraszam, ale ja się w tym nie orientuje.

Chcę je troszkę podtuczyć, ale wiem, że co za dużo, to niezdrowo. Jednak nie narzekałabym, gdyby nabrały krągłości, bo takie bałwanki, jak Twoje są idealne do miziania... i całowanie brzuszków nabiera na wyrazie :D

Dziewczyny wymiziam, jak już odeśpią nocną imprezę... Po północy puściłam je po pokoju. Każda w miarę swoich możliwości wariowała. Nie wiedziałam, że Gaja ciągnąc za sobą łapkę może nabrać takiej prędkości :o Chciałam porobić zdjęcia, ale akurat bateria w aparacie mi siadła. Włączyłam je do ładowania, więc może jeszcze dzisiaj pofocę.

Obrazek
Awatar użytkownika
Nue

Post autor: Nue »

W necie znalazłam betaglukan jako kapsułki... chodzi o coś takiego http://www.ibg.pl/opis/Beta%20Glukan/267/ ?
Przepraszam, ale ja się w tym nie orientuje.
Tak, to. Podajesz przez 10 dni ilość proszku odpowiadającą mniej więcej dwóm ziarnom sezamu: 1/28 kapsułki, potem musi być 10-14 dni przerwy. Najlepiej zrobić na szczycie kapsułki dziurkę dość grubą igłą i wyciskać proszek przez dziurkę do jakiegoś soku itp.
Betaglukan bardzo też pomaga przy przeziębieniach itp.

A żebyś wiedziała, że bałwanki fajnie się mizia i jest co cmoknąć O0 !
[*] Mała Kawowa Apokalipsa... ciąg dalszy nastąpi. [/color][/size]

Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
Awatar użytkownika
Ivcia

Dzięki, Nue :)

A oto, tak jak obiecałam, filmik ukazujący całą prawdę o Faramuszce :P
W pudełku został jeden, jedyny drops... Wiem, wiem... Animals... Kupiłam na szybcika, w danym sklepie nie było nic innego dla szczurów, tylko Animals... Z resztą obejrzyjcie sami.
Obrazek

Obrazek
ogonowa
Numer GG: 7589945

Post autor: ogonowa »

Haha, wydaje mi sie, czy ona sie tam w środku filmiku kręciła jak piesek za swoim ogonem :D?

Zupełnie nieporównywalne są jej ruchy, do ruchów moich samcoli ;).. oni to jakoś tak ociężale chodzą. A ona? Myk, myk i już nie ma paszczurka :P.
Awatar użytkownika
Ivcia

Sprawdzała, czy ogon jest na swoim miejscu :D
Już pisałam, że według mnie Fara ma w sobie coś z kota...
Te kocie ruchy... lecz jak widać i z psa się coś znalazło ::)
Ach, te eFki ;D

Obrazek
ol.

Post autor: ol. »

Ale energiczna ta Twoja dziewucha, uśmiałam się. Przy okazji podejrzałam też film z Gają, ona pulsuje na Twój szept ! Ja muszę się nieźle natrudzić, żeby mi którś raczył zapulsować (zazwyczaj wiszę nadklatką nienaturalnie wygięta i głaszczę korzystając z ich rozleniwienia ::) ).
Miłe szczury, którym się rodzina powiększy :)
merch

Post autor: merch »

Super fimik i super moja wnusia.
Szkoda ze filmik skonczyl sie tak szybko.
Obrazek
*NiuniuśMysiaMałyniaMyszulAllegroKichanioSzarikSzymaGuciaKropkai7rodzRudiPankracy, BrysiaCzapkaCelaCzesiaZdzisiuCezarCzaruśEdiCzejenFeluśZeniaUbocikGryzajkaMała KapturkaOfelkaJajcusWulfikmaluszkiHieronimHefryśmałyeFekDarEstiNosioOliFaramuszkaDafiDorota
Awatar użytkownika
Akka

Post autor: Akka »

Świetne są obydwie!! :D
Obrazek
Ze mną: ♥ Batasuma, Guernica, Negra, Blixa ♥
Odeszły: Dżuman, Karbonka, Harpi, Yerstina, Indali, Ramona, Hawana, Iskariot, Szpilka, Luna [*]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”