Czapeczniki III generacji w nowych domach

Archiwalne adopcje (udane i nieudane) i archiwalne narodziny

Moderator: Junior Moderator

Awatar użytkownika
Leia

Re: Czapeczniki III generacji juz na swiecie! WOLNE CHŁOPAKI!

Post autor: Leia »

Aaaa merch jak możesz mi to robić? Jak sobie pomyślę, że jeszcze tydzień, że jutro już miały być u nas...No po prostu piękne są takie te szczuraski, że aż dech zapiera. A nasz Forseti jak mądrze wygląda - i oczywiście uszka ma przepiękne. Ale ja ich kocham już mocno. A co dopiero będzie, jak już do domku przyjadą.
merch

Post autor: merch »

Szczuraski sa bardzo madre !

Poniewaz , chwilowo nie ma zdeklarowanych chetnyc na 4 chlopakow postanowilam nadac im imiona.
Tak wiec domku szukaja
Don Filippo ( Filipek) czarny standardzik z kreseczka na brzuszku
Ferdynand Wspanialy ( Ferdek) dumbolek z rekawiczkami
Filemon ( Filus) dumbolek z plamkami na brzuszku
Filozof lub Filon czarny standardzik irish
Obrazek
*NiuniuśMysiaMałyniaMyszulAllegroKichanioSzarikSzymaGuciaKropkai7rodzRudiPankracy, BrysiaCzapkaCelaCzesiaZdzisiuCezarCzaruśEdiCzejenFeluśZeniaUbocikGryzajkaMała KapturkaOfelkaJajcusWulfikmaluszkiHieronimHefryśmałyeFekDarEstiNosioOliFaramuszkaDafiDorota
merch

Cholera Ninowa zlapala mnie za palec i chciala go zaciagnac w rog klatki , ta co ma mleko pod wasem.
Maluchy ulozyly sie na taasie Ferplasta zaslonily szarosc :) czarnoscia i agutkowoscia :P
Obrazek
*NiuniuśMysiaMałyniaMyszulAllegroKichanioSzarikSzymaGuciaKropkai7rodzRudiPankracy, BrysiaCzapkaCelaCzesiaZdzisiuCezarCzaruśEdiCzejenFeluśZeniaUbocikGryzajkaMała KapturkaOfelkaJajcusWulfikmaluszkiHieronimHefryśmałyeFekDarEstiNosioOliFaramuszkaDafiDorota
grzesia

Post autor: grzesia »

Przyznaję, że zbytnio tu nie zaglądałam....a tu prosze takie śliczności, że aż się rospływam :) A najpiękniejszy jest ten selfik, co chyba domku jeszcze nie znalazł....na poprostu nieziemski przystojniak :D
Nina
Kontakt:

Post autor: Nina »

merch pisze:Cholera Ninowa zlapala mnie za palec i chciala go zaciagnac w rog klatki , ta co ma mleko pod wasem.
Hyhy, bo Florunia kocha babcie merch i chce ją do klatki :P
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
merch

Florunia kocha babcie merch i chce ją do klatki
No tak to wygladalo :P
Obrazek
merch

Wczoraj samczyki po raz ostani moglu podessac mamusie - patrz fotki, wieczorem zostali juz oddzieleni do osobnej klateczki.

Maluszki wszyskie rosna bardzo ladnie wczoraj byl dizen 32 w ich zyciu, najwieksze samcolki waza juz 140 gram.

Jest czesc fotek indywidualnych , niestety pozniej okazalo sie , ze nie wszystkie jestem w stanie rozpoznac ze 100 % pewnoscia- maluchy sa do siebie dosc podobne.

Maluszki Leii i F.Y. nazwalam zbiorczo elfami , takze jesli jakis plik ma w nazwie elf lub elfy to jest Wasz syneczek badz syneczki :). Kilka indywidualnych fot ma tez Fizyk oraz wolne maluchy i maluchy Niny, Ifciowa dziewczynka byla tez focona , ale niestety nie pamietam jak konkretnie i nie jestem w stanie powiedziec czy na ktoryms z indywidualnych dumbulowych nieopisanych fotek jest Faramuszka czy inny dumbolec.

4 maluszki wciaz szukaja domu , prosze sie decydowac bo moim zdaniem naprawde warto, zwlaszcza jak ktos jest fanem duzych dumbulcowych i standardowych czarnych chlopcow.

Nosanek jest najwiekszym szczurkiem z moich rodowodowych zagranicznych reproduktorow i prawdopodobnie nigdy wiecej do krycia ponownie nie bedzie dopuszczony takze dla fanow Nosanka to teraz jest to " teraz albo nigdy".

No to lecimy z fotami :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek
Izabela

Post autor: Izabela »

Merch, a jak Ty ich potem wszystkie 15 znajdujesz, jak je wypuszczasz na te spacery po regałach? :D
TM:GuciaFelaMelaJagaVaniBubaBlusiaBonitaKivaTolaTanitaKolaEstelkaKlarysaElwirkaEdgarRolfikJadziaEnyaKlemensJulaGeminia PelaGotikaFelisiaKarinaIrenkaInkaPolaPetraZiarkoSeloniaZuba;
Są:(AylaYlesia)Merch.Pole+KorinaStefekPajaMilkaTeaAshnaNitaDelaNaviKtosio
merch

Na spacery to ja ich puszczam co najwyzej po dwoch. Niestety przy 15 trudno jest ich upilnowac dlatego puszczane sa glownie do foteczek, normalnie bawie sie z nimi w klatce i na rece biore bo 3-5 szczuraskow na raz.
Obrazek
Nina
Kontakt:

Post autor: Nina »

Jakie one są piękne :) Normalnie nie moge sie nazachwycać...
Oby ten tydzień szybko minął :)
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
merch

Dzis szczuki skonczyly 5 tygodni. Dorotce zmnieszaja sie sutki takze juz przestala karmic potwory.

Wczoraj pofocilam chlopakow w ich nowej klatce . Klatka z chlopakami stanowi specjalny rodzaj gry zrecznosciowej , poniewac ma duzy otwierany dach i zadnych drzwiczek jak chce sie dostac do maluchow musze otwrzyc gore- wtym samym czasie 8 samczykow wskakuje na rand klatki, jesli chce wyjac kilka, reszte zamknac, gwaltownie brakuje mi rak , kazdy maluch zdjety z krawedzi klatki natychmast znajduje sie tam ponownie.
Zdjecia chlopaczkow. Przypominam , ze czterech chlopcow wciaz czeka na swoj dom, w najblizsza sobotę mozliwy transport do Warszawy, Poznania , Wrocławia.
Obrazek
Awatar użytkownika
Leia

Post autor: Leia »

Piękni, piękni, piękni - ludzie bierzcie tych chłopców, toż to cuda nie szczurki! Ja już skreślam dni w kalendarzu i sprawdzam, czy nikt biletów na pociąg nie gwizdnął.
Awatar użytkownika
Telimenka

Post autor: Telimenka »

Jakie cudo :D.. wszystkie sa przesliczne... Cudnosci,slodkosci ;)
W oczekiwaniu na dwa Nakotowe Bebetki :):) <3

[']..: Rudolf,Telimenka,Bazylek,Jogi,Kuha,Pupa,Ylah,Eliot,Capri,Ember,Ekler,Fizyk, Flos...
merch

dzis troszku foteczek 3 wolnych chlopcow ( wolnych chlopcow jest 4 dodatowo dumbolek selfik czarny, ale on nie bral udzialu w tej sesji)

w sesji udzial wzieli
dumbus -dwie plamki ok 130 gram
Filipek - obecnie ok 120 gram
Chlopaczek Irish ok 120 gram

Ponadto siostrzyczki chlopcow , te w klatce.

z Informacji dodatkowych niektore szczurki np czarny elfik waza juz ponad 150 gram :P

Wszystkie sa niezwykle ruchliwe co w polaczeniu z dziwna nowa klatka dosc utrudnia focenie.

Foteczki

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Ivcia

Post autor: Ivcia »

Jejku, jakoś wierzyć mi się nie chcę, że będę miała dumbo szczurcie ;)
One takie duże są, a mają dopiero 5 tyg... Już w sobotę będę mogła sobie Faramuszkę do moich paskud porównać i wtedy się okaże czy faktycznie jest z niej duuuży szczur :D Chcę już ją mieć ::)
<:3 )~ Bahama Mama
za TM Rubi ['] Vanilla ['] Arma ['] Gaja ['] Faramuszka ['] Pina Colada [']

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Archiwum Adopcji i Narodzin”