Nasza brygada

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Ogoniasta

Re: Nasza brygada

Post autor: Ogoniasta »

Ja również kciukam mocno za maleńką!
Bidulka... :(
Ze mną:Mary,Serduszko,Brie,Odyseja i IliadaHS,Berta,Xavi
W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
Shandy,Lucynka,Whisky,Bajka,Daisy,Morelka,Impala,Tessa,Tequila
Awatar użytkownika
denewa

Post autor: denewa »

Febraczek Wam bardzo dziękuje!
Mam go dogrzewać (jak dojechaliśmy do weta to był zimny i miał sine łapeczki) więc siedzi sobie pod bluzą, a ja ograniczam się ruchowo. Zrobiłam prowizoryczny termoforek do transportera, ale jednak pod bluzą mam ją bliżej, bardziej pod kontrolą. Nie je swoich ulubionych ziarnek słonecznika i dyni. Poszamała jedynie trochę gerberka i ogóra.
Nasza brygada-pamiętamy tęsknimy
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
Babli

Post autor: Babli »

denewa, trzymam kciuki za Febrę bardzo mocno! :-*
ol.

Post autor: ol. »

Gerber i ogórek to też dobrze :)
I jak się ma Febrak dzisiaj ?
Nie przestaję o Was myśleć.
Awatar użytkownika
denewa

Febra ma się już dużo lepiej :)
Wczoraj wieczorem zrobiliśmy jej trzy zastrzyki, piszczała strasznie :( Dziś już pojedziemy do weta żeby on je zrobił bo nie dajemy rady.
Pojadła trochę słonecznika i karmy :)
Teraz znów wcina gerberka.
Chce wychodzić z transportera, przeszła już po całym łóżku i dwa razy z niego zeszła, nie upilnujesz :D
Z uwagi na utratę krwi musi jednak odpoczywać w izolatce.

Wszystko powoli wraca do normy...
Dziękujemy bardzo za kciuki :D

Febra właśnie gryzie transporter od środka, chce żeby ją wypuścić... ::)
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
ol.

I całe szczęście :) Bardzo się cieszę.
Szaloonej przydałoby się małe kazanie, chociaż czy ten typ bierze je do siebie ::)

Na wzrost krwi dobra jest wątróbka, pietruszka i buraki, jeśli lubi.
odmienna

Post autor: odmienna »

oj! a to Febraczek strachu napędziła! spadła z czegoś? jak to dobrze, że już lepiej. Kazanie, moim zdaniem zbędne- zastrzyki w zupelności wystarczą ;)
Awatar użytkownika
denewa

Febra zaczyna szaleć. Staramy się studzić jej entuzjazm ale na niewiele się to zdaje. Podczas kazań parzy prosto w oczy i trze łapkami po uszkach jakby mówiła daj spokój... daj spokój
Odmienna właśnie nadal nie możemy dojść co było przyczyną wypadku i co tak naprawdę się wydarzyło :(

Dziś byliśmy ponownie u doktor Wojtyś. Enroxil nie skutkuje, dodatkowo Febra jest bardzo osłabiona. Będziemy robić inhalacje z Gentamycyną do piątku. W piątek kontrola i rtg, być może też pobranie krwi (kontrolnie po ostatnim wypadku).

Jeden z labisi mnie dziś trzy razy dziabnął, za co spędził w moim dominującym uścisku pół godziny, a na moim ramieniu - pół dnia. Zaczęły się schodki... Ale musimy pokonać... ;)
Przyczyną tego jest pewnie stres związany z wizytą u weta
Awatar użytkownika
Sysa

Post autor: Sysa »

Jak dobrze, ze Febra zaczyna łobuzować :) Znak, ze wszystko będzie dobrze :) Trzymam cały czas kciuki, nawet jak sobie czytam z ukrycia ;)
ol.

Kurujże się Febro kuruj i do zdrowia powracaj ! Bo jak nie, to nadal będą ci morały prawić i z oka nie spuszczać, kiedy o wiele przyjemniej byłoby ten czas spożytkować na zabawę.
Zdrówka !

Labiś pokazuje ząbki ::) ?
Awatar użytkownika
denewa

Sysa pisze:Jak dobrze, ze Febra zaczyna łobuzować :)
Zaczyna łobuzować ale schudła strasznie... :( Dziś po pracy jak ją wzięłam na ręce to się przeraziłam. Zaczęłam ją nawet opasać wszystkimi smakołykami... ale mało zjadła... :-\
ol. pisze:Labiś pokazuje ząbki ::) ?
Dziś pokazał po raz czwarty, ale jak ugryzł to ewidentnie ze strachu albo z bólu u weta (miał robiony zastrzyk). Potem już nie kąsał.
Tak więc podsumowując mam skasowany palec wskazujący u lewej ręki, kciuka u prawej i jeszcze dwa ugryzienia na środku prawej. Niestety labisie nabawiły się ranek podczas łączenia no i do weta będziemy jeszcze jeździć kilka razy. To do ilu ugryzień dobijemy...? :P
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

mocno kciukam :* wszystko bedzie dobrze :* Februsia nabierze sil i bedzie jak dawniej
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
sssouzie
Kontakt:

Post autor: sssouzie »

coś mi się zdaje, że labinki charakterne jak i norweżki :P
już twój chopak nie będzie mógł narzekać na przygodę z Kamizelką ;D

Może nutridrinkiem Febraczka poczęstować?
ale co ja będę podpowiadać, ty jako dobra mamusia już pewnie wszystkiego dopilnowałaś ;)
ja mogę tylko dużo zdrowia życzyć wam :-*
...czyż nie dobija się koni...?
Awatar użytkownika
denewa

Dzięki dziewczyny :)
sssouzie pisze:już twój chopak nie będzie mógł narzekać na przygodę z Kamizelką ;D
Do tej pory wspomina jak go palec bolał ;D
sssouzie pisze:Może nutridrinkiem Febraczka poczęstować?
Dobra rada zawsze w cenie, zaraz po pracy jadę po nutridrinka
sssouzie
Kontakt:

Post autor: sssouzie »

denewa pisze:Do tej pory wspomina jak go palec bolał ;D
kłamczuchujesz! :P :D
denewa pisze:Dobra rada zawsze w cenie, zaraz po pracy jadę po nutridrinka
sołza zawsze do usług ;)

czochrnij tam dziąszki ode mnie. i febraczka nieco lżej, ale nie mniej czule :-*
...czyż nie dobija się koni...?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”