co dobrego zaserwowaliście dzisiaj swoim ogonom?
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: co dobrego zaserwowaliście dzisiaj swoim ogonom?
pure z ziemniaczków, kalafiora, marchwi i brokuła 

za TM: Lusia Becia Alfa Pinki Szara
U nas owsianeczka na wodzie ( z różnymi dodatkami zdrowymi mojej mamy
) i do tego gerberek chyba sałatka z owoców lata i pokruszonego rutinoscorbinu bo mała raz kichnęła ,a jestem przewrażliwiona

Kaszka truskawkowa na ciepło
mmm 

U mnie dzisiaj piuree z ziemniaczków+gerberek 'kurczak w sosie z jasnych warzyw' i do tego kurczeczek z domowego rosołku
mmm 

-
kasza z marchewką, brokułem i odrobiną oleju lnianego bo sierść jakaś taka matowa.
Katarynka - a sierść zmatowała czy zawsze taka była?
Bo moje siostrzyczki mają jedna gładkie futro, a druga szorstkie, od urodzenia. Natomiast jak zmatowiało, to może to by objaw czegoś, np. pasożytów.
U nas dzisiaj gerberek domowej roboty (już nie pamiętam co tam było, na pewno brokuł, buraki, ziemniaczki, kurczak i kluseczki), to którego wrzuciłam świeżą rzeżuchę, troszkę kukurydzy i wbiłam jedno jajko (jedno na 9 szczurów...), żeby było bardziej treściwe
Smakowało, oj smakowało 

U nas dzisiaj gerberek domowej roboty (już nie pamiętam co tam było, na pewno brokuł, buraki, ziemniaczki, kurczak i kluseczki), to którego wrzuciłam świeżą rzeżuchę, troszkę kukurydzy i wbiłam jedno jajko (jedno na 9 szczurów...), żeby było bardziej treściwe

Hertz, Kokos, Tina, Wydra, Merrill, Resa, Sówka, Rina, Iwan Groźny, Guarana, Pchła, Szachrajka, Rudzik
-
Rajuna, czasami im matowieje sierść gdy jestem w rozjazdach i za bardzo nie mam okazji, żeby gotować im full wypasione jedzenie. Olej i ponowne urozmaicenie diety działa, a chłopaki ogólnie są zdrowe, tydzień temu były u weterynarza 
No i żeby nie było offa - puree z ziemniaków, marchewki, pietruszki i selera.

No i żeby nie było offa - puree z ziemniaków, marchewki, pietruszki i selera.
* kapusta pekińska
* "mleczna" kanapka

* "mleczna" kanapka

o wow
wygląda apetycznie - z czego to zrobiłaś?
u nas dzisiaj gotowany makaron pszenny z odrobinką oliwy

u nas dzisiaj gotowany makaron pszenny z odrobinką oliwy
Hertz, Kokos, Tina, Wydra, Merrill, Resa, Sówka, Rina, Iwan Groźny, Guarana, Pchła, Szachrajka, Rudzik
Oto i przepis:

Aż bym sama taką zjadła
Super przepis!
W sumie każde nasze ciasto można podać szczurkom, tylko nie można do niego używać soli, cukru, proszku do pieczenia i większości przypraw
Ja ostatnio moim kupiłam ciasteczka "bio", strasznie drogie dla ludzi, ale dla szczurów nawet znośne (5zł za chyba 10 ciasteczek). Głownie składały się z płatków owsianych, gryczanych, żytnich i orkiszowych, do tego syrop ryżowy (nie do końca wiem z czego robiony i czy nie jest to po prostu mydlenie oczu, żeby ukryć fakt użycia cukru) i jagody goji - moim strasznie smakuje, ale następne zrobię sama, tylko zamiast syropu użyję miodu. One z tego co widzę, są bez wypiekania.

Ja ostatnio moim kupiłam ciasteczka "bio", strasznie drogie dla ludzi, ale dla szczurów nawet znośne (5zł za chyba 10 ciasteczek). Głownie składały się z płatków owsianych, gryczanych, żytnich i orkiszowych, do tego syrop ryżowy (nie do końca wiem z czego robiony i czy nie jest to po prostu mydlenie oczu, żeby ukryć fakt użycia cukru) i jagody goji - moim strasznie smakuje, ale następne zrobię sama, tylko zamiast syropu użyję miodu. One z tego co widzę, są bez wypiekania.
o! dobrze, że tu trafiłam bo od niedawna mam wątpliwości co do goji właśnie. Czy trzeba uważać z "dawkowaniem" tego
Bo leży mi to w szafie i już kiedyś chciałam smrodom dać to ale coś mi mówiło "zyberka, przemyśl to dobrze"
i żeby nie odbiegać od tematu
to moje ogony dziś zajadały się pumperniklem 

i żeby nie odbiegać od tematu

Monisia świetna !
aż sama mam smaka
zrobię to dziewczynom 

http://szczury.org/viewtopic.php?f=32&t ... ji#p840117 tu była dyskusja na temat gojizyberka pisze:o! dobrze, że tu trafiłam bo od niedawna mam wątpliwości co do goji właśnie. Czy trzeba uważać z "dawkowaniem" tegoBo leży mi to w szafie i już kiedyś chciałam smrodom dać to ale coś mi mówiło "zyberka, przemyśl to dobrze"
![]()
i żeby nie odbiegać od tematuto moje ogony dziś zajadały się pumperniklem