Czapeczkowo czyli nielegalne szczury

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
merch

Re: Kapturzaki, Dzikusie i Niedźwiedzica Polarna

Post autor: merch »

Jesli chodzi o charkterki w tej klatce to wyglda to tak .

Burmek Olgierd ( oli)chyba jest alfa , ma ugruntowana pozycje i obecnie zasadniczo wklatce sie nie szarogesi. Federiczek chyba awansowal na bete , tak mi sie zdaje . Protazy z Olafkiem chyba walcza zeby nie zostac najnizej w hierarchi i wtedy czasem olgierdzik razem z Fedriczkiem staja kolo nich zeby sie uspokoili. Olgierd ma masywna budowe i misiowaty wyraz pyszczka. Wszystkie szczurki na wyscigi ida do czlowieka i wspinaja sie po ramionach , na wybiegach czasem ez zajmuja sie wlasnymi sprawami :). Oli niestety chce alfowac tez reszcie szczurow w moim domu i ztym jest problem bo lazi pod inne klatki., zwlaszcza pod kolejne stadko w moim domu czyli stadko szarakowe domskie skladajace sie z potomkin czapeczki - generacja srodkowa Cela i Czesia , dzieci Czapki generacja II Elka i Dorota i najmłodsza Florentyna lub Felisia .

Osobna klatka to Pela ( Beska) , ktora jest w trakcie dolaczania do reszty stada i poki co mieszka na zmiane z ktoras z pannic z generacji najmlodszej , czyli z Felisia ( agutka ) badz Florentynka ( blazedka). Pela jest przekochana szczurcia z duza doza ADHD i zawsze lecaca na zawołanie . Felisia jak kot bardziej chodzi wlasnymi drogami , natomiast Florentynka jest bardzo ciekawska i zawsze musi wszystko zbadac , zwlaszcza zawartosc mojego talerza , nowe zapachy na mojej bluzce i takie inne.

cdn :)
Awatar użytkownika
*Delilah*

Post autor: *Delilah* »

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/39e ... e02e9.html
rozbrajająca poza :)
Merch, to ile Ty w koncu masz szczurzydeł, bo się pogubilam w obliczeniach ?
+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
Spirulina,Rubin,Trebuszka +
Na moim ramieniu:PaniFujibe~
merch

21 :), nie martw sie ja tez sie gubie , ta liczbe opanowalam na krotko juz niedługo bedzie ich wiecej :)
Awatar użytkownika
*Delilah*

Ooo. Podziwiam, nie wiem czy dałabym rade opanowac taka liczbę szczurzych istnień:)
Heh, ostatnio zauważyłam, ze zanim zawolam ktorąś ogoniastą, to niczym stara babcia wołajaca swe wnuczęta, wymieniam wszystkie znane mi szczurze imiona, zanim przypomnę sobie właściwe :D A coz dopiero by bylo przy 21 ! (zanim bym odnalazla właściwe imie... ;)
+ Anioły:Banshee,Buba,Carphata,Cirilla,Dziabaducha,Jacuś,Kokarda,Kroova,Layla, Lilitu,LordKlaklon,Masumi,Mushishi,Nefilim,Noktula,Pudlich,Runa,Rosalka,Sandija,Shiloh,Shirin,
merch

Jeszcze daje rade , lece litaniami :) czasem tez nie sile sie na wolanie pojedyczo :P, mnie przeraza troche koniecznosc tego wiecej, ale to juz insza inszosc
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Szczęśliwe "oczko" :D
Więcej też może być pełne szczęścia ;D
21 całusów ode mnie ! :)
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Awatar użytkownika
Nue

Post autor: Nue »

Ooo. Podziwiam, nie wiem czy dałabym rade opanowac taka liczbę szczurzych istnień:)
Ja też podziwiam, czasem mam problemy, żeby zapanować nad trójką :)
Śliczne zaiste to 'oczko' ;) Co do jednego.
[*] Mała Kawowa Apokalipsa... ciąg dalszy nastąpi. [/color][/size]

Gdyby szczury nie istniały, należałoby je wymyślić.
merch

dziekujemy :)

Prawda jest taka , ze niestety na duzej liczbie szczurow cierpia szczury. Nie jestem w stanie teraz wypuszczac ich na tak dlugo jak kiedys , musza sie dzielic moim wolnym czasem , troche to przykre, chociaz bardzo staram sie byc sprawiedliwa i wszystkie je wypuszczac .

Ale na razie sobie radze , teraz juz bardzo pilnuje nie powiekszania liczby stad . I staram sie bardzo przemyslec ewentualne zakupy , jakby ktos chcial pomoc w opiece prosze zglaszac sie na PW.

A teraz z innej bajki , zawsze myslalam ze najprzebieglejsze zlodzieje to dzikuny , tymczasem dzis puscilam swoja arytokracje z brudnymi nosam i co ... nie zdarzylam sobie zrobic kanapki na snaidanie bo kromka chleba poleciala w brudnonosym arystokratycznym pyszczku i pomknela za kanape.

W zwiazku z tym informuje : Arystokratyczne korzenie nie zmniejszaja zlodziejstwa :P
Awatar użytkownika
Czerwonaona

Post autor: Czerwonaona »

merch podziwiam cię na prawde bo takie stadko to ogrom przyjemności no ale nie oszukujmy bo 3 razy więcej obowiązków.Przyjemnie się pobawić no i ta cala reszta przyjemnych spraw ale to tez utrzymanie ,twój czas proporcjonalnie większy biorąc pod uwage ilość stadka:)
Ehh swoją drogą marzy mi się takie ogromniaste stado i pokoik taki tylko ich prywatny.
Mizianko dla wszystkich rozrabiaków.
merch

Dziekuje Czerwonaona :)

Mi sie marzy znowu wolnozyjace stado 5 szczurowe :) Strasznie fajnie jest wchodzic do domu gdzie szczury wychodza na spotkanie jak psy :). Przy wielu szczurach na pewno obowiazkow jest wiecej uzupelnienie wody w poidle i rozdzial karmy to taki maly obrządek :).

Troche tez sama jestem sobie winna bo mam za miekkie serce i zbyt szybko rezygnuje w razie niepowodzen w laczeniu , stąd stad mam wiecej niz moglabym miec.
Awatar użytkownika
Czerwonaona

Post autor: Czerwonaona »

To miekkie serce w wielu przypadkach potrafi czlowieka zgubić.
Napewno w relacjach miedzy ludzkich znajdą się wampiry ,które wykorzystają taką osobe.
Zwierzaki jednak są tak wdzięczne ,że mimo problemów i tego ,że czasem czlowiek ma dość warto.
Awatar użytkownika
Ogoniasta

Post autor: Ogoniasta »

:o Taka ogromność szczurzych brzuszków i ogonków!! :D Dużo radości, ale i duuużo obowiązków!
Podziwiam!! :) Wymiziaj wszystkie!! ;D ;D
Ze mną:Mary,Serduszko,Brie,Odyseja i IliadaHS,Berta,Xavi
W sercu:Meggy,Pampuszek,Fibi,Rossa,Vilemo,Sasha,CelicaSR,Lexi,SeventhHeaven,Delicja,Izzie,Lily,Muffinka,FoxyLady,Brook,Brandy,
Shandy,Lucynka,Whisky,Bajka,Daisy,Morelka,Impala,Tessa,Tequila
Nina
Kontakt:

Post autor: Nina »

merch, a w ilu stadkach żyją Twoje szczury? Na ile rat musisz je wypuszczać?
U mnie największym problemem nie jest ilość szczurów, co właśnie to dzielenie czasu na wypuszczanie, itp. Gdyby to było jedno stado, albo chociażby nie mieszkające w jednej klatce, ale łagodne względem siebie na wybiegach, to miałyby 3xwięcej biegania.
Ze mną: LeeLee + Lily
W pamięci 35 indywidualistów: H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F + Grażyna, Kluska, Mia, Trufla, Zambia, Mała Mi, Weszka i Pcheła
Tupot Małych Stóp
merch

Aktualnie w 5 z jednym jestem w trakcie laczenia.
Awatar użytkownika
*Delilah*

[quote][Mi sie marzy znowu wolnozyjace stado 5 szczurowe/quote]
Merch ,a wez wypusc te 21 , co Ci tam zalezy ;) To dopiero bedzie widok, kiedy wybiegną na spotkanie :)
Baaaardzo chcialabym to zobaczyc :)
Szczurza kołderka :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”