Opioidowe nałogi

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Effie

Re: Opioidowe nałogi

Post autor: Effie »

Super widoczki... zazdroszczę wypoczynku :D Cały czas myślałam że Venka i Fenka masz ze sobą w plecaku :P :P :P
Obrazek
Cyklotymia

Post autor: Cyklotymia »

Mgliste widoki cudne... :]
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

http://img69.imageshack.us/i/dsc00931280x768.jpg/ piękne zdjęcie... :)
http://img827.imageshack.us/i/dsc01911280x768.jpg/ interesujący ten twór , fajnie sfotografowany :)
http://img205.imageshack.us/i/201009260461280x768.jpg/ podobają mi się takie miejsca , urokliwe i tajemnicze... :)
Lubię te okolice , o tej jesiennej porze zwłaszcza trasę niebiesko - zielonym szlakiem z Karłowa pod Szczelińcem do Dusznik :)
oj narobiłaś mi apetytu na góry, a przed połową października nigdzie nie ruszę :P
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
odmienna

Post autor: odmienna »

:) ja, góralka (choć nie z Gór Stołowych) - wiecznie głodna takich widoków!
Mam jakoś tak dziwnie, że gdy ktoś z zachwytem o Polskich Górach prawi, to serce tak mi rośnie, jakby moje szczury, albo inną drogą mi istotę chwalił ;D
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

hmm ...
to ja też z tych dziwnych :D
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Awatar użytkownika
tahtimittari
Kontakt:

Post autor: tahtimittari »

Odmienna - skąd, skąd? :D
Też mam takie odczucia, widzę, że więcej nas tu łączy niż tylko miłość do szczurków.

Jako, że widzę zainteresowanie zdjęciami, to obiecuję się pochwalić tym, co w Gorcach zrobię ^-^
Awatar użytkownika
tahtimittari
Kontakt:

Uf, wróciłam. I panowie już u mnie, właśnie ich przywiozłam.
Stęskniły się bestie, weszłam tylko do koleżanki to od razu trzeba było wyjąć na ręce.

Ven ma porfirynę przy oczkach, pojawiła się wczoraj z tego co koleżanka mówiła - może stres ze zmianą miejsca związany, czy cóś, podobno też się sporo prały w nocy i po tym ona naszła. W każdym razie kupiłam Bioaron i oboje dostaną, jakby się podziębili przy przewożeniu, czy coś.

A co do Gór - znów świetnie, Poznałam od kuchni pracę w schronisku i udało mi się zahaczyć na dłużej - przy dłuższym wolnym każdym mam się zjawiać ;)
Pogoda była taka nie za bardzo, włażąc na Wierchy nas mocno zlało, potem następnego dnia ja trochę łaziłam sama, gdy szłam na Turbacz to myślałam, że mi łeb urwie. No i dnia 3 rano wylazłam z chatki, a tu śnieg. Ostatniego jak wracałam też mokro, tyle że nie lało - ale szłam po błocie, tak, że do Krakowa jak jechaliśmy busem to spodnie w błocie do kolan ;D uwielbiam tak wyleźć z dziczy ;D
Veerena

Post autor: Veerena »

Góry, góry, góry kiedy ja będę znów...
Zdjęcia pokazuj ;)
Fiona Filipinka -(Myszor) Felicity

[*]Freja [*]Ganja [*]Fifka [*]Frisbi [*]Fobia [*]Kropka [*]Fimi [*]Fiszka [*]Flo [*]Fibi
AleksandraF

Post autor: AleksandraF »

Hłe hłe hłe a ja w górach mieszkam ;D
ze mną: Dyzio
za TM: Inka, Jaśniaczek, Ciemniaczek, Mila, Daruszek, Apsik, Szym, Fifionek, Kajtul, Tadziu, Uszek, Kabulu, Pcheł, Jeż, Żuk, Migdał, Agent i Roland
Awatar użytkownika
tahtimittari
Kontakt:

Kilka niesamowicie zajętych dni było, a muszę się pochwalić..
Ale to zaraz ;)

- zdjęcia z gór jutro wrzucę

- Ven: jaśnieje niesamowicie, w zastraszającym tempie. Z 3 dni temu dostrzegłam spore rozcięcie na jego łapce, w okolicy biodra. Ale ładnie się strupek zrobił na szczęście. Ostatnio skacze po klatce jak ta małpa, czasem się omsknie gdzieś, może przy takich zabawach sobie rozciął? Ale o co ? Albo Fenek go użarł.. Nie wiem sama, ważne, że ładnie zagojone.

- Fenek: upasł się. Jest niemilosiernie tłusty. ;D Ale jak tu go odchudzić, no jak ?

Iii najważniejsza wiadomość ;D Rodzinka opiodów się powiększyła.
Przedstawiam wam moje maleństwo:
Obrazek

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Jeszcze nie wiem jak go nazwę, sąsiad mój i Kasia zwią go Sekator. ::)

Łączenie bezproblemowe, Fenek jakiś instynkt ojcowski chyba poczuł i go wyiskał od razu. Tylko jakos się zdarzyło, że użarł przy tym wszystkim Kasię. Mam nadzieję, że go będzie kochać mimo to :D
No i w klatce powstał rurociąg z rolek po papierze toaletowym. Mam nadzieję, że maluch się go nauczy używać,zanim wyrośnie i przestanie się mieścić.
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
ol.

Post autor: ol. »

Sekator czemu nie, ostry element w błogich opioidalnych klimatach ;)
http://img169.imageshack.us/i/dsc0010oh.jpg/ - takie słodkie dziecko :)
Awatar użytkownika
tahtimittari
Kontakt:

Mam dłuższą chwilę, a że chora jestem i nic konstruktywnego ponad siedzenie pod kołdrą i z ciepłą herbatą przy laptopie nie zrobię, to się jeszcze tymi górami pochwalę w końcu : >
Robione komórką, bo bałam się na tą wstrętną pogodę brać aparatu.

w okolicy Starych Wierchów
Obrazek Obrazek
w drodze na Turbacz i z powrotem - mgła, zimno, deszcz ;D
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
a tutaj zdaje się w okolicy samego szczytu - Obrazek

Obrazek trepy. Jeszcze w niezłym stanie, potem byłam zupełnie w błocie - po kolana. Popaprana jestem, ale takie przemarznięcie i zbłocenie się dało mi naprawdę masę radości. No i w schronisku trepy jeszcze pomyjami z podłogi oberwały ::)

W ogóle jak złaziłam z Turbacza opatulona z mgły wyłoniła się istota, stanęła, zaczęła się we mnie wpatrywać - ja to samo. Już się przestraszyłam, że to wilk.. ledwo widziałam z daleko a ta sylwetka była taak wilcza.. Nie wiem ile trwało to wpatrywanie się, ale po chwili zjawił się właściciel i mój imaginowany wilk okazał się huskym.. ::)

Na koniec - dziwacznie rosnące grzyby Obrazek

iii.. pierwszy śnieg tego sezonu Obrazek

Już mi tęskno za górami. Mam nadzieję, że niedługo mi się uda wyrwać, co nie wyszło niestety teraz :(

Teraz tak nieoftoppowo - 3 panów przed chwilą spało razem w hamaku :-* mam wrażenie, że w 3 jak są to większy spokój w klatce panuje i zgoda. Postanowili tatusiować maluchowi.
Jutro myślę jakąś sesję całej trójce walnąć.
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

tahtimittari pisze:Jutro myślę jakąś sesję całej trójce walnąć.
Koniecznie :-*
wracaj szybciutko do zdrówka
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Awatar użytkownika
Effie

Post autor: Effie »

Góry są piękne, choć przy mojej obecnej kondycji raczej mnie przezażają niż wzywają do siebie... Co masz za telefon, że taką tajemniczą atmosferę uchwycił? :) No właśnie, czekamy na sesję... No i gratuluję udanego łączenia. Nie zaglądalam chwilkę a tu takie przełomy... ^-^
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”