Klimatyczna Szajka

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Re: Klimatyczna Szajka

Post autor: Paul_Julian »

Ja widziałem coś podobnego u moich pierwszych szczurów. Dorian spadła z drucianej półki, przednia łapka jej uwięzła między drutami i wisiała w powietrzu. Zanim ja wybiegłem z lozka i ją uratowałem, to zobaczyłem jak malutka Luna siedzi pod nią, a Dorian stoi na niej.
Nie wiem ile wtedy się znały , miesiąc ?
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
ol.

Post autor: ol. »

piękna chwila, cóż - bo piękne istoty :)
klimejszyn
Kontakt:

Post autor: klimejszyn »

jestem załamana...
Tata ma problemy z kręgosłupem, nie może pracować. musiałam zrezygnować z obecnej szkoły, od września idę do zaocznej, a teraz szukam pracy, żeby jakoś wiązać koniec z końcem.
ale nei to jest największym problemem. najgorsze jest to, że będe musiała oddać szczury. nie wszystkie, ale napewno dużą część.. mama powiedziała, że teraz nie będzie nas stać na utrzymanie tylu zwierząt.
jeszcze nie wiadomo co z tą moją pracą, czy znajdę coś teraz, czy nie.

wieczorem pewnie zrobie bazarek i posprzedaję to, czego nie potrzebuję.
i będe się musiała zastanowić jak rozegrać sprawę z ogonami...

nie mam siły :'(
bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
Awatar użytkownika
kulek

Post autor: kulek »

Ojej, klimku... :( Na pewno coś wykombinujesz... Trzymam kciuki :-*

A jeśli nie to postaram się o wzięcie od Ciebie chociaż jednej dziewczyny...
Za TM: Febe, Mizia, Armia, Doris, Dylema
Awatar użytkownika
szczurzyca.
Kontakt:

Post autor: szczurzyca. »

ojoj, tak mi przykro! :( dasz sobie radę! jak coś to służę pomocą, choćby dt na czas nieokreślony. trzymaj się! :-*
['] Diuna Barnaba Misiek 2Kremówki Charlotte Chanel Foczka Beza Molly Coco Malina Bianka Ronia Rasta Delilah-Rattie'sLove Tequila Dżuma Duffy Ernest Cholera Apollo Coffee Missisipi Agusia Rosa ['] Beżyczka 1Kremówka <:3 )~~
Awatar użytkownika
tahtimittari
Kontakt:

Post autor: tahtimittari »

Trzymam kciuki, żebyś jakoś sobie dała radę :-*
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Oby praca wypaliła ! A co to za robota ? Moze Roni by Cię podszkolił, albo potrzebuje asystentki lub kogos zna ?
Szczursieny :
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
klimejszyn
Kontakt:

Paul_Julian pisze:Oby praca wypaliła ! A co to za robota ? Moze Roni by Cię podszkolił, albo potrzebuje asystentki lub kogos zna ?
narazie kolega mi załatwia w jakiejś drukarni, nie wiem na czym by to miało polegać, ale się dowiem. czasem będe pilnować małych braci mojego kolegi.
Roni wyjechał z Polski, niby mogłabym zapytać w studiu, gdzie sama się kłuję, jednak wątpię, żeby tak bez kursu mnie przyjęli, a to koszt prawie 800zł..
bez szczurków...
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Zapytać zawsze można. Kurs chyba nie jest obowiązkowy.
Szczursieny :
W szczurzym raju:
Awatar użytkownika
denewa

Post autor: denewa »

Klimka jest mi bardzo przykro z powodu Twojego taty. Zdrowia mu życzę!
Nasza brygada-pamiętamy tęsknimy
Diesel[*][/b] na zawsze w naszych sercach[/color], Febra[*][/b] nasza mała kochana pchełka[/color], Deli[*][/b] nasz spokojny skromny duszek[/color], Katar[*][/b] wulkan energii[/color], Puma[*][/b] kluska[/color], Polar[*][/b] dreptak[/color], Kysiel[*][/b] kluska[/color], Inka[*][/b] byczek[/color]
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

Klimku :'(
dużo zdrowia dla Taty i pomyślnego rozwiązania wszystkich problemów :-*
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Nakasha
Numer GG: 4379189
Kontakt:

Post autor: Nakasha »

O bogowie..... straszna sytuacja :(

Mam nadzieję, że uda Ci się znaleźć pracę, że jednak nie będziesz musiała oddawać większości szczurów....
Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij
Za TM: 88 szczurzych duszyczek

Obrazek
klimejszyn
Kontakt:

dziękuje Kochani.. :-*
mam nadzieję, że jakoś sobie poradzę. jeszcze dzisiaj albo jutro zrobię bazarek, wszystko pójdzie na karmę, bo nasz zapas powoli zaczyna się kończyć, a nie chcę ich karmić meganem czy innym syfem.
postaram się zrobić wszystko, żeby zatrzymać ogony. muszę mieć sama własne pieniądze na ich utrzymanie.
znalezienie pracy nie jest łatwe, bo zawsze znajdzie sie coś, co mnie dyskwalifikuje. zwłaszcza, że na te chwilę mam wykształcenie gimnazjalne, dopiero od września będę ponownie robić drugą klasę, tym razem w zaocznym liceum. a to też koszty.. dlatego, kurczę, muszą tę pracę dorwać.
czasem pilnuję małych braci mojego kolegi. ale proszą mnie o przyjście niestety rzadko, w nagłych sytuacjach.
bez szczurków...
Sheeruun

Post autor: Sheeruun »

Ojej, Klimku.. trzymam kciuki żeby się wszystko jakoś ułożyło i żebyś nie musiała oddawać ogonów.. Przykra sytuacja..Obrazek
Dużo zdrowia dla taty!

A w razie konieczności oddania szczurasów, to oferuję się z DS/DT..
Stworzenie bezszczurowe.

Byli ze mną: Japek, Siergiej, Matt, Vincent, Ciel, Gacek, Dorian, Hiroki, Kiwi, Kokos
Odeszli za TM: Aki, Aleksander, Sky, Artemis, Szuflad, Pendrive, Hiroki
Diabeł - gdzieś tam..
klimejszyn
Kontakt:

dzięki Sheer :-*

Gavinek nam się coraz bardziej i szybciej starzeje. tylne łapki już całkiem siadły, radzi sobie czołgając się, ostatnio coraz więcej spi, nawet przy misce zasnął. dziadziuś nasz biedny. kilka dni temu jakoś chciałam pomóc mu odejść, jednak poczekałam i następnego dnia miał się lepiej, czyli to takie chwilowe na szczęście było.
czasem udaje mu się wejść na koszyczek, bo ma drabinki, jednak to i tak rzadko. jutro będę zawieszać koszyczki wszystkie u nich w klatce jak najniżej, hamaczki też, żeby mu ułatwić.

coby nie było u nas tak smutno, wrzucę zdjęcia Primka, który, wydaje mi się, troszkę urósł :)
ObrazekObrazekObrazekObrazek

wiem, że miały być zdjęcia szczurów, wieem. nie mogłam się zebrać. teraz mam dużo czasu, więc OBIECUJĘ, obfocę paskudy :)
bez szczurków...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”