Spinkowe ogonki

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
spinka2430
Numer GG: 10899066

Re: 7 ogonków szuka nowego domu

Post autor: spinka2430 »

Cyckowe ręczniki brzmi zacnie heheh ;D
Jestem bardzo ciekawa jak maluszki sie czuja i jak Ty jak je zobaczysz ;D
Obrazek
Awatar użytkownika
wiewi

Post autor: wiewi »

ekhm.... są wspaniali!! :) resztę za chwilę...
Wzruszyłam sie, Spinka, dziękuję!! :D
Edek,Maniek,Dean,Beam,Dełko
Obrazek
wątek
bazarek
za TM: Sammy[*]
spinka2430

Wiewi No napisz szybciutko jak maluszki? No pewnie ze cudowni bo moi hehehe ;D
Nie ma za co kochana niech sie zdrowo chowają :) moje kluski kochane :D
Obrazek
Awatar użytkownika
gosja1

Post autor: gosja1 »

No tak, te małe łapki, uszka, ogonki to potrafią każdego rozczulić.... ;D wiewi już tu nie wróci. będzie wisiała nad klatką całą noc!!!! ;D
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 00#p982390
-------------------------------------------------------------
Kubuś [*], Kacperek [*], Boguś[*], Marcelek[*]
Awatar użytkownika
wiewi

Spinka, chłopcy cudni, jeden czuje się zupełnie u siebie, wpierw łaził po nas, dawał buziaki, właził pod bluzki, na szyje, wszędzie, a teraz siedzi na polarowej norce i się myje :) Drugi nas traktował z dystansem, za to teraz radośnie zwiedza klatkę :)
Mój pies szaleje, lizał klatkę (przyjacielsko) Dał sobie z ogoniastym buziaka przez kraty :D , potem biagała i skomlała. a teraz siedzi i obserwuje klatkę :)

Już ich kocham!!!!
Obrazek
wątek
bazarek
spinka2430

Bardzo sie cieszę ;)
Prosze jutro o relacje jak chłopaki przespali noc i ogólnie wszystko wszystko na ich temat :) No i jak Twoi chłopcy na ogonków zareagowali rano będzie wielkie szczęście :D
Wymiziaj chłopaków i dobrej nocy dla wszystkich domowników :)
Obrazek
Awatar użytkownika
gosja1

To fajnie, że szczurki tak swojsko się poczuły u Ciebie! :) To pewnie zasługa tego, że spinka poświęcała im dużo czasu. Fajnie czytać, że są cudni :D
A pies miał kontakt z jakimiś "dziwnymi" zwierzętami? Pamiętam, jak moje psy dostały głupawki, bo pojawiły się u nas...dwie kozy :D Jeden spędzał całe dnie oparty przednimi łapami o ogrodzenie, gdzie się znajdowały i się nie mógł nadziwić ;D
spinka2430

Ciągle chwalę się maluszkami a jeszcze przecież są 2 panny starsze :)
Teraz troszkę fotek siostrzyczek Szajby czyli mamuśki i jej siostra Bezucha :) powiem wam że już dorodne z nich szczurzyce ;D mimo że Szajba jest mniejsza to większy z niej urwis jest bardziej nieokiełznana taka mamuśka z charakterkiem ;)

tu dwie dziewczyny :)
Obrazek

a tu Szajba na laptopie :) uwielbia na nim siedzieć bo grzeje w tyłek heheh :)
Obrazek

moja Bezunia kochana :)
Obrazek Obrazek
Obrazek
spinka2430

a tu maluszki :) uwielbiają się wtulać w dłonie ;)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
spinka2430

Ja mam w domu jeszcze 2 pasy suczki kochane :) no i jak ogonki pojawiły się w domu to też załapały głupawkę ;) nie wiedziały co mają ze soba zrobić hehehe, ale teraz do siebie przywykły, wąchają się z zaciekawieniem, wczoraj młodsza suka (ma rok dopiero)
dostała po nosie od Szajby bo za bardzo się spoufaliła ;D i jakie było zdziwienie na jej pysku że takie małe coś ją przegoniło hihihi:)
Obrazek
Awatar użytkownika
gosja1

Bo szczury to waleczne potwory są! :)
Strasznie fajne panienki. A wiesz, ile ważą? Jestem ciekawa, bo wyglądają na małe, ale też są młodziutkie.
Dzieciaczki też superowe. Ciekawe, czy z wiekiem te haszczaki będą jaśniały :)
spinka2430

Dziewczyny maja dopiero ok 3 miesięcy więc pewnie jeszcze podrosną:) ale dziś je zważę bo sama jestem ciekawa :)
Szajba jest jaśniejsza od Bezy mam wrażenie że jak była mniejsza to była ciemniejsza a Bezy futerko jak na razie się nie zmienia :)
Obrazek
Awatar użytkownika
wiewi

Dzień dobry :)
Jestem niewyspana ;) Co godzinę się budziłam i spoglądałam na maluchy :)Biegały sobie po klatce :) A pies czuwał ;) a to z jednej strony, a to z drugiej - czyli z mojej poduszki... :P
Teraz maluchy śpią :) Dzieci siedzą i czekają aż się obudzą ;P

Mój pies zna bliżej jedynie kota mojej mamy, którego się boi ;) Podejdzie powąchać, ale zawsze ustępuje drogi ;)
Teraz wydaje mi się, że nie wie co ma zrobić. Niby instynkt pewnie podpowiada, że to taka mała zabawka albo jedzenie a z drugiej strony widzi, że nie wolno no i ona nie jest psem typu agresora. Więc narazie się wącha zawzięcie nos w nos z ogonami przez klatkę. :)A oni jacy do niej odważni :) Wystawiają nochalki :)
Jeden z nich jest dużo bardziej odważny niż drugi. Od początku :) Zobaczymy jak będzie dalej :)
Zaskoczyły mnie swoją sprawnością :) Takie malutkie a skaczą i wspinają się aż miło :)
Wczoraj jedli razem z miseczki kaszkę.
I bili się! Normalnie bójki odchodziły jak ta lala. Głównie o domek :D
Jak wleźli razem to tylko słychać było kotłonine i widać przez otwór tarzającą się kulkę z dwoma ogonami. A to oko mignęło, a to ogon, a to ucho, a to boczek :)
Chyba walczą o przywództwo w stadzie nowym :)
Jak się obudzą porobię im zdjęcia, bo jakość wczorajszych wyje o pomstę do nieba

PS. A mi się już marzą kolejne dwa....
Właściwie to już podjęliśmy decyzję, że za jakiś czas przybędzie do nas jeszcze jakiś czarnylek cały i biszkoptowy/rudy dumbolec :) Takie nasze małe marzenia ;)
Obrazek
wątek
bazarek
Awatar użytkownika
gosja1

Super, że są takie śmiałe. Haszczaki mi się zawsze kojarzą z takimi roztrzepanymi, biegającymi szaleńcami, chociaż wiem, że ubarwienie nie ma wpływu na charakter. Jednak jak dotąd poznałam tylko takie rezolutne i szalone :)
Ja też jako trzeciego chciałabym dumbo! Chociaż mam klatkę "na styk" na trzy szczury, więc to wszystko raczej się okaże, jak będą rosły. Uwielbiam te głupkowate miny z wielkimi uszami i udawanie niewiniątka. Boguś był dumbo i jak był niezadowolony, to te uszy rozkładał, zamierał bez ruchu i łypał wzrokiem, ukryty np. na półce pod biurkiem. :P Zastanawiam się, skąd się wzięła plotka o łagodności dumbolców.
spinka2430

Wiewi bardzo się cieszę że z maluchami wszystko dobrze :) no i że tak szybko się zaklimatyzowały :) Faktycznie sprawne są nieziemsko jak na takie małe szkraby hehe :) mama już nie ucieknie przed nimi bo zawsze ją dorwą :)
U mnie wyobraź sobie że cała 12 toczyła walki o teren i ulubione miejsce , czasem z 3 pary się kotłowały po klatce i piszczały jak najęte :)
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”