Enciakowy zwierzyniec
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: Enciakowy zwierzyniec
Eee, każdego szczura można jakoś odróżnić. Ja po godzinie nauczyłam się rozróżniać DTciaki, a wszystkie były czarnymi kapturkami 

Rozpieszczury: pomknęły wszystkie...
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
Za Tęczowym Mostem: Gluś, Frodo, Pan Lizawka, Czmyś, Trzpiotek, Człapek, Szkodnik, Ryjek, Herman, Mlekołak, Adolf, Węgielek, Marquand, Ulli i Klusek [*]
ol. jestem pewna, tahti szczury są grzeczne i pokojowe, tylko Wirus i Wąglik są w stanie tak się tłuc, tylko Speedy tak panikować... 
Aferson - dorodne? a moje takie malutki... Zwłaszcza Drobnoustroje (pierońskie!), chociaż przy Limfocycie to jakoś nagle urosły
...
Niemniej ~300g jak na samca to chyba raczej mało...

Aferson - dorodne? a moje takie malutki... Zwłaszcza Drobnoustroje (pierońskie!), chociaż przy Limfocycie to jakoś nagle urosły

Niemniej ~300g jak na samca to chyba raczej mało...
Cynamon Imbir Karmel Wanilia
Za TM Wirus Speedy Wąglik Piksel Limfocyt Mikrob Flanelka Kaszmir Szczura
Na zdjęciach wyglądają na dorodne... a jako fotograf-amator wiem z doświadczenia, że zdjęcia często kłamią. 

9 duszyczek za TM [*]
Spoko, będziesz mieć jeszcze dorodnego szczura - Limfocyt to największy spośród swoich braci, jeszcze Ci wyrośnie na taaaakiego szczura. Był na odkarmianiu u mnie, a wiesz, jak u mnie szczury rosną 

To pocieszające, zwłaszcza, że malec bez pardonu próbował wyjąć Wirusowi z pyszczka przekąskę i opiskał każdego, który zbliżał się do niego, jak jadł. W misce spędził najwięcej czasu.
I dobry nius. Siedzą razem w klatce całą piąteczką! W klatce malutkiej, w której ledwo zadki się mieszczą, ale dziś w nocy karcer, jutro szorujemy właściwą, ale... zapowiada się nieźle! Jedynie Limfocyt śpi na pięterku, sam. Z własnego wyboru. Co jakiś czas któryś z dołu przychodzi do malucha i przytula się uroczo. Mały najpierw popiskuje (no cóż, słonie wielkie przyzwyczaiły się do deptania po sobie, a i tak protestują, cóż taki szkrab...), a potem sobie tak leżą.
I jedna z tylnych nóżek (jakie on ma WIELKIE te giry :O no prawie jak długość ciałka te szłapsko śliczne!) wisi mu na dół... aaaaaaaawww.... <3
I dobry nius. Siedzą razem w klatce całą piąteczką! W klatce malutkiej, w której ledwo zadki się mieszczą, ale dziś w nocy karcer, jutro szorujemy właściwą, ale... zapowiada się nieźle! Jedynie Limfocyt śpi na pięterku, sam. Z własnego wyboru. Co jakiś czas któryś z dołu przychodzi do malucha i przytula się uroczo. Mały najpierw popiskuje (no cóż, słonie wielkie przyzwyczaiły się do deptania po sobie, a i tak protestują, cóż taki szkrab...), a potem sobie tak leżą.
I jedna z tylnych nóżek (jakie on ma WIELKIE te giry :O no prawie jak długość ciałka te szłapsko śliczne!) wisi mu na dół... aaaaaaaawww.... <3
Mówią .. no ludzie mówią, że gadają znaczy .. iż kto wielkie posiada stopy za młodu to wielki.., że wysoki będzie. To On im, tym słoniom wtedy pokaże kto rządzi ! A co !
.. ale musi ślicznie wyglądać ... z tymi nogasami
Aaaa Wielka Stopa ! haha
a zdjęcia u mnie to będą jutro Zła Kobieto
buziaki i pychole
.. ale musi ślicznie wyglądać ... z tymi nogasami

a zdjęcia u mnie to będą jutro Zła Kobieto

buziaki i pychole

Łapki malutkie ale wyobraźnia ogromna..
Moje miziaki: Futra z Charakterem
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=33133
Hamaczki dla każdej paczki
http://szczury.org/viewtopic.php?f=149&t=38219
Moje miziaki: Futra z Charakterem
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=33133
Hamaczki dla każdej paczki

http://szczury.org/viewtopic.php?f=149&t=38219
Wielkie stopy - wielki zwierz będzie 

W pamięci Cookie, Biscuit, Manu, Muffin, Anouk, Kavi, Tytus i Festus.
http://www.szkicz.blogspot.com <- rysuję sobie.
http://www.szkicz.blogspot.com <- rysuję sobie.
Jakoś nie zwróciłam uwagi na te stopy... głównie patrzyłam na jego brzuś i tę cudną plamkę
Ale dzielny Limfocyt walczy o żarełko. I skutecznie opiskuje przeciwników! Jestem z niego dumna
On tak alfował wśród braci, kto wie, może przywódca z niego wyrośnie? 

on ma same łapki - śródstopie - długości niemalże identycznej jak Mikrob i podobnie tłuste i szerokie paluszki
. A przecież jest o tyle mniejszy!
Wpycha w siebie żarcia 3x więcej niż reszta
a dziś z rury dobiegły skrzeki Mikroba. Patrzę - Wirus śpi w hamaku, Speedy je, Wąglik się kręci... Zaglądam, a tu tłusta dupka Mikroba wynicowuje się rury, a Limfocyt łapie łapkami go za pyszczek
. Nie wiem, o co poszło (miał coś może dobrego?
), ale ubawił mnie ten skrzek Mikroba, cztery razy większego...
No i Mikrob W KOŃCU ma towarzystwo do wiszenia na prętach "wypuśćwypuśćwypuśćpatrzjakijestemsłodkitaaaaaaakbardzochcęwyjśćkochamcię!"
naprawdę mają identyczny wzrok
w ogóle jakoś dobrze się dogadują, tłusty zadzioch Mikroba najwyraźniej miękki jest
.

Wpycha w siebie żarcia 3x więcej niż reszta

a dziś z rury dobiegły skrzeki Mikroba. Patrzę - Wirus śpi w hamaku, Speedy je, Wąglik się kręci... Zaglądam, a tu tłusta dupka Mikroba wynicowuje się rury, a Limfocyt łapie łapkami go za pyszczek

No i Mikrob W KOŃCU ma towarzystwo do wiszenia na prętach "wypuśćwypuśćwypuśćpatrzjakijestemsłodkitaaaaaaakbardzochcęwyjśćkochamcię!"
naprawdę mają identyczny wzrok

w ogóle jakoś dobrze się dogadują, tłusty zadzioch Mikroba najwyraźniej miękki jest

Chyba już wiem, czemu kwiczał >( Mogło się to też stać później, na wybiegu
Mikrob ma 2,5cm długości ranę na nodze.
I Wirus dziś mnie atakował - biegł mi za ręką, fukał i cykał ze złości. Podbiegał na imię, ale napuszony i zły. To wtedy Mikrob w swojej uroczej naiwności podbiegł "cio robicieeeee?" i dostał solidne baty... Nie miałam nawet jak ich rozdzielić, wszystko działo się w bardzo ciasnej przestrzeni. A Mikrob tylko kwiczał ze strachu...
Przekonuję sie corz bardziej do kastracji Wirusa :/.
Mikrob ma 2,5cm długości ranę na nodze.
I Wirus dziś mnie atakował - biegł mi za ręką, fukał i cykał ze złości. Podbiegał na imię, ale napuszony i zły. To wtedy Mikrob w swojej uroczej naiwności podbiegł "cio robicieeeee?" i dostał solidne baty... Nie miałam nawet jak ich rozdzielić, wszystko działo się w bardzo ciasnej przestrzeni. A Mikrob tylko kwiczał ze strachu...
Przekonuję sie corz bardziej do kastracji Wirusa :/.
Oj... niech te czarne bestie Mikrobka nie ruszają! Przecież to najlepszy przyjaciel mojego Limfocyta
Cieszę się, że znalazł sobie kogoś nowego do kochania. I że charakter jego ewoluuje w tę samą stronę, jak kiedy był u mnie - wiszący na kratach, przyjazny szczur, który uwielbia zwiedzać świat 

co za wstretny Wirus;/ Rustinoscorbinem go;)
Zawsze temu najmniej winnemu sie obrywa:(
Zawsze temu najmniej winnemu sie obrywa:(
u Aniołków:Krecik, Muszka, Czerniak, Gadzinka, Kluska, Pralka, Cola, Parówka, Twister
ze mną: Kamikaze, Klementynka, Emilka, Gnieciuch, Kornelcia
ze mną: Kamikaze, Klementynka, Emilka, Gnieciuch, Kornelcia
Melduję radośnie postępy 
Limfocyt upatrzył sobie rurę na dnie klatki, śpi w niej godzinami, kiedy reszta w większość śpi w hamakach. Co jakiś czas jednak spotykam tam jednego bądź drugiego Drobnoustroja. Czasem też śpi ze Speedym, Mikrobem, bądź obojgiem, na dnie grzyba (cudo uszyte przez moją mamę inspirowane tworami różnych osób na forum
kocham moją mamę
). Jedną z moich ulubionych zabaw jest wsadzić łapę do rury i albo zastać tam dwa ciałka (i zostać delikatnie wyiskana przez oba <3), albo wziąć malutkie kapturzaste z wielkim bębnem i jeszcze większymi łapami i wrzucić gdzieś do hamaka
Mały ryje się pod resztę, gdzie jest ciepło przyjmowany. A przed chwilą wlazł do Drobnoustroja i Speedyego do hamaka, gdzie został namiętnie wyiskany przez tego drugiego. Aż go przytrzymywał, gdy Limfocyt zaintrygował się mną i próbował wyleźć 
Ogólnie to często widzę, że go iskają i wszystkie go bardzo lubią
Na wybiegu jeszcze jest niepewny - chowa się między łóżko a ścianę (gdzie też przy okazji leżą w bezładnej kupie wszystkie ich hamaki), ew. kręci się wokół klatki i wzdłuż łóżka. Jeśli przycupnę wystarczająco blisko, rozszerza swoje terytorium też na orbitę wokół mnie
. Niemniej widzę, że obawia się otwartych przestrzeni. Przyjdzie pora i na to 
I nie, absolutnie nie miał zamiaru pozostać na łóżku
.
Wirus nadal ma fazy agresji. Mam umawiać go na zabieg, może na środę, ale ciągle się waham, czy się nie spieszę? Może jak poukłada stado...?
Widziałam też, jak się ociera o kaloryfer, a potem o to kłębowisko hamaków za łóżkiem, pusząc się i fukając. Miał też coś do kabli. Nie rozumiem o_O.
Zwłaszcza przy jego układzie oddechowym... Tahti pociesza, że domitor z ketaminą wręcz go pobudzą do oddychania, ale wiadomo, o własne zwierzątko...
Zdziczał też trochę :/.
Mikrob zjadł mi "t" w klawiaturze laptopa. Mały drań, ale jak tu się gniewać? Systematycznie morduje też młode kiełki moich papryczek - z uporem maniaka
. I kwiczy, bo Limfocyt przewraca go jak chce i po nim skacze... 

Limfocyt upatrzył sobie rurę na dnie klatki, śpi w niej godzinami, kiedy reszta w większość śpi w hamakach. Co jakiś czas jednak spotykam tam jednego bądź drugiego Drobnoustroja. Czasem też śpi ze Speedym, Mikrobem, bądź obojgiem, na dnie grzyba (cudo uszyte przez moją mamę inspirowane tworami różnych osób na forum

Ogólnie to często widzę, że go iskają i wszystkie go bardzo lubią

Na wybiegu jeszcze jest niepewny - chowa się między łóżko a ścianę (gdzie też przy okazji leżą w bezładnej kupie wszystkie ich hamaki), ew. kręci się wokół klatki i wzdłuż łóżka. Jeśli przycupnę wystarczająco blisko, rozszerza swoje terytorium też na orbitę wokół mnie

I nie, absolutnie nie miał zamiaru pozostać na łóżku

Wirus nadal ma fazy agresji. Mam umawiać go na zabieg, może na środę, ale ciągle się waham, czy się nie spieszę? Może jak poukłada stado...?
Widziałam też, jak się ociera o kaloryfer, a potem o to kłębowisko hamaków za łóżkiem, pusząc się i fukając. Miał też coś do kabli. Nie rozumiem o_O.
Zwłaszcza przy jego układzie oddechowym... Tahti pociesza, że domitor z ketaminą wręcz go pobudzą do oddychania, ale wiadomo, o własne zwierzątko...
Zdziczał też trochę :/.
Mikrob zjadł mi "t" w klawiaturze laptopa. Mały drań, ale jak tu się gniewać? Systematycznie morduje też młode kiełki moich papryczek - z uporem maniaka

Oj, a mój Mlekołak jeszcze nie przeszedł do etapu II, jakim jest iskanie przez starszych... on jest dopiero na etapie "daj powąchać jaja"
Ale Limfocyt już mieszka ze starszymi kumplami...
Cieszę się, że Limfocyt tak ładnie się dogaduje z Tobą i szczurami. Wszyscy panowie z tego miotu są trochę nieśmiali do penetrowania większych przestrzeni. Mlekołak nie boi się zeskoczyć z łóżka, ale jak już zeskoczy, to jakby nie wiedział, dokąd iść... taki niezdecydowany
Muszą się rozkręcić chłopcy. Mają dopiero ok. 5 tygodni, mają czas na to.
Przepraszam, że jeszcze umowy nie wysłałam, ale niespodziewanie dostałam pracę i cały tydzień byłam myślami gdzie indziej

Cieszę się, że Limfocyt tak ładnie się dogaduje z Tobą i szczurami. Wszyscy panowie z tego miotu są trochę nieśmiali do penetrowania większych przestrzeni. Mlekołak nie boi się zeskoczyć z łóżka, ale jak już zeskoczy, to jakby nie wiedział, dokąd iść... taki niezdecydowany

Przepraszam, że jeszcze umowy nie wysłałam, ale niespodziewanie dostałam pracę i cały tydzień byłam myślami gdzie indziej