Rozbrykany duet Lilien - Zakończona przygoda.

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Lilien
Numer GG: 8356274

Re: Borsuk i zakichaniec

Post autor: Lilien »

Roxia ostatnio chorowała w marcu, jak do nas trafiła od razu z silnym katarkiem. Ledwo to maleństwo oddychało, ale po zastrzykach udało się katar pożegnać i jest z nami nadal. Jednak ze wzgledu że jest to szczur z bardzo podejrzanego zoologicznego to od razu nastawiłam się, że z nią będą problemy i choroby lubią się jej czepiać jak widać. Takie już uroki Jesieni, dobrze że chociaż reszta dziewczynek nie pociaga noskami. Do tego wszystkiego mnie czepiła się alergia, jak nigdy na nic uczulona nie byłam tak teraz, jak na złość sie coś odezwało ;D Musze w końcu zrobić badania bo wystarczająco długo z tym czekałam.
Do przyjemniejszych wiadomości należy ta o poprawie stosunków między dziewczynkami i moim chłopakiem. Wczoraj pierwszy raz od 9 miesięcu usłyszałam zdanie " Lili, jaki ty jesteś fajny i mądry szczurek." :D Lili się przełamała i już jako pierwsza podchodzi do mojego chłopaka gdy on otwiera klatkę. Mało tego ! Daje sie głaskać i nie wyrywa sie jak szalona gdy jest u niego na rękach. Jay również grzecznieje z każdym dniem nawet jest bardziej chętna na zabawę co bardzo mnie cieszy i bardzo lubi mizianie :)
Ostatnio zaczęłam również naukę obrotów z Roxią po trzech ładnych obrotach straciła zupełne zainteresowanie ;) Jednak w tym czasie postanowiłam troche ponagrywać, jednak zamiast szczurzych obrotów udało mi się zarejestrować szczurze kradzieże :) http://www.youtube.com/watch?v=5-qors7b ... re=youtube
(filmik ma niestety bardzo słabe światło, następnym razem to poprawie:D)
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
jamajkaaa
Numer GG: 5917402

Post autor: jamajkaaa »

coś te twoje panny dziwne że nie możesz ich doprosić żeby po jedzenie przyszły :D ja jak coś moim przynoszę to się nie mogę od nich opędzić i żadnej nie trzeba wołać :P
Awatar użytkownika
Lilien

Bo one jak coś dorwą to uciekają za szafkę i robią sobie składzik, zjedzą i dopiero przychodzą po więcej :) Chyba, że za szafką znajdą coś bardzo bardzo ciekawego wtedy można wołać i wołać... ::)
Awatar użytkownika
Agusta

Post autor: Agusta »

Hahahahahah no szczura na sam koniec dała popis skoku z bułką :P Hahahah :D
Moje Puchate: Milu Lilu Jadwiga Beza Ważka < : ) ~~
...::: Zajrzyj do nas :::...
xiao-he
Kontakt:

Post autor: xiao-he »

Hahahahahahaha, najlepsze było, jak Wy gadacie a tu nagle szczur z taką bułką przemyka w zębach ;D
Spółka z.o.o., czyli moje małe wafle :)
Ze mną: DTciaki
Za TM: Zając
[*] Królewna[*] Beza[*] PanBe[*] Szyszka[*] Nesca[*] Mocca[*] Szajba[*] Izzi[*] Inka[*] Fryga[*] Filifionka[*] Fistaszek[*] Florka[*] Archibald Ogryzek[*][/color][/i][/b]
Awatar użytkownika
Lilien

To nas właśnie najbardziej rozśmieszyło :P Roxy jest mistrzynią ;D
Awatar użytkownika
jamajkaaa

pochwal się co tam nazamawiałaś, dawaj foty!! ;D
moje dziewczyny zachwycone że znów mają swoją ulubioną karmę ;)
Awatar użytkownika
Lilien

Jutro fotki zrobie i powrzucam jak będe u dziewczynek :) Ciesze się, że pyszczki zadowolone z karmy, moim też podobno smakuje jutro sama zrobie inspekcje i się przekonam co i jak ;)
Awatar użytkownika
Lilien

Wczoraj wzięłam aparat, ale dziewczynki jak zwykle musiały zrobić mi na złość i siedziały za regałem -.- Więc nie miałam możliwości ani ich wywabić, ani zrobić im zdjęć. Chociaż może to dlatego, że wybieg miały o zupełnie innej porze i były nie przyzyczajone :) Co do zakupów to wyszło mi mało rzeczy a cena duża. Karma, sputnik, nowe poidło, miseczka oraz obcinacz do pazurków (jeszcze nie wiem jak będę z niego korzystała ;D ), do tego dokupiliśmy dropsy i takie drewienko z karmą które bardzo przypadło im do gustu. Karma znika bardzo szybko, okupują miskę aż miło, ale w takim tempie to raz dwa się skończy coś czuje. Trzeba by się przestawić na więcej zielonek, a mniej karmy. Sputnik został od razu zawieszony, ale moje dziewczyny sie go boją. Wchodzi do niego jedynie nieustraszona Roxy ;D Reszta wącha zagląda, ale jeszcze nie wchodzi. Sądze jednak, że będzie z nim tak jak z kółkiem - po czasie się do niego przekonaja. Dziś rano również sprawiłam, że mniej mnie polubiły - wykąpałam Zosie, Jay i Roxy, Lili jest czyściutka i kapiel ją ominęła. Zosia przestała być czerwona od farbujacego hamaka, Roxy żółta, a Jay w końcu nie śmierdzi, za to moja dłoń i dekolt sa w opłakanym stanie :)
Zdjęcia pozgrywam i wrzuce jeszcze dziś, tylko odrobine później.
Awatar użytkownika
jamajkaaa

u mnie to samo jeśli chodzi o karmę, znika w mega tempie i zastraszających ilościach ::) i ze sputnikiem również miałam to samo jak go zamówiłam mniej więcej rok temu, przez co najmniej 2 tygodnie się go bały i nie wchodziły w ogóle, potem też długo nie przepadały za nim, za to teraz jest to zdecydowanie ich domek nr 1 ;D
Awatar użytkownika
Bratka.a10
Kontakt:

Post autor: Bratka.a10 »

Moje pożerają karmę aż im się uszy trzęsą ::)
Sputnika jeszcze nie mamy, ale już w najbliższym czasie mam zamiar kupić. Zobaczymy co to u Nas będzie.
Eeee dziewczyny chciały być kolorowe jak tęcza a Ty im na to nie pozwalasz! :P

Zdjęcia!
Obrazek
xiao-he
Kontakt:

Post autor: xiao-he »

I jeszcze sie o tą bułkę potyka! ;D a nie mogę chyba z 5 raz to oglądam i się znów śmieję :P
Spółka z.o.o., czyli moje małe wafle :)
Ze mną: DTciaki
Za TM: Zając
[*] Królewna[*] Beza[*] PanBe[*] Szyszka[*] Nesca[*] Mocca[*] Szajba[*] Izzi[*] Inka[*] Fryga[*] Filifionka[*] Fistaszek[*] Florka[*] Archibald Ogryzek[*][/color][/i][/b]
Awatar użytkownika
Lilien

Ja też się śmieje za każdym razem jak to widzę, wczoraj również była komiczna sytuacja bo dostały taką wielka pajdę czerstwego chleba, nie umiały sobie z tym poradzić bo za ciężkie, ale Roxy zawodowiec odgoniła reszte chcąc zaciagnąć chleb na góre - Komiczny widok, szczur podskakiwał, ale chlebek uparcie nie chciał. Brykała tak wokół niego chyba z 15 minut, aż w końcu dała spokój. Pół godziny zajęło całej gromadzie podzielenie pajdy na mniejsze części i wtedy każda zatachała swój kawałek do innego hamaka ;)
Awatar użytkownika
Szczurniętaaa
Numer GG: 41155055

Post autor: Szczurniętaaa »

Lilien pisze: Komiczny widok, szczur podskakiwał, ale chlebek uparcie nie chciał. Brykała tak wokół niego chyba z 15 minut, aż w końcu dała spokój. Pół godziny zajęło całej gromadzie podzielenie pajdy na mniejsze części i wtedy każda zatachała swój kawałek do innego hamaka ;)
hahahahha, uśmiałam się ;D cudowne mordeczki :-* mizianko dla nich obowiązkowe :)
ze mną : Buka :* Migotka :* http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=38557 < --- nasz temacik :)
Za Tęczowym Mostem [*] :[/color] Rico.
8 szczurzych duszyczek. [*] (Wiara, Nadzieja, Miłość, Przyjaźń, Czas, Walka, Odpowiedzialność, Pamięć...)
Awatar użytkownika
havoria
Kontakt:

Post autor: havoria »

No to wesoło masz ze swoimi dziewczynami. :D
Moja Fela z samego dołu klatki biega z ręcznikami papierowymi na sama górę. Ciągle je sobie przydeptuje, więc też się trochę naskacze. xd
Wymiziaj je. :)
Havoriowe kluchy ♥
Ze mną: Calico, Francis, Liliana, warciakowy Alex
Za TM: Psota, Pippi, Felicja, Helena, Bonny, Kidd, Mary (*)

Żaden szczur nie przychodzi na świat samotnie, niech więc żaden sam nie umiera.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”