Szeregowy, Rico, Kowalski, Doris, Arlena

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Bandziornooo

Re: Szeregowy, Kowalski, Rico

Post autor: Bandziornooo »

hihih:) a no cudowni..:) Dają się głaskać brac na ręcę, miziać...hmm czasem jak maskotki a nie szczury :]
Transporter jest już nieodzownym elementem wybiegów i stanowi część sypialniano-toaletowo-bobkową. Głupolki ubzdurały sobie żę tam się załawia swoje potrzeby, w sumie z czego się cieszę, miło jest sprzątać z sików i bobków transporter a nie całe prześcieradło :) Kowalski jeszcze często uskutecznia świring na moją rękę i próbuje ją gryźć fukając przy tym, ale generalnie mamy się dobrze:)
Moja ekipa : Doris + Arlena
Za TM: Szeregowy (*), Rico (*), Kowalski (*)
Awatar użytkownika
Bandziornooo

Cóż, sielanka w stadzie trwała dosyć długo...Dzisiaj zauważyłam że Szeregowy kuleje na tylną łapkę, kiedyś już się takie coś działo więc gdy wzięłam go do oglądania zobaczyłam że ma na brzuszku dużego guza :(
Nie mam pojęcia skąd on się wziął, nie oglądam na codzień jego podwozia, ale jestem przerażona...:(
Guzek jest spory, wielkości połówki orzecha włoskiego, zlokalizowany niedaleko tej łapki na którą kuleje. Prawdopodobnie guzek był pierwszy a łapka albo jest następstwem guzka, albo jakiejś kontuzji dzisiaj w klatce.
Jest osowiały i smutny. Jutro rano wybiorę się z nim do weterynarza, a noc spędzimy razem na kanapie, wolę żeby nie wspinał się w nocy po klatce :(
Awatar użytkownika
Arau

Post autor: Arau »

Oby to był tylko gruczolak... :(
Obrazek
Zaraza, Szuriken, Kaszmir
[klik!]

Za tęczowym mostem...
Alucard, Belzebub, Zenek, Bazyl, Edgar, Arrow, Krecik, Afera, Wichura. Tęsknię za Wami...
Awatar użytkownika
Bandziornooo

Ja tak sie zastanawiam że niektórzy mają szczury i nic się nie dzieje z nimi a u mnie ciągle coś, jak nie wojny w stadzie i burza hormonów, to wypadek z okiem, kulejąca łapa po raz 2 i gratis jakiś guz wielkości połówki orzecha włoskiego. Największym wyznacznikiem jego cierpienia dla mnie jest jego apetyt. Zawsze jak dawałam miskę z jedzeniem on był w niej jeszcze zanim dobrze stanęła na ziemi, a dzisiaj? Zje coś byleby zjeść... Czekam na jakąś kupkę i siku żeby ocenić czy w tej kwestii jest ok...
Arau, nie wiem co to ten gruczolak, ale domyślam się że cos fajniejszego niż nowotwór? Coś jak tłuszczak?
Awatar użytkownika
Arau

Post autor: Arau »

Tak... u mnie na szczęście nie ma takich doświadczeń, ale dużo czytałam, że gruczolaki są częste, ale na szczęście łatwo je usunąć... poprzeglądaj dział "choroby" no i jutro lećcie do weta...
Ano widzisz, mnie się "niemal bezproblemowe" skarby trafiły, ale u Ciebie ciagle coś, u Nanee są trzy nabuzowane samce które się nie dają połączyć, u Saszenki szczurza terrorystka, u Black wiecznie poszkodowana Kane... Niezbadane są szczurze losy. Życzę zdrówka i wytrwałości. A co u Kowalskiego, pirata?
Obrazek
Zaraza, Szuriken, Kaszmir
[klik!]

Za tęczowym mostem...
Alucard, Belzebub, Zenek, Bazyl, Edgar, Arrow, Krecik, Afera, Wichura. Tęsknię za Wami...
Awatar użytkownika
Bandziornooo

Ooo to mam nadzieję że to coś takiego...
Z resztą stada jest ok, Kowalski ma się dobrze, w prawdzie buzują mu hormony, ale mam wrażenie że on już po prostu taki będzie zawsze - jak pieszczoty to na jego warunkach a jak ma bojowy nastrój (prawie zawsze) to lepiej go nie zaczepiać. Tak było od początku i już niestety tak zostanie prawdopodobnie. Rico jest mega pieszczochem i z nim nie mam najmniejszego problemu.
Szeregowego musi boleć guz / łapka bo ciągle śpi w transporterze. Niby dobrze że nie biega bo oszczędza łapkę, a gdy nie śpi, widać taki smutek w jego oczkach że aż mi serce pęka jak na niego patrzę...
Prosze trzymac jutro kciuki za mojego bąbla :(
Awatar użytkownika
Lilien
Numer GG: 8356274

Post autor: Lilien »

My też będziemy kciuki trzymać. Biedny przystojniak, zawsze coś sie tym łobuzom przytrafi :( Wymiziaj ich koniecznie.
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Bandziornooo

Dziękujemy, chłopcy wymiziani, a Szeregowy w szczególności
Awatar użytkownika
Bandziornooo

Bylismy z samego rana u weterynarza, okazało sie że to przepuklina. Z jednej strony się cieszę że to nie nowotwór jakiś, ale boję bo to 2 zabieg pod narkozą Szeregowego :/ O 12 będzie zabieg.
On sam też wydaje sie dziwnie zachowywać, jakby wiedział co go czeka...Po powrocie do domu, przyszedł na kolana, położył sie, patrzył na mnie i przez pół godziny oddał się drapaniu i pieszczotkom. Nie wiem jak to interpretować ale było to inne niż zwykle. Dało mi do myślenia. Celebruję każdą chwilę z nim do tej 12, bo nigdy nie wiadomo co na dziś zaplanował los.
Awatar użytkownika
akzi

Post autor: akzi »

ojej w takim razie zaciskam mocno kciuki !
oby wszytsko się udało !
Obrazek

Za TM : Marysia Tutuś Kleo Gucio
Mała Mi uciekła ... :( Melina ma się dobrze w nowym domku
Awatar użytkownika
Bandziornooo

Już jesteśmy po zabiegu. Jak sie okazało utworzył się zrost ze sporym ropniem w środku, w miejscu gdzie było podwiązanie szwami podczas kastracji we wrześniu (czyli szwy mogły być przyczyną - nie wchłonęły się do końca, miał na nie jakieś uczulenie) ropień i ten cały zrost osłabiły otrzewną przez co zrobiła się przepuklina.
Dostaliśmy UNIDOX do rozpuszczenia w 5 cm strzykawki i mam mu podawać to po 0,5 cm /dziennie. Tym razem dostał jakieś inne cieńsze szwy. Wet powiedział że 1 raz się z czymś takim spotyka żeby po tak długim czasie się zrobiło.
Póki śpi korzystam z okazji żeby Rico i Kowalski pobiegali trochę na wybiegu, poobcinam Szeregowcowi paznokietki w koncu spokojnie :)
Awatar użytkownika
Bandziornooo

Kontrola wypadła ok, wet sciągnął szwy,a delikwent za tydzien bedzie mogl wrocic do wysokiej klatki i kolegow :D
Awatar użytkownika
Szczurniętaaa
Numer GG: 41155055

Post autor: Szczurniętaaa »

O, to dobrze :) ale dalej kciukamy. Wymiziaj chłopaków, cudowni są :D :-*
ze mną : Buka :* Migotka :* http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=38557 < --- nasz temacik :)
Za Tęczowym Mostem [*] :[/color] Rico.
8 szczurzych duszyczek. [*] (Wiara, Nadzieja, Miłość, Przyjaźń, Czas, Walka, Odpowiedzialność, Pamięć...)
xiao-he
Kontakt:

Post autor: xiao-he »

To super, świetne wieści :) Kciukamy za Szeregowego, niech powraca szczurzyna do zdrowia :)
Spółka z.o.o., czyli moje małe wafle :)
Ze mną: DTciaki
Za TM: Zając
[*] Królewna[*] Beza[*] PanBe[*] Szyszka[*] Nesca[*] Mocca[*] Szajba[*] Izzi[*] Inka[*] Fryga[*] Filifionka[*] Fistaszek[*] Florka[*] Archibald Ogryzek[*][/color][/i][/b]
Awatar użytkownika
Lilien
Numer GG: 8356274

Post autor: Lilien »

Fajnie, że z urwisem już dużo lepiej :) Niech zdrowieje i kończy z tym chorowaniem bo ile można ;) Za dużo imprezuje z chłopakami, zaniedbał się i prosze jakie sa efekty ;D
ObrazekObrazekObrazekObrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”