ale z Hinnoyką jest coś nie tak. nie wiem, zachowuje się, jakby miała narkolepsję. idzie, kładzie się i śpi. je, ma humor, szaleje, ale tak nagle zasypia, w każdym miejscu..
Klimatyczna Szajka
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
-
klimejszyn
- Kontakt:
Re: Klimatyczna Szajka
z łapką w porządku, mała śmiga, skacze, nie boli 
ale z Hinnoyką jest coś nie tak. nie wiem, zachowuje się, jakby miała narkolepsję. idzie, kładzie się i śpi. je, ma humor, szaleje, ale tak nagle zasypia, w każdym miejscu..
bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
-
klimejszyn
- Kontakt:
dzisiaj zaśmiecę fotami.. myszowymi 
wreszcie odebrałam dzisiaj myszki, małe są przeurocze. co prawda strasznie krzyczą, kiedy próbuję je chociaż dotknąć, ale i tak już skradły moje serce
a akrobatki są jakich mało !! samlę mam nakrytą prętowym dachem z klatki szczurów. nagle patrzę a Erthora (czarna) łazi na górze.... :? muszę pokombinować, żeby jakoś to zabezpieczyć, bo to malizny takie. a Feltharis nigdy nawet nie wpadła na pomysł, żeby się wspinać do samej góry..
zapoznałam je z Feltharis, na początku trzymały się z dala od siebie, zaczęłam sprzątać samlę a potem zastałam widok przytulonych śpiących miśków
teraz kotłują się w trójkę w kołowrotku.

i samla :

wreszcie odebrałam dzisiaj myszki, małe są przeurocze. co prawda strasznie krzyczą, kiedy próbuję je chociaż dotknąć, ale i tak już skradły moje serce
zapoznałam je z Feltharis, na początku trzymały się z dala od siebie, zaczęłam sprzątać samlę a potem zastałam widok przytulonych śpiących miśków
teraz kotłują się w trójkę w kołowrotku.

i samla :

bez szczurków...
-
klimejszyn
- Kontakt:
dzisiaj próbowałam połączyć Fluffa znowu z chłopakami, bo wszyscy jacyś spokojniejsi ostatnio.
wszystko było ok w wannie, w ogóle się sobą nie przejęli, któryś iskał Fluffa. byłam szczęśliwa, że jest ok. ale postanowiłam dać im jeszcze chwilę na neutralu... no i przestało być kolorowo, jak Fluff szukał zaczepki żeby tylko każdego użreć... Ares nawet zaliczył dziaba w głowę, co wyglądało dość poważnie, ale na szczęście jest ok...
i chłopcy dalej w osobnych klatkach..
wszystko było ok w wannie, w ogóle się sobą nie przejęli, któryś iskał Fluffa. byłam szczęśliwa, że jest ok. ale postanowiłam dać im jeszcze chwilę na neutralu... no i przestało być kolorowo, jak Fluff szukał zaczepki żeby tylko każdego użreć... Ares nawet zaliczył dziaba w głowę, co wyglądało dość poważnie, ale na szczęście jest ok...
i chłopcy dalej w osobnych klatkach..
bez szczurków...
-
klimejszyn
- Kontakt:
znowu piszę do siebie, ale cóż, chcę mieć to wszystko tu zapisane..
Hinnoya od kilku dni była jakaś taka nieobecna, myślałam, że się źle czuje i zapobiegawczo dałam metacam, bo miała przymrużone oczka to myślałam, że boli. pamiętam, że pytałam Noovvej czy szczur może mieć narkolepsję, bo mała zasypia co chwilę i to zdala od szczurów, Sylwia mówiła że może chore serduszko i szybko się męczy, albo jej duszno..
dzisiaj Hinnoya przelewa się przez ręce, chodzi bardzo nisko na nóżkach, ma ciemne uszka i ogonek... obróciłam ją a brzuszek cały jakby zasikany... prawie po przednie łapki... nie wiem, co to może być, jutro idziemy do weta..
Hinnoya od kilku dni była jakaś taka nieobecna, myślałam, że się źle czuje i zapobiegawczo dałam metacam, bo miała przymrużone oczka to myślałam, że boli. pamiętam, że pytałam Noovvej czy szczur może mieć narkolepsję, bo mała zasypia co chwilę i to zdala od szczurów, Sylwia mówiła że może chore serduszko i szybko się męczy, albo jej duszno..
dzisiaj Hinnoya przelewa się przez ręce, chodzi bardzo nisko na nóżkach, ma ciemne uszka i ogonek... obróciłam ją a brzuszek cały jakby zasikany... prawie po przednie łapki... nie wiem, co to może być, jutro idziemy do weta..
bez szczurków...
-
Nietoperrr...
- Kontakt:
Klima,może to faktycznie coś z serduszkiem,coś z krążeniem?Bo te ciemne uszka...Kurcze,nie wiem,nie znam się za bardzo.
Oby to nic poważnego...
Oby to nic poważnego...
TU I TERAZ Gwizdo,Duszek
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
Za TM Agata,Kleofas,Figo,Bobek,Frodo,Niko,Bazyl,Zgredek,Indiana,Otiś,Angel,Bercik,Apsik,Rademenes,
Akysz,Szopen,Akuku,Duszka,Tosia,Rambo,Hektor,Lian-Czu[*]
Mebelki polarkowe http://www.fotosik.pl/u/iwonakoziarska/album/1166241/38
-
klimejszyn
- Kontakt:
ogon ma ciemnobrązowy... niby siamek, ale ogon zazwyczaj miała różowy, a teraz strasznie ciemny i uszka też... a ten brzuszek w moczu, to jak Paul powiedział, najpewniej dlatego, że spała w siuśkach. fakt, bo ona często spała sama w zasikanym koszyku, czasem na fragmencie półki z prętów.. wystraszyłam się strasznie jak ją zobaczyłam taką, jutro o 18.30 mamy wizytę..
a teraz mała siedzi w chorobówce, dogrzewam ją i podałam wodę z cukrem, wg zaleceń Paula. mam nadzieję, że będzie dobrze wszystko, musi być
a teraz mała siedzi w chorobówce, dogrzewam ją i podałam wodę z cukrem, wg zaleceń Paula. mam nadzieję, że będzie dobrze wszystko, musi być
bez szczurków...
- Paul_Julian
- Kontakt:
ja tez myślę, ze ciemne uszka mogą byc od serca. Woda z cukrem ( bo Klimka nie ma miodu ani glukozyNietoperrr... pisze:Klima,może to faktycznie coś z serduszkiem,coś z krążeniem?Bo te ciemne uszka...Kurcze,nie wiem,nie znam się za bardzo.
Oby to nic poważnego...
Kciakam za uszki!
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
-
klimejszyn
- Kontakt:
kurcze, mała od tego leżenia w moczu ma aż strupki na brzuszku i taki przełysiały paseczek.. nigdy więcej nie będe miała tylu szczurów, jeszcze przy tylu stadach tak łatwo coś przeoczyć... jestem strasznie zła na siebie 
Hinnoyka dała się umyć, słabiutka jest, ale chciała do dziewczyn, więc ją wrzuciłam do klatki. po tej wodzie z cukrem odzyskała trochę sił, bo już stawała na dwóch łapkach i aż garnęła się do wyjścia. chorobówkę mam przygotowaną w razie, gdyby wetka kazała ją oddzielić.
Hinnoyka dała się umyć, słabiutka jest, ale chciała do dziewczyn, więc ją wrzuciłam do klatki. po tej wodzie z cukrem odzyskała trochę sił, bo już stawała na dwóch łapkach i aż garnęła się do wyjścia. chorobówkę mam przygotowaną w razie, gdyby wetka kazała ją oddzielić.
bez szczurków...
Jeszcze kilka godzin do weta. Trzymacie się jakoś? 
-
klimejszyn
- Kontakt:
trzymamy trzymamy, ale bardzo się boję 
umówioną wizytę mieliśmy z psem, ale dzwoniła, czy mogę szczurkę zabrać też, to wetka powiedziała, że tak, oglądną i spróbują pomóc coś dzisiaj, ale jakieś badania to dopiero jutro się uda zrobić.
umówioną wizytę mieliśmy z psem, ale dzwoniła, czy mogę szczurkę zabrać też, to wetka powiedziała, że tak, oglądną i spróbują pomóc coś dzisiaj, ale jakieś badania to dopiero jutro się uda zrobić.
bez szczurków...
-
klimejszyn
- Kontakt:
jestem w domu... ja jestem..
wetki wymacały 2 guzy, Hinnoyka miała RTG, na którym wyszło, że ma wodę w jamie brzusznej i płucach i guzy w brzuszku...
od razu powiedziały, żeby zastanowić się nad uśpieniem, ani chwili się nie wahałam, za dużo się musiała nacierpieć przez moje 'może ma gorszy dzień'... ucałowałam i pomogliśmy odejść..
mam obserwować jej siostry, Munę i Roti. mam teraz okropnego stracha...
wetki wymacały 2 guzy, Hinnoyka miała RTG, na którym wyszło, że ma wodę w jamie brzusznej i płucach i guzy w brzuszku...
od razu powiedziały, żeby zastanowić się nad uśpieniem, ani chwili się nie wahałam, za dużo się musiała nacierpieć przez moje 'może ma gorszy dzień'... ucałowałam i pomogliśmy odejść..
mam obserwować jej siostry, Munę i Roti. mam teraz okropnego stracha...
bez szczurków...
Może poszłabyś na wszelki wypadek z siostrami do weta? Na oględziny, czy wszystko jest w porządku..
Dla malutkiej [']
Dla malutkiej [']
-
klimejszyn
- Kontakt:
najprawdopodobniej je wezmę na oględziny, ale w tym momencie nie mam pieniedzy na kolejne RTG, dzisiaj wymieniali nam okna i całe oszczędności na to poszły... już za dzisiejszą wizytę z psem i szczurem zapłaciliśmy tyle, że mama musi od brata pieniądze pożyczać, żeby mieć za co żyć do wypłaty... ale na szczęście wszystko jest w porządku (tfu tfu) z dziewczynami.
bez szczurków...
- Paul_Julian
- Kontakt:
Biedna Hinnoyka
Trzymaj się, Klimku!
Szczursieny :
W szczurzym raju:
W szczurzym raju: