Kiełki i kiełkowanie

Wszystko o jedzonku. Czym się obżerają? A może dieta? :)

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
ajlii

kiełki, kiełki i jeszcze raz kiełki (video)....

Post autor: ajlii »

Kupiłam kiedyś kolbę z jogurtem i mniszkiem lekarskim - zniknęła natychmiast :)
dziołchy: Nona, Kira, Oliwka, Sue, Tika, Fatima, Zulejka, Maszka, Latina, Penelopa, Kasjana

kawalery: Czarnul, Eliasz, Borys, Klimek, Ziemek, Milan, Dylan, Pedro, Cedrik, Maksim
Anita

Post autor: Anita »

Ja nie wiem skąd wy bierzecie te zwariowane smaki kolb...
ajlii

Post autor: ajlii »

Warszawa, ul. Gagarina 5, przy lecznicy dla zwierząt jest sklep. Tam kupiłam tą z mniszkiem lekarskim. Orzechowe, bekonowe, warzywne, miodowe widziałam w wielu sklepach zoologicznych.
dziołchy: Nona, Kira, Oliwka, Sue, Tika, Fatima, Zulejka, Maszka, Latina, Penelopa, Kasjana

kawalery: Czarnul, Eliasz, Borys, Klimek, Ziemek, Milan, Dylan, Pedro, Cedrik, Maksim
foka_z_zakonu

kie?ki, kie?eczki, kie?usie...

Post autor: foka_z_zakonu »

chciałam się podzielić z wami pewnym spostrzezeniem - hym, raczej nie jestem protoplastą ;) - tak wiec jak w temacie, mowa o kiełkach...
dla niewtajemniczonych - odchudzam sie - kipiłam kiełki lucerny i mamy z tymkiem pewnen patent obcykany: on zjada to zielone a ja reszte :) hym, uzupelniamy sie totalnie :)
jednak patent ten wymaga ulepszeń bo... mały łobuz skitrał mi cały pojemniczek, powyrzucał zawartość i zostawil same "korzenie"... Nie sądziłam, że tak mu będą smakować...

wasze też tak świrują??
Tymuś - R.I.P
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
limba

Post autor: limba »

Moje dziewuchy bardzo lubia kielki słonecznika i rzodkiewki...A ja teraz uskuteczniam hodowle rzezuchy...:)
Aniołki: ['] Garek, Jeff(ka), Chrupek, Teodor, Kapunio, Freska, Żelka, Mufka, Bee-Bee, Kluska, Fryt, Keksik, Frocia, Imbirek, Pchełka, Klapuś [']
selwik

Post autor: selwik »

Moje rzezuchy nawet nie tknely, chyba ma za mocny zapach. Ale kiełki owszem, owszem. Ostatnio ogladałam jakis program i twierdzili ze 3-dniowe kiełki brokułów maja mocne działanie przeciwrakowe. Mam w planach dawac ogonom moim (na pewno nie zaszkodzi, a moze cos pomoze?)
Wsadzili Ją Do Oddzielnej Szufladki, Bo Ludzie Ludzi Segregują....
Awatar użytkownika
limba

A gdzie takie dostac???? :shock:
Aniołki: ['] Garek, Jeff(ka), Chrupek, Teodor, Kapunio, Freska, Żelka, Mufka, Bee-Bee, Kluska, Fryt, Keksik, Frocia, Imbirek, Pchełka, Klapuś [']
pomarańczowy jelcz
Kontakt:

Post autor: pomarańczowy jelcz »

Ja kupilam nasiona na kielki na targu(mozna tez dostac w sklepie z produktami dla wegetarian)-brokuly i rzodkiewka,ale brokuly strasznie wolno rosly...i w koncu zgnily.

Teraz hoduje soczewice i slonecznik

Niezle mi idzie 8)
['] Kubuś ['] Groszek ['] Gucio ['] Pan Przytulak
falka

Post autor: falka »

Ja hodowałam jak na razie kiełki fasolki mung, ale nie są zbyt smaczne :P. Szczuruś je zjada, ale jak już parę dni pod rząd zajadała to obgryzała tylko nasionka, a zostawiała "ogonki" ;).

A z rzeżuchą to dopiero był przebój :lol: - podetknęłam Iset jeden pęd, a ona zaczęła się wycierać o swój śpiworek (pierwszy raz to widziałam - pyszczkiem "jeździła" po materiale), a później nawalać w rzeżuchę łapkami - zabawnie to wyglądało, bo poniosła obie łapki i uderzała w tą biedną rzeżuchę :P a później znowu się wycierała, a potem zawzięcie się myła - talerzyk z rzeżuchą na parapecie omijała szerokim kołem :D.
pomarańczowy jelcz
Kontakt:

Kielki fasoli mung...hmmm ja uwielbiam... ;)

Groszek nie lubi zadnych takich... "egzotycznych" jak sojowe czy mungowe ;) wlasnie,ale rzezucha nie pogardzi
Mycha
Kontakt:

Post autor: Mycha »

Moje lubią sojowe, a jak dostaną rzeżuchę to jedzą trochę i lecą do poidełka a później wycierają łapki, bo rzeżucha ma taki śluz :wink: Sojowe jedzą z wielkim smakiem. Klatka papug stoi na klatce sczurków, więc szczuraki jak wiedzą, że papugi mają coś dobrego wchodzą na klatkę papug i im wybierają :lol:
Kiełek rzodkiewki nie lubią, to samo jesli chodzi o soczewicę. Ew. pszenicy, ale dawałam im raz czy dwa razy.
W sprawach jakichkolwiek (transport, pytania itd) proszę WYŁĄCZNIE o kontakt meilowy - ratteria[małpka]gmail.com
RATTERIA.W.INTERIA.PL
pomarańczowy jelcz
Kontakt:

Dzisiaj maluchy (groszek ze srednim entuzjazmem,za to dwaj bezimienni narazie bracia z wielkim) zajadaly sie kielkami...buraka ;]
Takie smieszne-bardzo cieniutkie, fioletowe.
Awatar użytkownika
limba

Udalo sie i kupilam kiełki brokułow...teraz bede testowac czy dziewucha smakuje... :)
Cathycash

Post autor: Cathycash »

Ja i ogonki wcinami kiełki soczewicy ;)
żegnam szanowne towarzystwo
Monia

Post autor: Monia »

a ja nienawidze w kiełkach takiego zielonego duzego i okrogłego jak soczewic... brrrrrrr kocham rzezuche:D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Karmienie”