Kiełki i kiełkowanie
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

kiełki, kiełki i jeszcze raz kiełki (video)....
Kupiłam kiedyś kolbę z jogurtem i mniszkiem lekarskim - zniknęła natychmiast 

dziołchy: Nona, Kira, Oliwka, Sue, Tika, Fatima, Zulejka, Maszka, Latina, Penelopa, Kasjana
kawalery: Czarnul, Eliasz, Borys, Klimek, Ziemek, Milan, Dylan, Pedro, Cedrik, Maksim
kawalery: Czarnul, Eliasz, Borys, Klimek, Ziemek, Milan, Dylan, Pedro, Cedrik, Maksim
Ja nie wiem skąd wy bierzecie te zwariowane smaki kolb...
Warszawa, ul. Gagarina 5, przy lecznicy dla zwierząt jest sklep. Tam kupiłam tą z mniszkiem lekarskim. Orzechowe, bekonowe, warzywne, miodowe widziałam w wielu sklepach zoologicznych.
dziołchy: Nona, Kira, Oliwka, Sue, Tika, Fatima, Zulejka, Maszka, Latina, Penelopa, Kasjana
-
kie?ki, kie?eczki, kie?usie...
chciałam się podzielić z wami pewnym spostrzezeniem - hym, raczej nie jestem protoplastą
- tak wiec jak w temacie, mowa o kiełkach...
dla niewtajemniczonych - odchudzam sie - kipiłam kiełki lucerny i mamy z tymkiem pewnen patent obcykany: on zjada to zielone a ja reszte
hym, uzupelniamy sie totalnie
jednak patent ten wymaga ulepszeń bo... mały łobuz skitrał mi cały pojemniczek, powyrzucał zawartość i zostawil same "korzenie"... Nie sądziłam, że tak mu będą smakować...
wasze też tak świrują??

dla niewtajemniczonych - odchudzam sie - kipiłam kiełki lucerny i mamy z tymkiem pewnen patent obcykany: on zjada to zielone a ja reszte

jednak patent ten wymaga ulepszeń bo... mały łobuz skitrał mi cały pojemniczek, powyrzucał zawartość i zostawil same "korzenie"... Nie sądziłam, że tak mu będą smakować...
wasze też tak świrują??
Moje dziewuchy bardzo lubia kielki słonecznika i rzodkiewki...A ja teraz uskuteczniam hodowle rzezuchy...

Aniołki: ['] Garek, Jeff(ka), Chrupek, Teodor, Kapunio, Freska, Żelka, Mufka, Bee-Bee, Kluska, Fryt, Keksik, Frocia, Imbirek, Pchełka, Klapuś [']
Moje rzezuchy nawet nie tknely, chyba ma za mocny zapach. Ale kiełki owszem, owszem. Ostatnio ogladałam jakis program i twierdzili ze 3-dniowe kiełki brokułów maja mocne działanie przeciwrakowe. Mam w planach dawac ogonom moim (na pewno nie zaszkodzi, a moze cos pomoze?)
Wsadzili Ją Do Oddzielnej Szufladki, Bo Ludzie Ludzi Segregują....
A gdzie takie dostac???? :shock:
Aniołki: ['] Garek, Jeff(ka), Chrupek, Teodor, Kapunio, Freska, Żelka, Mufka, Bee-Bee, Kluska, Fryt, Keksik, Frocia, Imbirek, Pchełka, Klapuś [']
-
- Kontakt:
Ja kupilam nasiona na kielki na targu(mozna tez dostac w sklepie z produktami dla wegetarian)-brokuly i rzodkiewka,ale brokuly strasznie wolno rosly...i w koncu zgnily.
Teraz hoduje soczewice i slonecznik
Niezle mi idzie
Teraz hoduje soczewice i slonecznik
Niezle mi idzie

['] Kubuś ['] Groszek ['] Gucio ['] Pan Przytulak
Ja hodowałam jak na razie kiełki fasolki mung, ale nie są zbyt smaczne
. Szczuruś je zjada, ale jak już parę dni pod rząd zajadała to obgryzała tylko nasionka, a zostawiała "ogonki"
.
A z rzeżuchą to dopiero był przebój :lol: - podetknęłam Iset jeden pęd, a ona zaczęła się wycierać o swój śpiworek (pierwszy raz to widziałam - pyszczkiem "jeździła" po materiale), a później nawalać w rzeżuchę łapkami - zabawnie to wyglądało, bo poniosła obie łapki i uderzała w tą biedną rzeżuchę
a później znowu się wycierała, a potem zawzięcie się myła - talerzyk z rzeżuchą na parapecie omijała szerokim kołem
.

A z rzeżuchą to dopiero był przebój :lol: - podetknęłam Iset jeden pęd, a ona zaczęła się wycierać o swój śpiworek (pierwszy raz to widziałam - pyszczkiem "jeździła" po materiale), a później nawalać w rzeżuchę łapkami - zabawnie to wyglądało, bo poniosła obie łapki i uderzała w tą biedną rzeżuchę

-
- Kontakt:
Kielki fasoli mung...hmmm ja uwielbiam... 
Groszek nie lubi zadnych takich... "egzotycznych" jak sojowe czy mungowe
wlasnie,ale rzezucha nie pogardzi

Groszek nie lubi zadnych takich... "egzotycznych" jak sojowe czy mungowe

Moje lubią sojowe, a jak dostaną rzeżuchę to jedzą trochę i lecą do poidełka a później wycierają łapki, bo rzeżucha ma taki śluz
Sojowe jedzą z wielkim smakiem. Klatka papug stoi na klatce sczurków, więc szczuraki jak wiedzą, że papugi mają coś dobrego wchodzą na klatkę papug i im wybierają :lol:
Kiełek rzodkiewki nie lubią, to samo jesli chodzi o soczewicę. Ew. pszenicy, ale dawałam im raz czy dwa razy.
Kiełek rzodkiewki nie lubią, to samo jesli chodzi o soczewicę. Ew. pszenicy, ale dawałam im raz czy dwa razy.
W sprawach jakichkolwiek (transport, pytania itd) proszę WYŁĄCZNIE o kontakt meilowy - ratteria[małpka]gmail.com
RATTERIA.W.INTERIA.PL
RATTERIA.W.INTERIA.PL
-
- Kontakt:
Dzisiaj maluchy (groszek ze srednim entuzjazmem,za to dwaj bezimienni narazie bracia z wielkim) zajadaly sie kielkami...buraka ;]
Takie smieszne-bardzo cieniutkie, fioletowe.
Takie smieszne-bardzo cieniutkie, fioletowe.
Udalo sie i kupilam kiełki brokułow...teraz bede testowac czy dziewucha smakuje... 

Ja i ogonki wcinami kiełki soczewicy 

żegnam szanowne towarzystwo
a ja nienawidze w kiełkach takiego zielonego duzego i okrogłego jak soczewic... brrrrrrr kocham rzezuche:D