je sporo warzyw ale równie dużo suchego jedzenia.numiko pisze:moniskua - a jaką dietę ma szczurek? (swoja drogą masz jednego szczura? a jęsli nie - to czy inne piją wodę?)
tak, jednego, drugi dołączy gdy tylko zakupię większą klatkę

Moderator: Junior Moderator
je sporo warzyw ale równie dużo suchego jedzenia.numiko pisze:moniskua - a jaką dietę ma szczurek? (swoja drogą masz jednego szczura? a jęsli nie - to czy inne piją wodę?)
co najmniej dwa razy w ciągu dnia dostaje jak nie kawałek ogórka, to rzodkiewki czy czegokolwiek innego, jednak wcina też suchą karmę, kolby, makarony, płatki, wszystko co suche.numiko pisze:moniskua - sporo warzyw to dosyć ogólne stwierdzenie. Ale jeśli faktycznie sporo tego spożywa to chociażby ogórek może zaspokajać jego pragnienie. Więcej Ci nie poradzę, gdyż nie jestem zbyt doświadczona. A może popija kiedy nie widzisz?
Poidło powinno wisiec prosto. i jak dotkniesz palcem kulki kilka razy, to powinna leciec woda. Niektóre szczurki nie potafią pić wody z miseczki. Mozesz na pokusę np. posypać dzióbek poidełka vibovitem albo (od góry) ociupinką masła. Tylko nie za duzo, tak na jednego "liza".moniskua pisze:przepraszam za odkopywanie tematu, ale martwię się o mojego szczurka, który równiez nie pije wody. I mam pytanie co do zmiany miejsca poidelka i zaczepienia go pod innym kątem - jak dokładnie? poidło nie jest zacięte, działa i leci z niego woda. a z miseczki nie chce pic.