Urwisy by Gadom ;)

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Gadom
Kontakt:

Re: Urwisy by Gadom ;)

Post autor: Gadom »

No tylko jednemu dzisiaj odbija i się boi jak by pierwszy raz był, przez 30min za łózka nie wychodził albo wystawił głowę i zamurowany a dzień wcześniej najbardziej ciekawy.
ze mną :Dexter
za TM : Max I [*],Max II [*][/i],Wielki Wojownik Sheldon, Wojownik cichy bohater Dexter[*] ;([/i]
Awatar użytkownika
Gadom
Kontakt:

Łańcuszek i szczur ma zabawę :
http://www.youtube.com/watch?v=k-5Qe7dSFyI

Przepraszam ze takie ciemne,ale kręcone wieczorem telefonem.
za TM : Max I [*],Max II [*][/i],Wielki Wojownik Sheldon, Wojownik cichy bohater Dexter[*] ;([/i]
Awatar użytkownika
dolby_surround

Post autor: dolby_surround »

Fajnie, że się tak przyzwyczajają i czują się swobodniej. A wszelkie łańcuszki/koraliki/sznurki z jakiegoś powodu je zawsze interesują. W taki sposób straciłam już kilka koralików i łańcuszek (!) ;)
Obrazek
Dolby-surrounded by rats - przygody moich dziewcząt
Awatar użytkownika
Gadom
Kontakt:

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Gadom
Kontakt:

Oprócz zdjęć mam pilne pytanie ! Otóż moje szczurki spacerują se po domu, za piecem, dzisiaj usłyszałem ze coś skrobia i to jedzą ;/ , nie wiem na 100% co to ale znalazłem jeden kawałek:Obrazek

Nie wiem co to dokładnie jutro muszę ojca się zapytać co używają do łatanie przestrzeni miedzy kaflami,pasuje to do fugi ale nie wiem. I pytanie czemu to zaczęli jeść? Czegoś im brakuje? I teraz boje się żeby im to nie zaszkodziło ;/ Najgorsze ze chodzą od 5 dni po pokoju i dopiero dzisiaj je coś napadło do skrobania i jedzenia tego;/
Awatar użytkownika
dolby_surround

Może chcą sobie w ten sposób przypiłować ząbki? Są specjalne wapienka służące do ścierania zębów do powieszenia w klatce, ale możesz też ususzyć piętkę chleba - robi się bardzo twarda i daje taki sam efekt. Ja np. kupuję specjalnie cały bochenek chleba, kroję i wtedy suszę. Starcza na dłuuugo i się nie psuje (o ile trzymasz w suchym miejscu).
Obrazek
Awatar użytkownika
Gadom
Kontakt:

Wanienko jest od początku ich pobytu bo wiedziałem ze musi być,ale jest nie chętnie zjadane;/ Z tym chlebem bym musiał wypróbować.
Awatar użytkownika
Gadom
Kontakt:

Zauważyłem ze jeden ze szczurków lubi parapet z uchylonym oknem, wchodzi na niego i się kładzie chyba mu gorąco a tam chłodno jest. Chyba normalne to w takie dni?
Awatar użytkownika
dolby_surround

No dziś było dość gorąco, to fakt. Przynajmniej u mnie. To raczej normalne, w końcu przegrzanie nie jest czymś zdrowym. Uważaj jednak na przeciągi ;)

Widocznie każdy ogon ma swoje sposoby na ochłodzenie. Moje w takie dni leżą na plecach z rozwalonymi na boki kończynami :D
Obrazek
Awatar użytkownika
Gadom
Kontakt:

Drzwi pozamykane właśnie żeby przeciągów żadnych nie było, ale wskakuje co pewien czas na parapet kładzie się w rogu leży, wstaje i biega dalej, ale on ogólnie tak ma ze biega biega nagle patrze a gdzieś w kacie się kładzie leży leży i wstaje i dalej biega nie wiem czemu tak :P Za niedługo wstawię zdjęcia ze spania na parapecie i inne ;) W pokoju na pewno mam ciepło bo siedzę w krótkich spodenkach i rękawku i mi gorąco ciągle
Awatar użytkownika
Gadom
Kontakt:

ObrazekObrazekObrazekObrazek

Cały Sheldon, wskakuje na parapet i kładzie się koło okna uchylonego poleży poleży idzie biegać i tak co pewien czas. Chyba mu gorąco i przychodzi do zimnego? Chociaż on lubi tak położyć się np za łóżkiem poleżeć chwile i biegać dalej i tak w rożnych kontach się kładzie.

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Fajne chłopaki i miło czytać, że już się ośmieliły bardziej :)
Sheldon może tak się kładzie, żeby odreagować moc bodźców na wybiegu, jeśli Cię to martwi to jak kiedyś będziesz u weta, niech mu dokładnie osłucha serduszko, by wykluczyć, że to jakiś objaw męczliwości od serca - ale myślę, że to najpewniej nowe wrażenia tak na niego wpływają, więc się niepotrzebnie nie stresuj :)
Wygłaszcz swoich chłopaków ode mnie:)
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Awatar użytkownika
Gadom
Kontakt:

Serce raczej w porządku, dla mnie to on na parapet poszedł się chłodzić, bynajmniej ostatnio widzę ze na parapecie się tylko kładzie ziewa jak by chciał iść spać:P Do póki na parapet nie wskakiwał to za łóżkiem nieraz się kładł albo za picem a tam tez chłodniej mogło być. Jak dostałem szczurki 11 dni temu to byłem zapewniony ze zdrowe żadnych problemów,a tak nagle chyba by nie wyszło. Ok wygłaskam ich od ciebie jak dadzą się wygłaskać, bo rak nie lubią one wola ciągle biegać:P
Awatar użytkownika
Gadom
Kontakt:

Haha te wariaty albo mnie stresują albo maja takie pomysłu ze ze śmiechu nie mogę, mój tato usiadł koło pieca i się o niego opierał,Dexter postanowił wejść na ramie,popatrzeć i skoczyć na piec,ale ze nie miał czego się złapać to tylko się ześlizgnął po kaflach :P Fajnie to wyglądało:P Duża wysokość w sumie wyszła,ale widać spokojnie wylądował :P faktycznie szczury to jakieś hobby maja na punkcie skakanie :P
Awatar użytkownika
Paul_Julian
Kontakt:

Post autor: Paul_Julian »

Ale się wspinają :D Co za wariaty :D I ciekawskie ryjki, wszystko trzeba obejrzec :)
Szczursieny :
Illyasviel,Iskander,Kretka,Lusia,Karmel
W szczurzym raju:
Dorian,Luna,Czika,Niunia,Śnieżynka,Pati,Florka,Nicponia,Kropek,Kredka,Partyzant Soran,Mysia,Gucia, Malwinka,Imbir, Lucjan,Maja,Igor,Figa,Pcheła,Biały Rekin,Krzyś Włóczykij,3kropka,Mink,Sowa,Buła,Nezumi,Krecia, Bubuś, Królewna Fru-Fru,Pyza,Porzeczka, dzielna Mucha
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”