Wrocławskie cwaniaki:)

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Marzka95
Numer GG: 10004599

Re: Wrocławskie cwaniaki:)

Post autor: Marzka95 »

Jejku jakie to śliczne maleństwa. Pozdrowienia ode mnie i ich siostrzyczki :) . Zupełnie jak siostrzyczka jeden głośniejszy dźwięk i myk chowa się :P .
Jogi Leon Julian Galaxy Gold
['][']['] Sisi Tosia Lili Lori Rózia [']['][']
Awatar użytkownika
Entreen

Post autor: Entreen »

Mam ogromną słabość do tych ubarwień szczurków, śliczni są :)
Cynamon Imbir Karmel Wanilia

Za TM Wirus Speedy Wąglik Piksel Limfocyt Mikrob Flanelka Kaszmir Szczura
Malachit
Numer GG: 2405640

Post autor: Malachit »

Jakie oczko puszcza http://imageshack.us/photo/my-images/696/img2009xh.jpg/ ;D
Widać, że panowie rosną, chociaż po uszach to nadal takie myszy (a moja współlokatorka stwierdziła, że Zorza to chyba skrzyżowanie szczura z myszą, bo nie rośnie wcale) :P
Wyszukiwarka nie gryzie
xiao-he
Kontakt:

Post autor: xiao-he »

Och, no pięknie, pięknie... ::)
Spółka z.o.o., czyli moje małe wafle :)
Ze mną: DTciaki
Za TM: Zając
[*] Królewna[*] Beza[*] PanBe[*] Szyszka[*] Nesca[*] Mocca[*] Szajba[*] Izzi[*] Inka[*] Fryga[*] Filifionka[*] Fistaszek[*] Florka[*] Archibald Ogryzek[*][/color][/i][/b]
Awatar użytkownika
Shigella

Post autor: Shigella »

Dziś było wielkie ważenie. Tzn próby wielkiego ważenia. Arek grzecznie stał na wadze kuchennej - 271g , ale Czarek...Czarek wbił się z całej siły we mnie pazurami, pogryzł mnie i głośno stwierdził, że ważyć się nie będzie bo przecież wygląda bardzo dobrze;) Także na podstawie Arkowej wagi mogę powiedzieć, że Czaruś ma ok. 300g :) No sporawe mi chłopaki rosną;)

A uszy - faktycznie - dalej mysie;)

Wczoraj pół dnia przesadzałam kwiatki, namęczyłam się jak jasna cholera - ale zrobiłam jeden błąd - dałam je na parapet... Nawet nie zdążyłam zauważyć kiedy Czarek całą kwiatkową, mokrą ziemię wykopał z doniczek i zasypał pół parapetu, ściany i kanapy. Uwielbiam go 8) Arek nie lepszy - bo ziemię poroznosił po całym mieszkaniu;)
Z nami Czaruś i Aruś - http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t=36300
Za TM - Tadzio i Denis <3
xiao-he
Kontakt:

Moje złośnice mi wczoraj zwaliły z parapetu najładniejszego kwiatka jakiego miałam! Na szczęście jakoś go z mamą uratowałyśmy ::)
[*] Królewna[*] Beza[*] PanBe[*] Szyszka[*] Nesca[*] Mocca[*] Szajba[*] Izzi[*] Inka[*] Fryga[*] Filifionka[*] Fistaszek[*] Florka[*] Archibald Ogryzek[*][/color][/i][/b]
Awatar użytkownika
Shigella

Moje złośnice mi wczoraj zwaliły z parapetu najładniejszego kwiatka jakiego miałam!
Cholera jasna wczoraj miałam dokładnie to samo. Chłopakom spodobało się kopanie w mokrej ziemi do tego stopnia, że z czterech kwiatów na oknie nie zdążyli wykopać ziemi - a to tylko dlatego że zwróciliśmy uwagę na huk jaki spowodowała lecąca z 1,5m doniczka na panele...Inaczej i tamten by się nie uchował.... Heh mina chłopaków w tym momencie była bezcenna - nasza chyba niestety też... Nie ma to jak sprzątanie mieszkania i sadzenie kwiatów po całym dniu pracy.

Heh ale i tak mieliśmy w czasie tego sprzątania ubaw. A czemu? 2 godziny wcześniej byliśmy na działce i pierwszy raz ze sobą zabraliśmy chłopaków. Najpierw przyzwyczajali się do zapachów w klatce, potem ich wypuściliśmy pod podwójną kontrolą(za głupiutcy chyba jeszcze są na pełną swobodę a my zbyt nadopiekuńczy). W każdym razie większość wybiegu naszych "odważnych cwaniaków"po zielonej trawce wyglądała mniej więcej tak:
Obrazek

Potem trochę się rozruszali i troszkę zeszli na trawę. No i właśnie w pewnym momencie pada moje pamiętne zdanie:
-"Zobacz jak on słodko w ziemi kopie!" - Faktycznie kopał. A my się śmialiśmy i zachwycaliśmy. To w domu też chciał trochę uwagi przyciągnąć....i...wykopał kwiatki ;)
xiao-he
Kontakt:

Och te wstrętne kopacze! :D
A na działkę zabrać to powiem Ci fajny nawet pomysł ;D
Awatar użytkownika
Shigella

Będziemy potrzebowali pomocy w przechowaniu chłopaków od 13/14 do 20/21 sierpnia. Nie damy rady przewieźć ich ze sobą razem z dużą klatką 200km bo samochód będzie wypchany moją suknią ślubną, garniturem i wszystkimi ślubnymi pierdołami. W tym całym zamieszaniu nie będziemy mogli poświęcić im tyle czasu na ile by zasługiwali, że nie wspomnę o wybiegach w nieszczurzym domu w którym i tak już miejsca nie będzie, na dodatek z pekińczykami i masą gości antyszczurzych.

Nigdy w życiu nie zdecydowałabym się na oddanie chłopaków nawet na jeden dzień obcej osobie i dalej ciężko mi o tym myśleć, ale fizycznie nie mamy możliwości upchnąć ich gdziekolwiek indziej(bo całe gdziekolwiek jedzie tam gdzie my, na nasz ślub).

Szukamy odpowiedzialnej osoby z okolic Wrocławia, która zajęłaby się dwoma cwaniakami w cudownym wieku "skoro nie wolno znaczy, że fajne". Oczywiście zapewniamy wszystko co niezbędne, razem z klatką w razie potrzeby. Jesteśmy w stanie przyjąć w przechowanie w innym terminie gromadkę na wymianę.
Awatar użytkownika
Shigella

Ratujemy się wodą w ten skwar:

Awatar użytkownika
Marzka95
Numer GG: 10004599

Post autor: Marzka95 »

O jak super :) . Jakie łapcie :-*
Jogi Leon Julian Galaxy Gold
['][']['] Sisi Tosia Lili Lori Rózia [']['][']
Awatar użytkownika
Shigella

Teraz już się na tyle oswoili, że prawie kładą się w wodzie i leżą;) Trzeba sobie jakoś radzić z tymi upałami:)

Nie wiem czy film to złapał - ale uczymy chłopaków kuwetkowania - i idzie im bardzo dobrze, od razu załapali o co biega - oby tak dalej:) Żeby jeszcze tylko nie lali po półeczkach i będę w siódmym niebie:)

Dalej mamy problem z przechowaniem tygodniowym chłopaków:(
Awatar użytkownika
Shigella

Udało mi się zrzucić zdjęcia z telefonu więc mam parę bonusów:

Chłopaki na działce:
Obrazek Obrazek Obrazek

I porównanie do ich starych zdjęć (jacy oni byli mali! przecież to było zaledwie miesiąc temu!!!)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Shigella

Wracając do bonusów... Jakoś mnie tak Tadziowy sentyment ostatnio złapał...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

Eh, one potrafią tak właśnie pochwycić za serce i już nie puścić...

Młodziaczki urocze :)
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”