Moderator: Junior Moderator
Nie chcę Cię w żaden sposób dołować, ale klatka na szczurki powinna mieć co najmniej 40cm szerokościSparrowek pisze:z klatka to jest tak że na razie ma nie najlepszą ale we wtorek powinna przyjść taka zamówiłam dwa tygodnie temu i powiedzieli ze już w ten wtorek będzie klatka taka ale nie w tym sklepie kupiona. Jest ona dobra bo mam taka sama dla moich kosztniczek dwóch tylko nie wiem czy na dwa szczury by starczyła a na inną juz nie mam kasy.![]()
http://amido.pl/products/ferplast-klatk ... k-gabry-60
31.5cm to strasznie mało miejsca dla szczura. Biorąc pod uwagę, że masz samca, który za pół roku będzie ważył ponad pół kilo i jego długość z ogonem sporo przekroczy 30cm. Nie będzie miał miejsca żeby się obrócićSparrowek pisze:Nierozumiem za mała!? szkoda ale nie da już się zmienić...
A ja uważam, że nie należy wierzyć we wszystko, co mówią/piszą sprzedawcy lub producenciSparrowek pisze:Uważam żę to nie do końca jest akwarium ponieważ na strobie ferplast jest klatka dla szczurów cała ze szkła i spoecjalnie dla dla szczurków więc ta też jest dobra...
saszenka pisze:A ja uważam, że nie należy wierzyć we wszystko, co mówią/piszą sprzedawcy lub producenciSparrowek pisze:Uważam żę to nie do końca jest akwarium ponieważ na strobie ferplast jest klatka dla szczurów cała ze szkła i spoecjalnie dla dla szczurków więc ta też jest dobra...
To akwarium, bo klatką tego nie nazwę, z wielu powodów nie nadaje się dla szczurów i jest skandalicznie źle zaprojektowane. Jeden z wymiarów jest za mały, drugi na styk, trzeci ujdzie. Szczur nie będzie miał gdzie się wspinać, bo nie ma prętów. Szczury nie potrzebują drabinek, świetnie radzą sobie bez nich, o ile mogą się wspinać po kratkach klatki. Wewnętrzne poidełko zostanie albo zrzucone, albo przegryzione w tempie zależnym od szczura. Moje by je zlikwidowały w mniej niż 10 minut. Trudno by było powiesić zabawki, które szczury uwielbiają: hamaczki, tunele, podwieszane domki, sznury.Sparrowek pisze:A to jest klatka dla szczurów http://www.psiaki.pl/sklep/product_info ... ts_id/1700
A tę klatkę wczesniej co pokazałam mam już w domu i jestem z niej bardzo zadowolona.