Regulamin forum Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
najprostsze pomysły ostatnie przychodza do głowy
rzeczywiscie chyba tak zrobie, wystarczy w dobrym miejscu wywiercic otwory i po kłopocie, a ja sie zastanawiałam nad jakimiś podkładkami heh
dziekuje
Wsadzili Ją Do Oddzielnej Szufladki, Bo Ludzie Ludzi Segregują....
Mam pewien problem. Pięterko klatki dla szczurka jest z metalowej siatki, słyszałam, że to niezbyt dobry pomysł. PS nie mogłam nic o tym znaleźć na forum, jesli podobny temat jest to przepraszam. PROSZĘ O POMOC :przytul: z góry dzięx
ponoć cięzko po nich chodzić, czy z łapkami coś nie ak potem jest?? czy to tylko bujda????
To co mam zrobić jeśli klatka ma takie piętro?? prosze o pomoc!!!
[ Komentarz dodany przez: limba81: Nie Wrz 10, 2006 2:14 pm ] Do godziny po napisaniu posta mozesz go edytowac. Prosze o uzywanie tej opcji jesli chcesz cos dopisac do swojego posta.
Scalone. limba81 mod
Ostatnio zmieniony ndz wrz 10, 2006 1:13 pm przez Czacha, łącznie zmieniany 1 raz.
Druciane półeczki możesz wyjąć i zastąpić je innymi - najlepiej z przyciętych paneli podłogowych. Popytaj znajomych - może ktoś miał w ostatnim czasie remont i zostało mu trochę kawałków paneli. Są ładne, trwałe, łatwo się je czyści. Mocz w nie nie wsiąka, więc nie nabierają nieprzyjemnego zapachu.
Owszem, prawdą jest, że druciane pięterka mogą być groźne dla szczurka. Ogonek może uszkodzić sobie łapkę, a starsze i cięższe zwierzaki - dorobić się bąbli na stópkach. Często jendak położenie kwałka polaru na takiej kratce pomaga rozwiązać problem.
po drugiej stronie tęczy skaven mały-diego eszwa dotka abishai lena nightstar
mefit diabeł sasha nadia simbul katja kida eileen bandita fuka maluszek diablica
fredryk minah 5-minkowych-maluszków juni furia trzy-uszka tchórzliwiec sofra moria
sokrates
[quote="Asiulka"]Jeśli chodzi o pięterko to połóż jakaś tekture i po problemie. [/quote]
tekturka nie zdaje egzaminu, szczury na nią sikają i później nie pachnie zbyt przyjemnie :roll: :lol: sama kiedyś mailam ową tekturkę i nie polecam takiego rozwiązanie, lepsze są np. plastikowe deski do krojenia tak jak napisała limba81 :hihi:
No ale jak czacha nie chciałaby zmieniać pięterka na coś innego to pozostaje tektura (którą trzeba wymieniać co jakiś czas) albo jak napisała krwiopijka położyć polar (który będzie trzeba czasem wyprać)
Ostatnio zmieniony ndz wrz 10, 2006 2:44 pm przez Asiulka, łącznie zmieniany 1 raz.
[quote="Asiulka"]No ale jak czacha nie chciałaby zmieniać pięterka na coś innego to pozostaje tektura (którą trzeba wymieniać co jakiś czas) albo jak napisała krwiopijka położyć polar (który będzie trzeba czasem wyprać)[/quote]
przychylała bym się jednak do polaru :hihi: . u mnie leży na pięterku i szczurasy go bardzo szanują. stał się lepszym miejscem do spania od hamaczka :jezor2:
piorę go regularnie co jakieś 3-4 dni, zaś tekturkę musiałam wymieniać już po 2 dniach!
moim zdaniem polar tak , tekturka nie :sad3:
A nie może być pięterko z tych takich pręcików jak reszta? Kurczę, nie miałam pojęcia... Mysza i tak cały dzień na biurku, na łóżku i w ogóle poza klatką a jak w nocy do klatki to w hamaczku albo mojej koszulce [ tak podwiesiłam ale trochę jest na ziemi ] Jak trzeba będzie to jej ten polar zrobię...
Dyrekcja ZOO ogłasza:
Prosimy nie karmić Trolli!
Sezon polowań na Trolle rozpoczęty!
Juni, to zależy. jeśli widzisz, że szczurek robi sobie tego typu piętrem krzywdę, to dobrze by było położyc mu np. polar. natomiast jeśli nic się nie dzieje, to nie jest to konieczne. jak powyżej napisałam u mnie polar jest na jednym pięterku(na drugim),
zaś na pierwszym jest normalne pięterko takie z prętów. dla małych szczurkow najlepiej stosować twarde podloże(deseczki) lub coś miekiego, ponieważ mały szczurek może mieć problemy z chodzeniem po piętrze.
więc jeśli nic nie dzieje się twojej szczurci, to nie ma się czym przejmować
Ostatnio zmieniony ndz wrz 10, 2006 3:36 pm przez nefretete, łącznie zmieniany 1 raz.
To dobrze Mieszka w tej klatce już ładnie ponad miesiąc i jak teraz przeczytałam to wszystko tutaj to się zaniepokoiłam, że może o czymś zapomniałam Dziękuję za odpowiedź
Dyrekcja ZOO ogłasza:
Prosimy nie karmić Trolli!
Sezon polowań na Trolle rozpoczęty!