Herbatki ziołowe
Moderator: Junior Moderator
					Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu 

Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Herbatki ziołowe i inne
wiesz ania, nabierz cherbaty do ust i pozwol zeby zlizaly Ci z warg, moze Ci zila... Floyd tez jak kiedys muc herbate dawalalm to nie pil, wiec wlasnie podalam mu z warg i potem popil troche z talerzyka, mzoe pomoze a jelsi nie to dodaj troche miodu 

Herbatki ziołowe i inne
Dzięki Lajla  Miodzik, właśnie - nie wpadłam na to! a przecież nie raz czytałam że można miodzik, ale zapomniałam że można go połączyć z herbatką
 Miodzik, właśnie - nie wpadłam na to! a przecież nie raz czytałam że można miodzik, ale zapomniałam że można go połączyć z herbatką  To pewnie dlatego ,że ja ani ziółek ani miodu nia lubię, ale myślę że moje dziewuszki się temu nie oprą, zaraz idę wypróbować
 To pewnie dlatego ,że ja ani ziółek ani miodu nia lubię, ale myślę że moje dziewuszki się temu nie oprą, zaraz idę wypróbować 

Miodzik, właśnie - nie wpadłam na to! a przecież nie raz czytałam że można miodzik, ale zapomniałam że można go połączyć z herbatką
 Miodzik, właśnie - nie wpadłam na to! a przecież nie raz czytałam że można miodzik, ale zapomniałam że można go połączyć z herbatką  To pewnie dlatego ,że ja ani ziółek ani miodu nia lubię, ale myślę że moje dziewuszki się temu nie oprą, zaraz idę wypróbować
 To pewnie dlatego ,że ja ani ziółek ani miodu nia lubię, ale myślę że moje dziewuszki się temu nie oprą, zaraz idę wypróbować 
Herbatki ziołowe i inne
nie ma za co  jeszcze mozesz wymieszac cieple mlego z herbata i miodem lub bez miodu
 jeszcze mozesz wymieszac cieple mlego z herbata i miodem lub bez miodu  

czego mozna sie nauczyc obserujac zycie rodzinne (bo ja w takich przysmakach niegustuje )
 )

czego mozna sie nauczyc obserujac zycie rodzinne (bo ja w takich przysmakach niegustuje
 )
 )Herbatki ziołowe i inne
Szukałam wczoraj ziół, które pomagają w chorobach płuc (nie przy przeziębieniu, ale jak ktoś sobie życzy wykaz ziół stosowanych przy przeziębieniu to moge podać.).Oto co znalazłam:
-kminek zwyczajny ("odwary z owoców i ziela kminku podaje się przy dolegliwościach zarówno ukł.pokarmowego jak i oddechowego")
-dziewanna wielokwiatowa ("napar z kwiatów dziewanny przygotowany na mleku podawany jest do picia zwierzętom w chorobach ukł.oddechowego i dychawicy oskrzelowej")
-perz właściwy (odwar z kłącza perzu podaje się zwierzętom domowym z dolegliwościami dróg oddechowych")
-rumianek pospolity ("odwary z rumianku podawane są przy nieżytach ukł.pokarmowego i oddechowego)
-szałwia lekarska ("napary z liści zalecane są w chorobach dróg oddechowych")
Nic natomiast nie pisali, że pokrzywa pomaga na układ oddechowy ani u ludzi ani u zwierząt.
Napisałam to, bo choroby płuc są zaraz po nowotworach najczęściej występującymi chorobami u szczurów.Podałam te zioła, które działają u zwierząt a nie u ludzi.

-kminek zwyczajny ("odwary z owoców i ziela kminku podaje się przy dolegliwościach zarówno ukł.pokarmowego jak i oddechowego")
-dziewanna wielokwiatowa ("napar z kwiatów dziewanny przygotowany na mleku podawany jest do picia zwierzętom w chorobach ukł.oddechowego i dychawicy oskrzelowej")
-perz właściwy (odwar z kłącza perzu podaje się zwierzętom domowym z dolegliwościami dróg oddechowych")
-rumianek pospolity ("odwary z rumianku podawane są przy nieżytach ukł.pokarmowego i oddechowego)
-szałwia lekarska ("napary z liści zalecane są w chorobach dróg oddechowych")
Nic natomiast nie pisali, że pokrzywa pomaga na układ oddechowy ani u ludzi ani u zwierząt.
Napisałam to, bo choroby płuc są zaraz po nowotworach najczęściej występującymi chorobami u szczurów.Podałam te zioła, które działają u zwierząt a nie u ludzi.
Figa i Julka u mnie 
Pestuś, Ziutuś, Kofi i Lafi biegają razem za Tęczowym Mostem w Krainie Wielkich Dropsów

Pestuś, Ziutuś, Kofi i Lafi biegają razem za Tęczowym Mostem w Krainie Wielkich Dropsów
Herbatki ziołowe i inne
to dawać jej zieloną herbate?? pierwsze słysze ale skoro pomaga przed rakiem to b3ede parzyć. Mam małe pytanko od kiedy moge dawać ta cherbatke szczuraskowi?? Bo mój ma dopiero 3 tygodnie i moim zdaniem to troche za wczesie na herbate?? jak sadzicie?? Ijak czesto i w jakich ilościach najlepiej ??

Moje małe słoneczka (szczuraski)
 Viki - 04.09.04r
 Viki - 04.09.04r 
 Niusia -15.10.02-01.09.04 (w moim serduszku)
Mój klopsik (piesio):
 Ariel (Basset hund)
 Ariel (Basset hund)

Viki - 04.09.04r
 Viki - 04.09.04r  Niusia -15.10.02-01.09.04 (w moim serduszku)
 Niusia -15.10.02-01.09.04 (w moim serduszku)Mój klopsik (piesio):
 Ariel (Basset hund)
 Ariel (Basset hund)Herbatki ziołowe i inne
to zielona herbate mocna im dawac?? a nie bedzie to szkodliwe jak bedzie mocna?? przecierz zielona słabo sie parzy??  To łyżeczke na głowe dziennie czy na ile szczuras ma ochote?? robic jakieś dniowe czy kilku dniowe odstępy :?:
 To łyżeczke na głowe dziennie czy na ile szczuras ma ochote?? robic jakieś dniowe czy kilku dniowe odstępy :?:

Viki - 04.09.04r
 Viki - 04.09.04r 
Mój klopsik (piesio):
 Ariel (Basset hund)
 Ariel (Basset hund)

Viki - 04.09.04r
 Ariel (Basset hund)
 Ariel (Basset hund)Herbatki ziołowe i inne
nie musisz parzyc zbyt mocnej,raczej taka jak dla dziecka ....tak mi sie wydaje

"Dwie rzeczy są nieskończone - Wszechświat i głupota ludzka. Co do tej pierwszej istnieją jeszcze wątpliwości." A .Einstein

Herbatki ziołowe i inne
Ja parze dla siebie (pol lyzeczki na kubek, napój ma mieć jasną, słomkowa barwę i nie wykręcac gęby  ), kilka łyzeczek wlewam szczurasom do poidełka i rozcieńczam troche wodą. I tak codziennie trzeba zmieniać, bo zielona herbata traci witaminki i inne pozyteczne właściwosci, kiedy stoi za długo.
), kilka łyzeczek wlewam szczurasom do poidełka i rozcieńczam troche wodą. I tak codziennie trzeba zmieniać, bo zielona herbata traci witaminki i inne pozyteczne właściwosci, kiedy stoi za długo.

), kilka łyzeczek wlewam szczurasom do poidełka i rozcieńczam troche wodą. I tak codziennie trzeba zmieniać, bo zielona herbata traci witaminki i inne pozyteczne właściwosci, kiedy stoi za długo.
), kilka łyzeczek wlewam szczurasom do poidełka i rozcieńczam troche wodą. I tak codziennie trzeba zmieniać, bo zielona herbata traci witaminki i inne pozyteczne właściwosci, kiedy stoi za długo.Niektóre opowieści się kończą, ale inne stare historie wciąż trwają. - T. Pratchett
Z nami: Charlie
Odeszły: Miłka +++ Cykoria +++ Jeżu +++ Smużka +++ Spłoszka +++ Strzyga +++ Bezik +++ Chrupek +++ Pippi +++ Bravo

Z nami: Charlie
Odeszły: Miłka +++ Cykoria +++ Jeżu +++ Smużka +++ Spłoszka +++ Strzyga +++ Bezik +++ Chrupek +++ Pippi +++ Bravo
Herbatki ziołowe i inne
ja poczekam jeszcze z tydzień(zeby miała te 5 tygodni) i zaczne jej dawać po pare lyzeczek dziennie ja juz próbuje sie przyzwyczajac do tej herbatki nawet nie jet taka zła jak mi sie spoczatku wydawało 

Viki - 04.09.04r
 Viki - 04.09.04r 
Mój klopsik (piesio):
 Ariel (Basset hund)
 Ariel (Basset hund)

Viki - 04.09.04r
 Ariel (Basset hund)
 Ariel (Basset hund)Herbatka z le?nych owoców i zió?
Jest to herbatka firmy HiPP dla dzieci od szótego miesiąca życia. Sama ją piję i zastanawiałam się, czy byłaby dobra dla szczurka jako urozmaicenie picia  . Oto skład:
. Oto skład:
glukoza, sacharoza, naturalne sproszkowane soki owocowe z: czerwonych porzeczek, czarnych porzeczek, poziomek, malin, jeżyn, naturalne koncentraty z: czarnych jagód, jeżyn, wodne wyciągi z ziół: kwiat hibiskusa, owoc rokitnika, owoc głogu, liść jeżyny, liść przywrotnika, kwiat pomarańczy, regulator kwasowośc: kwas cytrynowy.
Czekam na opinię specjalisty!!!
PS. Produkowana w Szwecji, nie zawiera barwników ani sztucznych aromatów, nie zalewa się jej wrzątkiem tylko letnią lub chłodną przegotowaną wodą.

. Oto skład:
. Oto skład:glukoza, sacharoza, naturalne sproszkowane soki owocowe z: czerwonych porzeczek, czarnych porzeczek, poziomek, malin, jeżyn, naturalne koncentraty z: czarnych jagód, jeżyn, wodne wyciągi z ziół: kwiat hibiskusa, owoc rokitnika, owoc głogu, liść jeżyny, liść przywrotnika, kwiat pomarańczy, regulator kwasowośc: kwas cytrynowy.
Czekam na opinię specjalisty!!!
PS. Produkowana w Szwecji, nie zawiera barwników ani sztucznych aromatów, nie zalewa się jej wrzątkiem tylko letnią lub chłodną przegotowaną wodą.
Herbatki ziołowe i inne
Myślę, że od czasu do czasu byłaby dobrym uzupełnieniem. 

W sprawach jakichkolwiek (transport, pytania itd) proszę WYŁĄCZNIE o kontakt meilowy - ratteria[małpka]gmail.com
RATTERIA.W.INTERIA.PL

RATTERIA.W.INTERIA.PL
Herbatki ziołowe i inne
Ja takze nie mam nic przeciwko zeby od czasu do czasu dac szczurkowi taką herbatke 

Herbatki ziołowe i inne
moim zdaniem to samo zdrowko dla szczuraska i zrodlo witaminek .Niech mu idzie na zdrowie:)))

"Dwie rzeczy są nieskończone - Wszechświat i głupota ludzka. Co do tej pierwszej istnieją jeszcze wątpliwości." A .Einstein

Herbatki ziołowe i inne
Fakt. Malinowa herbatka z jablkiem tez jest dobra, zwlaszcza wypijana z kubka wlascicielki  A jak to bombastyczne wyglada jak Szysza nogami trzyma sie kubka a lapkami przednimi wylawia jablka
 A jak to bombastyczne wyglada jak Szysza nogami trzyma sie kubka a lapkami przednimi wylawia jablka  przypomina pranie ryb szopa pracza. pozdrawiam.
 przypomina pranie ryb szopa pracza. pozdrawiam.

przypomina pranie ryb szopa pracza. pozdrawiam.
 przypomina pranie ryb szopa pracza. pozdrawiam.Wake Up Little Sparrow