przemyslana decyzja
Moderator: Junior Moderator
przemyslana decyzja
a spytaj się kolezanki skąd ona to wie. Dlaczego ludzie jednak nie myślą........
W moim sercu na zawsze: WACŁAW 13.11.05r. BOB 3.07.05r. LUBOMIR 4.12.06r.
Niektórzy postradali zmysły, karmic trolla nie będę. Niektórym od władzy woda sodowa uderza do głowy
Niektórzy postradali zmysły, karmic trolla nie będę. Niektórym od władzy woda sodowa uderza do głowy
przemyslana decyzja
Ona mówiła ze rodice angola i rodzice jej samiczki nie chorowali. a to juz jest chyba cos. Rodzice mojego angole i jej szczurków nie byli ze sklepu. o dalszych przodkach nie wiem. Ale prowdopodobnie tez nie chorowali. 

Ze mną szczurki ,,Inka,Sława i Tequilla i Reszta zwierzaków
[*]Feta,Kropka,Tequila,Angol,Frania,Buffy...[*][/size]
przemyslana decyzja
[quote="marlena91"] Rodzice mojego angole i jej szczurków nie byli ze sklepu. o dalszych przodkach nie wiem. Ale prowdopodobnie tez nie chorowali.
[/quote]
to skąd w takim razie byli rodzice waszych ogonków? Poza tym jeśli nie wiesz nic o dziadkach waszych szczurów to skąd możesz wiedzieć czy nie chorowali? I czemu to od koleżanki (o ile dobrze zrozumiałam, bo piszesz dość niejasno) wiesz o pochodzeniu swojego ogonka? Czyżby i ojciec i matka Twoich maluszków pochodziły z jednego źródła? :? :drap: bo coś mi się nie zgadza...

to skąd w takim razie byli rodzice waszych ogonków? Poza tym jeśli nie wiesz nic o dziadkach waszych szczurów to skąd możesz wiedzieć czy nie chorowali? I czemu to od koleżanki (o ile dobrze zrozumiałam, bo piszesz dość niejasno) wiesz o pochodzeniu swojego ogonka? Czyżby i ojciec i matka Twoich maluszków pochodziły z jednego źródła? :? :drap: bo coś mi się nie zgadza...
przemyslana decyzja
Mysle, ze rozmowa jalowa, do niczego nie prowadzi.
Nie cofniemy czasu, a maluchy sie juz narodzily...
Nie cofniemy czasu, a maluchy sie juz narodzily...

przemyslana decyzja
niee matka nie jest od kolezanki nie sa ze soba spokrewnione. a z któregos pokolenia napewno sa ze sklepu !!

przemyslana decyzja
wiec moze poprosimy o jakies rozwiniete wyjasnienie, bo szczerze mowiac jestem ciakawa..
ale tak jasno...
imie samiczki i skad jest, imiona jej rodzicow i skad sa, imiona dziadkow samiczki i skad sa... tak bedzie jasniej... bo teraz mozna sie niezle zakrecic
a pozniej jesli mozesz to i olczulka mlodych tak nam przeswietl
ale tak jasno...
imie samiczki i skad jest, imiona jej rodzicow i skad sa, imiona dziadkow samiczki i skad sa... tak bedzie jasniej... bo teraz mozna sie niezle zakrecic

a pozniej jesli mozesz to i olczulka mlodych tak nam przeswietl

przemyslana decyzja
wiec tak imie Buffy jest od kupla, rodzice Fiona i Harry(chyba dokładnie nie pamietam) nie sa ze sklepu tylko np jak ktos rozmnazał ale nie sa spokrwnione, dziatków imion nie pamietam dokładnie ale wiem ze samiec pochodził ze sklepu a samica tez tak ze od kogos sie rozmnozyły ale nie były spokrewnione.
samiec: angol jest od kolezanki u któreji urodziły sie młode, rodzice Smierdziuch jak u kogos sie szczurki rozmnozyły Pusia była ze sklepu.
I to chyba wszystko
Ehh juz w piatek kajstruje Angola
samiec: angol jest od kolezanki u któreji urodziły sie młode, rodzice Smierdziuch jak u kogos sie szczurki rozmnozyły Pusia była ze sklepu.
I to chyba wszystko
Ehh juz w piatek kajstruje Angola

przemyslana decyzja
praktycznie wszystkie szczurki, ktore kupujemy w sklepach sa potomkami spokrewnionych szczurasoow... niestety nie wszystkie maja rodowood i nie kazdy wie co tam wczesniej sie dzialo... od dziadkow pradziadkow itd... wiadomo ze dzieciaczki blisko spokrewnionych rodzicoow sa slabsze...
i mimo to rozmnazaly i rozmnazac sie beda...
duzo ironii w waszych postach. moze wystarczyloby zwroocic uwage... no nie wiem... dziewczyna nie chciala zle wg mnie.
coprawda -zaznaczam- tez jestem zdania, ze powinna sie dowiedziec jak najwiecej jeszcze przed rozmnozeniem.
zycze jak najlepszej sciezki maluchom!
:przytul:
i mimo to rozmnazaly i rozmnazac sie beda...
duzo ironii w waszych postach. moze wystarczyloby zwroocic uwage... no nie wiem... dziewczyna nie chciala zle wg mnie.
coprawda -zaznaczam- tez jestem zdania, ze powinna sie dowiedziec jak najwiecej jeszcze przed rozmnozeniem.
zycze jak najlepszej sciezki maluchom!

przemyslana decyzja
viridjam, wiesz chodzi tutaj o to, ze marlenka nie jest od dzisna tym forum
prawie codziennie pisze ktoś o tym, że nie wolno rozmnażać szczurków sklepowych jak nie w tematach to w shout boxie, nawet został przyklejony wielki temat w którym zostały zawarte wszelkie infoamacje tego dotyczące. Na niejednym forum jesteśmy i na jednym forum jest marlenka i wiem, zę na tamtych forach takowa informacja była
W moim sercu na zawsze: WACŁAW 13.11.05r. BOB 3.07.05r. LUBOMIR 4.12.06r.
przemyslana decyzja
ale chyba lepieji jezeli ktos wezmie szczurka odemnie i wie o kilku przodkach. nie sa spokrewnione. Niz ze sklepu zoologicznego gdzie jest whów wsobny (czy jak to sie pisze). Nie mówie tu zeby nie kupowac szczurków ze sklepu nawet tak trzeba.
a propo szczurków dzisiaji małe maja juz 12 dni
. Jeszzce troszke i zaczna widziec.
:lol: Jakie słodkie kluseczki. Szkoda ze nie mam aparatu zeby je wam tu pokazac :-( Asz nie chcem myslec ze bede musiała sie z nimi rozstac 
a propo szczurków dzisiaji małe maja juz 12 dni

przemyslana decyzja
Marlena... Ja przepraszam, ale średnio wierzę w przemyślaną decyzję, a poza tym sporo mi nie gra w twoich wypowiedziach i jak pomyślę, że jesteś moderatorką czy adminką na kilku forach o gryzoniach, to mi cierpnie tu i ówdzie.
A jeśli nie możesz zrobić zdjęć, to przynajmniej opisz umaszczenie młodych.
I uprzedź, proszę, znajomych, żeby się nie bawili w rozmnażanie, jak już wezmą od ciebie maluchy.
A jeśli nie możesz zrobić zdjęć, to przynajmniej opisz umaszczenie młodych.
I uprzedź, proszę, znajomych, żeby się nie bawili w rozmnażanie, jak już wezmą od ciebie maluchy.
Nikogo nie potrzebuję, mam zęby. :>
przemyslana decyzja
Umaszczenie 4 berkShire i 1 kapturek.

przemyslana decyzja
Berkshire to znaczenie a nie kolorek... rownie dobrze szczur moze byc aguti Berkshire jak i black Berkshire czy blue Berkshire...
kapturek tez moze byc czarny, beige czy aguti... kaptur czyli hooded tez jest znaczeniem ..
kapturek tez moze byc czarny, beige czy aguti... kaptur czyli hooded tez jest znaczeniem ..

przemyslana decyzja
Dokładnieji; 4 czarne z białymi brzuszkami i skarpetkami, 1 jest czarnym kapturkiem( i on zostaje u mnie)
:zakochany: