Adżul[*], Noname[*], Plastek[*], Biały[*]

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
zocha

Re: PJ, Norman (Norek) oraz Młody - NASZE URWISY

Post autor: zocha »

manianera pisze:No i koniec, nie ma zmiłuj, zaczynam planować porwanie! Jestem absolutnie zakochana w Twoich panach, do tego stopnia nawet, po moich pannach zamierzam mieć samcoli - te rozmiary są takie przekonujące...;)
:) Właśnie wczoraj, głaskając PJ'a tak sobie myślałam, że chyba bym nie chciała mieć samiczek. Niby zawsze są plusy jednych i drugich, ale ja wole samców. Tak leżał mi na kolanach, i było co pogłaskać :) . Lubię brać ich na ręce, kolana i głaskać, tyle ciałka do miziania i nie to, żebym ich utuczyła :) , oni są po postu ogromnymi samcami.
ol. pisze:oj, tak panowie słusznie porośli :)
mam nawet pewną nieśmiałą teorię skąd wszyscy trzej cieszą się tak imponującą posturą ;) - opiekunka umieściła między nimi wzorzec szczurzej doskonałości http://s930.photobucket.com/albums/ad14 ... G_9520.jpg - a że wśród panów duch współzawodnictwa silny - starają się jak potrafią :D

Wyściskać mocno :)
Hehe... pamiętam jak kupiliśmy szczura i wydawało mi się, że postury jest takiej samej jak chłopaki. Dopiero jak przynieśliśmy go do domu to zobaczyłam jaka jest duża różnica, jacy oni są mali w porównaniu do niego. I jeszcze się śmiałam, że mogliśmy kupić mniejszą wersję, to chyba myszka była :) . A teraz... rzeczywiście chyba wzięli z niego przykład, postanowili, że nie mogą być gorsi i go doganiają :D
Dziękuję ol. wyściskałam chłopaków :-*
w sercu: Norman, PJ, Młody, Zenek, Adżi, Noname, Plastek, Biały

Moje kochane urwisy...
Awatar użytkownika
Effie

Post autor: Effie »

E tam, girls rulez :P Ale takie miziaki jak Twoje chętnie bym przygarnęła ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
zocha

Effie pisze:E tam, girls rulez :P Ale takie miziaki jak Twoje chętnie bym przygarnęła ;)
;D :)

Wspomniane wcześniej filmiki. Nie są długie, i jakieś super ekstra :P , ale jakoś wolę zawsze pstrykać fotki niż kręcić filmiki. Nie wiem czemu bo filmiki uwielbiam oglądać :) . Zawsze jak coś się dzieję, to najczęściej wolę się napatrzeć niż kręcić, trza to zmienić ;D

http://www.fotosik.pl/video/230636b0c54a3c3a.html Noreczek
http://s930.photobucket.com/albums/ad14 ... ent=PJ.mp4 PJ
http://s930.photobucket.com/albums/ad14 ... t=Mody.mp4 Młody

Moje kochane urwisy...
Awatar użytkownika
Effie

Post autor: Effie »

Ja jak się coś dzieje to najpierw myślę o nagraniu tego, ale zazwyczaj nie mam niczego pod ręką, żeby to nagrać :) Faktycznie na filmikach są jeszcze bardziej czarujący. Nie ukrywam, że młody jest moim faworytem... Mizianko dla całej trójki ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
manianera

Post autor: manianera »

zocha pisze:... jakoś wolę zawsze pstrykać fotki niż kręcić filmiki.
Ja też, ale je się tak cudnie ogląda!
Twoi Piękni jak zwykle powalają urokiem osobistym! PJ z taką pieczołowitością się czyści, Norka nic nie rozproszy kiedy kłosek pod nosem, a Młody... toż to tylko mruczeć można komentując!
Widzę Twoją gwiazdę, ale podążam za swoją. [B. Hellinger]
Słodziaki
ol.

Post autor: ol. »

Najbardziej urzeka marzy się ich spokój, taki całkowity luz przy każdej czynności ^-^
Można naprawdę sobie umysł z wszelkiego chaosu oczyścić patrząc na Twoich panów :)
Awatar użytkownika
zocha

Dziękujemy... Effie wymiziani wszyscy :) , ol.dziekuję, to miłe co piszesz :)

Dzisiaj zważyłam chłopaków, nie wiem czy powinnam pisać ile ważą, no ale :)
PJ 788 g
Norman 800g :-X
Młody 730 g

ostatnio 19/07
PJ 757 g
Norman 785 g
Młody 657 g

Młody tak się wiercił, że nie wiem czy dobrze go zważyłam, ale próbowałam kilka razy i wychodziło to samo, więc chyba jest ok. Bardzo nie lubi wagi i być ważony. W przeciwieństwie do pozostałej dwójki, którzy robią to zawsze ze spokojem :) .

Ostatnio Norek mnie zaskoczył. Często biorę ich na kolana, żeby pomiziać, pogłaskać i obadać czy wszystko ok. Czasem przychodzą sami, najczęściej PJ, Norek musi mieć swój dzień. Czasem posiedzi i odda się pieszczotą a innym razem szybko ucieka. Parę dni temu usiadłam na podłodze i czekam czy któryś przyjdzie. Podszedł Norek, wzięłam go na kolana i głaszczę. Za chwilę podchodzi PJ i chciał też wskoczyć na kolana, ale Norek nie miał zamiaru mu na to pozwolić. Gdy PJ krążył i próbował wskoczyć, Norek zaczął go z góry dziobać, ciągnąć za sierść i nie dał mu wejść. Kład się na kolanach i chciał tylko, żebym go głaskała. Gdy próbowałam głaskać PJ'a to go znowu łapał za sierść i lekko gryzł :) . U Norka taka zazdrość to naprawdę coś niespotykanego ;D . Ale ostatnio zauważyłam, że coraz częściej do mnie przychodzi i zostaje na dłużej. Daje się głaskać i miziać. Oczywiście korzystam z tego jak tylko często się da. Zawsze to tylko przychodził i sprawdzał czy mam coś do jedzenia i zaraz go nie było.
Uwielbiam jak przyjdą, położą się na nogach i mogę ich głaskać do woli. Oj tak te chwile są cudowne.
Nasze kochane trzy spaślaczki ::) :-*

Moje kochane urwisy...
Awatar użytkownika
unipaks

Post autor: unipaks »

ależ one cudne są! :)
Noreczek tak sprytnie wyłuskuje i oddziela ziarna od plew , widać jak te ostatnie pryskają, bezużyteczne, na boki! ;D
PJ podczas tych ablucji tak efektownie się gimnastykuje, aż miło :D
A Młody...ehhh Młody ! Wniebowzięty , i tak zabawnie się niepokoi , kiedy miziaństwo choć na chwilkę ustaje..! ;D
Wymiziać wszystkich także ode mnie, bardzo proszę! :-*
[*]Peanut Czarnulka Dżuma Fini Martini Shenzi Fantazja Muffinka Puma Myszka Mika Lala Pepi Bella
Choć inaczej, ale nadal obecne...
Szarak[*] WIKI[*] http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 0#p1031889
Blanny

Post autor: Blanny »

Mam identycznego pluszowego szczurka. :)

http://s930.photobucket.com/albums/ad14 ... G_9693.jpg Ale spaślaczek.. :-*
http://i930.photobucket.com/albums/ad14 ... G_9560.jpg Kocham szczurki śpiące razem. :) I widzę hamak pogryziony standardowo, bo szczur wie lepiej, jak powinien wyglądać.. 8)

Miź miź dla wszystkich Panów!
<3 Paulie <3 Jimi <3 Nero <3 Dante <3 Fabio <3 Nessie <3 Zero <3
Moje koszmary <3
Awatar użytkownika
Mal
Kontakt:

Post autor: Mal »

no ładnie... prawie 2,5 kg szczura do kochania :)
Awatar użytkownika
aleksa

Post autor: aleksa »

Szczurasy Giganty xD ::) ;D
aż się boje co z moich wyrośnie xD chociaż chyba samiczki takie duze nie rosną xD ( mam nadzieje ;P )
podasz mi dietę którą stosujesz u swoich chłopaków? bo moim dziewuszkom przydałoby się chyba złapać kilka gramów :D ;) :P

także ślę mizianko dla chłopaków :P
Ze mną Ahri, Fatum i Niva
Za tęczowym mostem Lexie [*], Heureux [*], Yumi [*]
Awatar użytkownika
Jessica
Kontakt:

Post autor: Jessica »

zocha pisze:Dzisiaj zważyłam chłopaków, nie wiem czy powinnam pisać ile ważą, no ale PJ 788 g Norman 800g Młody 730 g
ach ile ciała do kochania 8) :-* wymiziaj śliczne ogoniaste skarby :-* :-* :-*
http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
Awatar użytkownika
zocha

Dziękujemy, wymiziani :) :-*
Mal pisze:no ładnie... prawie 2,5 kg szczura do kochania :)
O0 osobno trochę lepiej wygląda waga :P ;)
aleksa pisze:podasz mi dietę którą stosujesz u swoich chłopaków? bo moim dziewuszkom przydałoby się chyba złapać kilka gramów :D ;) :P
Dieta? Hehe u nas nie ma diety ;D
Czasem sobie myślę, ze im jakoś mało smakołyków daje. Jak tak czytam na forum to wszyscy dają jakieś pyszności a ci moi biedni tak skromnie :) .
U nas jest Tima Rattima - raz dziennie najczęściej około 6 łyżek i im starcza + od czasu do czasu "specjał ziołowy" JR Farm, a poza tym suchy chlebek(własnej roboty), warzywa, owoce czasami, suszona mieszanka tropikalna z przysmaków.
Wcześniej im gotowałam pierś z kurczaka z warzywami, ale ostatnio już dawno nie jedli. I tak wydaje mi się, ze jakoś mało przysmaków dostają. No, ale ostatnio waga im poszła do góry. A najczęściej się wahała, szła w górę, spadała. Może to na zimę ;D

Moje kochane urwisy...
odmienna

Post autor: odmienna »

ło jejkusie... a moje małolaty nie chcą dobić do 500g, choć jutro 5 miesięcy kończą :'( ....
i w dodatku Urwisy sami przychodzą na głaskanie... cudni są wszyscy razem i każdy z osobna :) .
Awatar użytkownika
zocha

odmienna pisze:ło jejkusie... a moje małolaty nie chcą dobić do 500g, choć jutro 5 miesięcy kończą :'( ....
i w dodatku Urwisy sami przychodzą na głaskanie... cudni są wszyscy razem i każdy z osobna :) .
U nas Młody przekroczył 500 g jak miał około pół roku, na początku taka chudzina z niego była :) . Teraz to jest bardzo nabity, jak się go bierze na ręce to czuć, że jest z niego mięśniak ;) :D .
Dziękujemy :-*

Trochę zdjęć dla przypomnienia :)

PJ
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Młody
ObrazekObrazek

Noreczek
Obrazek - najeżony

i słodko
ObrazekObrazek :-*

PJ z Norkiem
ObrazekObrazek

i śpiochy dwa
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Ostatnio Młody kilka nocy spał poza klatką, nie zamykaliśmy go i chyba mu się to bardzo podobało :) . Zawsze na wieczór trzeba czekać aż PJ łaskawie pójdzie spać i wtedy dopiero wkładamy Młodego inaczej nie ma co liczyć, że będzie spokój :( . PJ nadal nie trawi Młodego i tylko czasami, nie wiem od czego to zależy, jest spokój i śpią nawet razem. A najgorzej jest jak wyjmie się PJ'a z pudełka na siłę i zaniesie do klatki, wtedy robi się strasznie wredny i wyżywa się na Młodym, nie ma co liczyć, żeby się uspokoił :) .
No i tak wyszło, że kilka razy pozwoliliśmy Młodemu spać na fotelu, w swoich pudełkach, ale chyba Norek się za nim stęsknił. Dzisiaj rano jak wyszedł z klatki od razu udał się w stronę fotela i dreptał koło niego, żeby go wsadzić na fotel, do Młodego :) . A co Młody ma tak sam leżeć, nie może mieć za dobrze :P

Moje kochane urwisy...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”