Szeregowy, Rico, Kowalski, Doris, Arlena

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Arau

Re: Szeregowy, Kowalski, Rico

Post autor: Arau »

Super, że już dobrze :* Kuruj się pingwinku!
Obrazek
Zaraza, Szuriken, Kaszmir
[klik!]

Za tęczowym mostem...
Alucard, Belzebub, Zenek, Bazyl, Edgar, Arrow, Krecik, Afera, Wichura. Tęsknię za Wami...
Awatar użytkownika
Bandziornooo

Post autor: Bandziornooo »

Jemu chorowanie to sie chyba nawet podoba - codziennie kropelka jogurciku (dobrze ze nie wie ze z antybiotykiem ;) ) cała kanapa dla siebie, oraz cała masa innych przywilejów :) Mam nadzieję że już więcej chorować nie będzie, ani on ani żaden inny pingwiniasty. Za kciuki i mizianie dziekujemy serdecznie :*
Moja ekipa : Doris + Arlena
Za TM: Szeregowy (*), Rico (*), Kowalski (*)
klimejszyn
Kontakt:

Post autor: klimejszyn »

mizianko dla chorutka :)

ps. antybiotyku nie podajemy z produktami mlecznymi.
bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
Awatar użytkownika
Bandziornooo

Dziękujemy ;* Chodzi chyba o wchłanianie ? Jogurt jest jedyną rzeczą po której miseczka jest aż błyszcząca, więc podawałam mu z jogurtem żeby pochłaniał całą dawkę. Zostało nam jeszcze jutro 1 dawka i koniec... Tydzień bimbania na kanapie i sio do klatki, do kolegów. Męczące jest organizowanie 2 wybiegów dla nich, tym bardziej że Rico i Kowalu tylko węszą nosiskami za Szeregowym i tak naprawdę niewiele korzystają z wybiegu. Podziwiam wielostadnych, nawet bardzo :)
klimejszyn
Kontakt:

Post autor: klimejszyn »

tak, chodzi o wchłanianie. jogurt to wchłanianie utrudnia, spowalnia.
wszelkie osłonowe leki czy jogurty w zastępstwie powinno się podać co najmniej 2 godziny po podaniu antybiotyku.
takie podawanie antybiotyku razem z jogurtem jest bez sensu i niewskazane, bo zwyczajnie nie działa to tak, jak powinno ;)
bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
Awatar użytkownika
Bandziornooo

No to narobiłam :/ Mam nadzieję że jednak coś się wchłonęło i podziałało:/
Awatar użytkownika
Bandziornooo

Nawałnicy problemów ciąg dalszy... Dzisiaj zauważyłam że Kowalskiemu leci krew z siusiaka. Chyba tylko gdy sika. Nie ma tego dużo ale jednak jest dosyć zauważalne bo zostawia czerwone kropeczki na pościeli :/ Czyli jutro kolejna wizyta u weta...
Czy można mieć większego pecha do zwierząt? Mają świetną opiekę, warunki, jedzenie czas, wybiegi a mimo to ciągle coś im się przytrafia....
xiao-he
Kontakt:

Post autor: xiao-he »

Nie martw się, będzie dodrze :-*
Czekamy na relacje z wizyty :-*
Spółka z.o.o., czyli moje małe wafle :)
Ze mną: DTciaki
Za TM: Zając
[*] Królewna[*] Beza[*] PanBe[*] Szyszka[*] Nesca[*] Mocca[*] Szajba[*] Izzi[*] Inka[*] Fryga[*] Filifionka[*] Fistaszek[*] Florka[*] Archibald Ogryzek[*][/color][/i][/b]
Awatar użytkownika
Arau

Post autor: Arau »

Krwiomocz u Piratka ;/? Bandziornooo, strasznie współczuję, tyle przeżyć naraz... mam nadzieję, że to nic groźnego... Oj, chorowitki Ci się trafiły.. a ja się katarem zamartwiam u Belze, aż mi głupio :(
Obrazek
Zaraza, Szuriken, Kaszmir
[klik!]

Za tęczowym mostem...
Alucard, Belzebub, Zenek, Bazyl, Edgar, Arrow, Krecik, Afera, Wichura. Tęsknię za Wami...
Awatar użytkownika
Bandziornooo

Więc wróciliśmy z wizyty...Pytano czy nie miał zmiany pokarmu, lub nie zjadł/wypił czegoś, ale nie przypominam sobie żebym dawała coś nowego, dostępu do chemii żadnej też nie mają. Przeziębić sie nie miał gdzie. Został obmacany, prawdopodobnie to jakiś stan zapalny nerek. Dostał antybiotyk, w środę mam być z nim znowu i obserwować.Właściwie to zachowuje się w miarę normalnie, chociaż wydaje mi się że dziś jeszcze nie sikał :/
Morał z tego taki że po pingwinach na następne zwierzęta chyba się nie zdecyduję... Za dużo nerwów i stresu mnie to kosztuje..
xiao-he
Kontakt:

Wcale nie! Jak można bez szczurów żyć! Długo nie wytrzymasz :P
Oni są braćmi tak? Może o jakiś genetyczne choróbska? Skąd ich masz? Z następnymi będzie lepiej ;)
Kciukamy nadal :-*
[*] Królewna[*] Beza[*] PanBe[*] Szyszka[*] Nesca[*] Mocca[*] Szajba[*] Izzi[*] Inka[*] Fryga[*] Filifionka[*] Fistaszek[*] Florka[*] Archibald Ogryzek[*][/color][/i][/b]
Awatar użytkownika
Lilien
Numer GG: 8356274

Post autor: Lilien »

Ojoj, kłopoty same z tymi facetami. Dobrze, że od razu sprawdziłaś co i jak i już jest jakaś diagnoza. Mam nadzieje, że antybiotyk pomoże i się chłopak wykuruje. A ty się nie poddawaj, bo ze wierzakami niestety tak jest chorują jak każdy trzeba być silnym i się nie dawać :)
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Bandziornooo

xiao-he, oni nie są braćmi, Kowalski i Rico są. Szeregowy przez kastrację nabawił się przepukliny, natomiast Kowalski miał problem natury czysto mechanicznej - starcie oko - pazur ktoregoś z kolegów, a teraz te nerki...Jedynie Rico jak na razie ma się dobrze i jeszcze nie odiwedził weta <pfu pfu> Ale chodzi o sam fakt, że ciągle coś, widzę że u innych takie rzeczy nie przydażają się zbyt często, natomiast u mnie jeszcze jeden nie skończył kwarantanny a mam już na nią 2...
xiao-he
Kontakt:

Aha, ok :) Nie martw się, będzie dobrze! :-*
Awatar użytkownika
Bandziornooo

No więc wczoraj Kowalu dostał 2 zastrzyk, oraz do domu dostalismy jeszcze Enrobioflox do podawania przez 5-8 dni. Krwi w moczu jest mniej także jestem dobrej mysli :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”