Śmietnik :D / Prawie SB

Tylko tu pogadasz na różne tematy (prawie bez ograniczeń)!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Awatar użytkownika
Asiulec

Re: Śmietnik :D / Prawie SB

Post autor: Asiulec »

Kto mi powie czym się je macierze? Jutro pierwsze kolokwium z maty, a ja właśnie odkryłam, że nie umiem nic. Heh, idę na piwo. I tak jutrzejszego koła nie zaliczę.
Awatar użytkownika
sr-ola

Post autor: sr-ola »

Z maty zawsze byłam kołkiem, więc jak były macierze na studiach, gdzie nikt niczego nie tłumaczy, chodziłam na korki. I okazało się, że nie są trudne, wręcz przeciwnie, całkiem fajnie się je liczy. Przy mnożeniu pomagałam sobie zawsze po cichu tekstem: "najpierw leży, potem stoi" ;D
Ale wirtualnie nie potrafiłabym wytłumaczyć ;)

U mnie na stole żołądkowa gorzka. Bo niby na żołądek pomaga.
Ze mną: Reksia i Kicia. W sercu: Kicek; Biba, Gryzek,Agrafka,Siwa, Łysa, Kwik, Lusia, Rabarbar, Soomi i Serenada.. Moi wyjątkowi..[*]
Sheeruun

Post autor: Sheeruun »

Nie chcę siedzieć 6h na jakiś modłach. Bleh.
Bo u nas zawsze w jakieś święta są modły i latanie do kościoła :-X Czasami żałuję, że poszedłem do takiej szkoły. Ale w inne dni..tam jest taka miła atmosfera..
Chce zrobic sobie jutro wagary. MARZĘ o tym. Ale nie wiem gdzie bym poszedł. I z kim. Nie mam zamiaru szlajać się sam po mieście, bo i co bym tyle godzin robił? A mam zapowiedziane zabranie kieszonkowego (huh, w sumie i tak go nie dostane, nie dostałem od wieeelu miesiecy, zawsze znajdują coś, czym zawiniłem..) i kompa (aaaaa! to jest najgorsze, ja nie potrafię żyć bez komputera!) jak nie pójdę. Ale naprawdę, naprawdę nie wytrzymam tylu godzin na jakiś klepaniach zdrowasiek i innych...Dla mnie ma nic gorszego niż kościół i modły. Przecież ja tam umrę. Ojacie. Nie, nie nieee chce! ;_;
Stworzenie bezszczurowe.

Byli ze mną: Japek, Siergiej, Matt, Vincent, Ciel, Gacek, Dorian, Hiroki, Kiwi, Kokos
Odeszli za TM: Aki, Aleksander, Sky, Artemis, Szuflad, Pendrive, Hiroki
Diabeł - gdzieś tam..
Awatar użytkownika
yss

Post autor: yss »

do kina.
do knajpy.
pojedź nad jezioro.
ten się nie myli, kto nic nie robi
Rhenata

Post autor: Rhenata »

wez ze soba słuchawki i muze, zakamufluj się gdzieś z tylu i przebolej, książka jakaś tez może być ;) ja bym straty kompa nie ryzykowała ..toż to jakby rękę ucięli ..
My little girls I don't belive since I reached the age of reason why I don't belive
Obrazek
Awatar użytkownika
pin3ska

Post autor: pin3ska »

Asiulec pisze:Kto mi powie czym się je macierze? Jutro pierwsze kolokwium z maty, a ja właśnie odkryłam, że nie umiem nic. Heh, idę na piwo. I tak jutrzejszego koła nie zaliczę.
ja wiem, ale przez net troche ten temat cięzko wytłumaczyc...
Bazarek: szczurkowe rzeczy, ciuszki, biżuteria, książki... Zapraszam :)

“...Widzi pan, perfumy powinny być jak wymierzony policzek, żeby nie zastanawiać się godzinami czy one pachną, czy nie. "(Coco Chanel)
Veerena

Post autor: Veerena »

sr-ola pisze:Z maty zawsze byłam kołkiem, więc jak były macierze na studiach, gdzie nikt niczego nie tłumaczy, chodziłam na korki. I okazało się, że nie są trudne, wręcz przeciwnie, całkiem fajnie się je liczy. Przy mnożeniu pomagałam sobie zawsze po cichu tekstem: "najpierw leży, potem stoi" ;D
:D gdybym i ja sobie tak powtarzała to pewnie zaliczyłabym za pierwszym razem ;D
a masz może jakieś skojarzenia do Analizy 1 ;D chętnie skorzystam ;)
Fiona Filipinka -(Myszor) Felicity

[*]Freja [*]Ganja [*]Fifka [*]Frisbi [*]Fobia [*]Kropka [*]Fimi [*]Fiszka [*]Flo [*]Fibi
Awatar użytkownika
yss

sheera, dopiero doczytałam że chcą ci zabrać kompa jak nie pójdziesz.
no i hm. gdybyś był moim synem, umarłabymz radości, gdybyś przyszedł i powiedział "wiesz co mamo, weź sobie tego kompa i co tam chcesz. nie zależy mi. nawet sam ci go przyniosę. kieszonkowe też zabieraj śmiało. coś jeszcze mam oddać? bo i tak tam nie pójdę, zapomnij."
zabrałabym mu kompa, sure. ale to byłby ten dzień, w którym uznałabym, że już niczego więcej nie nauczę swojego dziecka.......... i byłabym strasznie dumna, że wychowałam osobę, która nie daje sobą manipulować i nie boi się stracić tego, co ma, jeżeli ma to być cena za własne zdanie.

ale nie jesteś moim synem..... i kto wie, jak postąpisz...
...
ciekawe, poszedł na te modły czy nie?
Rhenata

Post autor: Rhenata »

ja sie przez wiele lat nauczyłam ze przeciwstawianie się moim rodzicom niestety nie sprawia iz czuja sie dumni a zwłaszcza w kwestii przekonań i wiary. Wiec kiedy musiałam to szlam na modły, kiedy trzeba bylo to zamykałam japę i akurat im nie prawiłam swoich mądrości, po kilku razach nabrałam jednego przekonania..i się go trzymam, niektórzy rodzice po prostu nie chcą słuchać, gó*** ich obchodzi co myślisz i masz robić tak jak chcą..i choćbyś nie wiem jak wyłaził z siebie, jakie miała argumenty to oni i tak zrobią ci z życia piekło boś się ważył przeciwstawić mały człowieczku
mam 27 lat i nie zachodze w ciaze nie dlatego ze nie chce, ze nie mam warunkow itp, dlatego ze sie jeszcze nie nauczylam jak nie popelnic takich bledow, boje sie ze zrobie wszystko to czego nie chce podczas wychowywania dziecka i zamiast je kochać i ksztaltowac to się na nim wyżyje
My little girls I don't belive since I reached the age of reason why I don't belive
Obrazek
Awatar użytkownika
UprzejmaCegła

Post autor: UprzejmaCegła »

A ja mam rodziców z połączenia obydwu Waszych wypowiedzi. Moja mama jest niesamowitą kobietą, najlepszą przyjaciółką i może kiedyś próbowała mnie ukształtować, ale pewnego dnia powiedziałam jej co sądzę o "całym świecie". Od tamtej pory nigdy nie narzuciła mi swojego zdania, akceptowała większość rzeczy jakie robiłam, a ostatnio nawet usłyszałam od niej takie cuś:
Ja kończąc gadać: (...) no i wiesz mamo, tak by było najlepiej.
M: Jestem z Ciebie dumna.
Ja z uśmiechem wariackim na twarzy: Ja z Ciebie też.
M z powagą: Jesteś już dorosła i bardzo się z tego cieszę.
Ja: Ty też mamo i również jestem z tego uradowana.
No i zaczęłyśmy się śmiać :)

A ojciec to przeciwieństwo matuli, rządzi, próbuje układać, zachowuje się jak pępek świata, ale i tak co by nie robił to mama jest głową rodziny. Trochę dziwne, lecz to prawda.

A jeżeli chodzi o kościół to... pomyślmy... jakoś tak od pierwszej gim. do dzisiaj byłam może z 10 razy, bo musiałam bierzmowanie dla świętego spokoju wziąć. I tak podrabiałam podpisy, ale mniejsza o to.
Pamiętam jak się wkurzyłam gdy po wypadku mamona moja zamówiła mszę, aby podziękować Bogu. Bardzo się cieszyła, że udało mi się przeżyć i pogoniła mnie do kościoła z radością w oczach. Nigdy nie zapomnę jak ksiądz się na mnie wtedy gapił :)
Awatar użytkownika
UprzejmaCegła

Post autor: UprzejmaCegła »

Edit: I jeżeli będzie się trwało w założeniu, że się odziedziczyło te "złe" geny po rodzicach to tak będzie. Gdy byłam młodsza to bałam się, iż mam charakter po ojcu i również będę się na moich przyszłych dzieciach wyżywać. Pewnego dnia to olałam i udało mi się już wiele razu usłyszeć: "wykapana Anka", "jak mamusia", "Anka, słuchaj(...)". To zależy od nastawienia.
Awatar użytkownika
yss

Rhenata, cóż, nikt nie jest doskonały.
mój młody chowając się w jednym domu z takim ojcem, jakiego ma, będzie musiał stać się bardzo, ale to bardzo oświecony, inaczej zginie marnie :P

mam znajomą, która prowadzi takie specjalne zajęcia dla mam, takie warsztaty - ostatnio wymyśliła patrzenie na świat oczami dziecka. tzn dziecko wymyśla reguły tego, co robi wspólnie z mamą. zaczyna jeść błoto? mama też je błoto. zbiera liście? mama też. maluje kredkami podłogę? mama też :]
dziewczyna ma X dyplomów pedagogicznych i dwójkę dzieci i chyba wie, co robi. a mnóstwo mam nawet przez chwilę tak swoich dzieci nie traktuje.
zabawne jest to, że sama z siebie też to wymyśliłam :P tylko mój pędrak jest jeszcze za mały.

nie ma co szarpać się z dziećmi o byle drobiazg, te drobiazgi są przecież nieważne [takie jak np czyste ubranie czy zdrowe jedzenie], tylko czasem trudno się przełamać :P ale wszystko jest do zrobienia.
Awatar użytkownika
Ivcia

Post autor: Ivcia »

Hmm... Chciałam poruszyć temat "Film"... i tak szukam na forum cobym niedostała bęcków za powielanie tematów.
Znalazłam dwa "RE Film" z 2007 i "filmy i tym podobne ;)" z 2004...
Tyle że w tym pierwszym jest tylko o jednym konkretnym filmie, a w drugim ogólnie... nooo... aleee... jest duuużo starszy :-\
To który mogę "odświeżyć"?
<:3 )~ Bahama Mama
za TM Rubi ['] Vanilla ['] Arma ['] Gaja ['] Faramuszka ['] Pina Colada [']

Obrazek
sssouzie
Kontakt:

Post autor: sssouzie »

http://szczury.org/viewtopic.php?f=22&t=22261&start=60 myślę, że ten byłby najlepszy ;)

grr chora jestem i zapalenie ucha mam. nie polecam :-\
...czyż nie dobija się koni...?
Awatar użytkownika
Ivcia

Post autor: Ivcia »

Dzięki, ja szukałam w Pogaduchach :P

Współczuję uszka. Ja tydzień temu miałam świnkę i też nie polecam :-\
<:3 )~ Bahama Mama
za TM Rubi ['] Vanilla ['] Arma ['] Gaja ['] Faramuszka ['] Pina Colada [']

Obrazek
ODPOWIEDZ