KALKULATOR - Wymiary klatki na
Moderator: Junior Moderator
Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu

Re: KALKULATOR - Wymiary klatki na
dostawię klatkę najwyżej..szczurom ogólnie jest ciasno w klatce...one potrzebują ogromnych przestrzeni..bo to leży w ich naturze..tak samo jak bycie mięsożercą i bycie bardzo płodnym..
Mam pytanie,
Czy klatka o wymiarach 60x36x54 będzie odpowiednia dla dwóch samiczek ? Według kalkulatora wychodzi, że tak. Chciałbym zasięgnąć Waszej opini. A tu ta klatka - link allegro - http://allegro.pl/klatka-dla-chomika-gi ... 92569.html
Dziękuje za porade z góry.
Czy klatka o wymiarach 60x36x54 będzie odpowiednia dla dwóch samiczek ? Według kalkulatora wychodzi, że tak. Chciałbym zasięgnąć Waszej opini. A tu ta klatka - link allegro - http://allegro.pl/klatka-dla-chomika-gi ... 92569.html
Dziękuje za porade z góry.

Uważam, że tak, z tym, że kołowrotki i domek do wywalenia - są za małe dla szczurka 

Sześciu szczurzych rozbójników: Muffin[*], Oskar[*], Ryjek[*], Szymon[*], Alvin[*], Melman, Zdzichu, Edek[/color]
-
- Numer GG: 4379189
- Kontakt:
Tak naprawdę to będzie na styk i jak urosną, warto będzie pomyśleć o czymś większym lub o dostawieniu drugiej. 

Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij
Za TM: 88 szczurzych duszyczek

JA mam ta klatkę i jest w porządku dla samiczek. Mam narazie jednego samca w niej i mam problem w wyjmowaniu go- za małe drzwiczki, albo za duży ciurek 
Jeszcze nie wiem czy ja taka ciemnota jestem ale pięterka mi latały przy każdym skoku, ale przymocowałam każde z jednej strony drucikiem i działa

Jeszcze nie wiem czy ja taka ciemnota jestem ale pięterka mi latały przy każdym skoku, ale przymocowałam każde z jednej strony drucikiem i działa

Ja miałam taką dla myszoskoczka, tak jak u ciebie strasznie latały, a w nocy to był istny huk za hukiem. Zdarzało się nawet iż pięterka spadały na dół, często z samym myszoskoczkiem na pokładzie ; ) Także nie polecam, mi się wydaje ze także za tą cene, dostawiając kilka groszy można kupić coś znacznie lepszego.. ^^
, Cyna, Soda Nafta [*]
Hej, znowu ; )
Czy jak kalkulator mi ''mówi'' że ta klatka: http://allegro.pl/klatka-dla-szynszyli- ... 81476.html, będzie dobra na 5 szczurków, to zmieszczę tam 5 samców ? ; )
Czy jak kalkulator mi ''mówi'' że ta klatka: http://allegro.pl/klatka-dla-szynszyli- ... 81476.html, będzie dobra na 5 szczurków, to zmieszczę tam 5 samców ? ; )
, Cyna, Soda Nafta [*]
Ja bym wciskała, ale tylko jeśli mają codzienne wybiegi
.

Szczurza rodzinka: * Lili * Kropka * Zmyłka * Wypierd *
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom * Czochruś * Ninja * Nefertari * Misiu *
-
- Numer GG: 4379189
- Kontakt:
Tak, 5 samców się zmieści. 

Z nami: Ganix, Yetta, Inari, Cerridwen, Ceres Ciel i dziczek Włóczykij

kurcze ja mam klatke 53x33x73 i sie obawiam ze dwa chłopaczki jak podrosną to się nie pomieszczą : <
za mała
żaden z wymiarów nie powinien być mniejszy niż 40cm.
oczywiście im większy tym lepszy

http://szczury.org/viewtopic.php?f=37&t ... 44#p793844 -Wąsate Mordki moje
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
."Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - /Louis Sabin/
ŚwietnieNakasha pisze:Tak, 5 samców się zmieści.

Dzięki za informacje

, Cyna, Soda Nafta [*]
ojej co ja teraz zrobie : < dopiero kupiłam klatke ! to była największa jaką akurat mogłam dostać. smutno mi terazJessica pisze:za małażaden z wymiarów nie powinien być mniejszy niż 40cm.

- sr-ola
Skoro dopiero kupiłaś to może jeszcze możesz ją zwrócić? Warto kupować klatki przez internet, czasem można znaleźć taką w super stanie za dużo niższą cenę jak w sklepie (bo np.troszkę używana)
Ze mną: Reksia i Kicia. W sercu: Kicek; Biba, Gryzek,Agrafka,Siwa, Łysa, Kwik, Lusia, Rabarbar, Soomi i Serenada.. Moi wyjątkowi..[*]