Klimatyczna Szajka

Dział poświęcony wszystkim zwierzakom, które macie lub chcielibyście mieć. Można tutaj się chwalić i słodzić do woli!

Moderator: Junior Moderator

Regulamin forum
Zanim zadasz pytanie, sprawdź w "Szukaj ..." czy odpowiedź nie została już udzielona!
Wyszukiwarka jest w każdym dziale (zaraz poniżej tego ogłoszenia) , a także u góry po prawej.
Jeśli chcesz wyszukać wyraz 3literowy, pamiętaj o dodaniu * na końcu :)
Izabela

Re: Klimatyczna Szajka

Post autor: Izabela »

Dobrze będzie, samice dostaną rujki i na tym się skończy ;) Trzymam kciuki, by tak było naprawdę. Ale fakt, że u mnie łączenia samic z samcami (odbyło się to do tej pory 3 razy) to pikuś w porównaniu z łączeniem między samymi samicami. Nawet agresor Ziarko okazał się być przy samicach ciapciakiem, nawet nie zafuczał. Samice się na niego trochę stroszyły, ale to były tylko takie zaloty ;)
TM:GuciaFelaMelaJagaVaniBubaBlusiaBonitaKivaTolaTanitaKolaEstelkaKlarysaElwirkaEdgarRolfikJadziaEnyaKlemensJulaGeminia PelaGotikaFelisiaKarinaIrenkaInkaPolaPetraZiarkoSeloniaZuba;
Są:(AylaYlesia)Merch.Pole+KorinaStefekPajaMilkaTeaAshnaNitaDelaNaviKtosio
klimejszyn
Kontakt:

Post autor: klimejszyn »

mam nadzieję, że będzie tak, jak opisujesz :)
chciałabym połączyć teraz stado 7 samic + Ares + 2 roczne samice.
roczniaki siedzą osobno, bo starsze stado ich nie zaakceptowało. musiałam rozdzielić. ale mam nadzieję, że przy pomocy Aresa się to uda.
ale kurcze, mimo wszystko boję się strasznie. Demera (nasjatarsza samica) tłucze mi resztę, Keiko co chwilę ma wytargane futro i ranki na plecach, ostatnio i Atira ze strupem chodzi... :-\ boję się, że zacznie jeszcze bardziej nękać resztę, nie wiem o co jej chodzi ::)
bez szczurków...
ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie, 2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek..
Awatar użytkownika
sylwiaj

Post autor: sylwiaj »

Klimku dorodny Pan zaprowadzi porzadek byleby amice sie o niego nie biły:)
u Aniołków:Krecik, Muszka, Czerniak, Gadzinka, Kluska, Pralka, Cola, Parówka, Twister

ze mną: Kamikaze, Klementynka, Emilka, Gnieciuch, Kornelcia
klimejszyn
Kontakt:

eh.. u Demery zauważyłam guz rosnący na tym 'siusiaczku'.... tu operacja nie ma sensu ani raczej nie byłoby jak tego wyciąć, widzę, że rośnie szybko. tak jak u Lilki i Pelki, tyle, że tu na samym siusiaczku, a nie obok.... Demerka dobrze się czuje. więc nie idę do weta, bo wiem, że to skończy się od razu eutanazją.. a póki jest wesoła, ma apetyt i zupełnie po niej nie widać, że coś jej się tam dzieje, to niech bryka.
jak zobaczę, że zaczyna ją boleć, czy przestaje siusiać, wtedy pojedziemy na zastrzyk......
bez szczurków...
Blanny

Post autor: Blanny »

O matko... :( :( Trzymam kciuki za Demerkę, mam nadzieję, że jeszcze długo, długo będzie się dobrze czuła!
<3 Paulie <3 Jimi <3 Nero <3 Dante <3 Fabio <3 Nessie <3 Zero <3
Moje koszmary <3
klimejszyn
Kontakt:

eh, dziękujemy Blanny, kciuki bardzo się przydadzą.

od jakiegoś czasu Demera lubiła tłuc inne dziewczyny - Keiko co chwilę zdobywała nowe strupki i łyse placki na grzbiecie, ostatnio i Atirze sie oberwało. Demera latała za nimi, wciągała za futro do rury, dominowała. może już wtedy coś tam zaczęło się rozwijać ...? czy może to po prostu takie babcine zachowanie, coś jej nie pasowało ?
Demerka w grudniu skończyła 2 latka.
bez szczurków...
Blanny

Czy ja wiem, mój waleczny Jimi po skończeniu dwóch latek, to zrobił się ciepłą kluchą... Okazyjnie tylko odgonił kogoś od miski, czy pogonił przez całą kuwetę, bo mu wlazł do domku. Być może już wtedy coś się działo, może nawet czuła ból i po prostu ze stresu wyżywała się na innych dziewczynach. :( Jak chodziłam jeszcze do Ogonka, to dr Kuba powiedział, że jeśli szczurka coś boli, a on nie zna przyczyny, to obwinia o ból pierwszego szczura, który mu się nawinie. "A nuż to on sprawia, że go boli". Może i z nią było właśnie tak samo. :(
A może to po prostu faktycznie babunia miała humorki. ;)
Przesyłamy naprawdę mnóstwo energii. Będzie dobrze!
Moje koszmary <3
klimejszyn
Kontakt:

boję się strasznie, że już niedługo będę musiała ją zanieść do weta... :(
bez szczurków...
Izabela

Post autor: Izabela »

Może jednak warto, by zobaczył to lekarz i upewnił się, że to guz, a nie np. ropień?
TM:GuciaFelaMelaJagaVaniBubaBlusiaBonitaKivaTolaTanitaKolaEstelkaKlarysaElwirkaEdgarRolfikJadziaEnyaKlemensJulaGeminia PelaGotikaFelisiaKarinaIrenkaInkaPolaPetraZiarkoSeloniaZuba;
Są:(AylaYlesia)Merch.Pole+KorinaStefekPajaMilkaTeaAshnaNitaDelaNaviKtosio
klimejszyn
Kontakt:

Izabela, to wygląda tak samo jak guzy u Lilki i Pelki, z tym, że mniejsze. no i u Lilki było przy cewce moczowej, a u Pelki objęło cewkę. ten Demerki też już cewkę pewnie objął, zajęty jest cały 'siusiak'.. ja wiem, że jak pójdę, to zalecą eutanazję. mimo, że jest wesoła, biega, ma apetyt. dokładnie tak samo było z Pelką, kiedy miałam jakąś tam nadzieję, że mimo jej wieku (2,5 roku wtedy miała), coś się uda zrobić. wetka powiedziała, że guz objął cewkę moczową i mała niedługo może przestać sikać i od razu powiedziała o eutanazji..

ja nie chcę męczyć Demerki, ale też nie chcę się godzić na eutanazję, póki czuje się dobrze.. będę obserwować i guz i jej zachowanie, samopoczucie..

dodatkowo siostra Atiry i Aresa zmarła wczoraj bodajże..
boję się, że niedługo znowu bedzie u mnie czarna seria, jak ta całkiem niedawno.. :(
bez szczurków...
klimejszyn
Kontakt:

łączyłam Aresa z roczniakami, uznałam, że nie będę ich łączyć ze starszym stadem dziewczyn...

pozwolę sobie skopiować z SB :
Cześka i Ares zakochani... ale Rubi na zmianę jedno i drugie chwytałą za skórę zębami i ciągnęła.. Cześkę raz za ogon nawet zaczęła ciągnąć :-\ nie wiem czemu. dominowałam ją wtedy, a ona dalej.. i Ares w końcu zaczął się wkurzać, napuszył się, przewalił ją na plecy i zaczął podskakiwać, ciężko mi go było od niej oderwać :-\ potem jak chciałm go złapać, żeby wziąć z wanny i zanieść do klatki jego, to też się nerwowo odwracał jakby chciał zaatakować :-\
ustalanie hierarchii.. a ja się boję, że któreś zrobi drugiemu krzywdę...
bez szczurków...
klimejszyn
Kontakt:

dzisiaj kolejny dzień łączenia.

w wannie było ok, wrzuciłam im rurę, to sobie razem tam łazili. więc wrzuciłam ich do małej klatki. na początku było ok, ale potem zaczęli się strasznie kotłować, zwłaszcza z Rubi, ale potem i Czesi się obrywało.
pomyślałam, że tym razem się nie dam ich nie rozdzielę, bo inaczej nigdy się nie połączymy.
przenosiłam ich - to do kuchni, to do salonu, to do pokoju. nic nie działa podobno tak jak stres :P
było ok, przestali się tak tłuc.
wiec dałam im jeść, pojedli. zawiesiłam hamak, najpierw po nim biegali w trójkę, potem zobaczyłam, że Ares śpi, a Rubi go iska, po czym się wtula w niego i zasypia.
Czesia siedziała pod hamakiem i nie chciała do nich dołączyć... a przecież pierwszego dnia tak się polubili z Aresem.
czasem do nich wchodziła, ale od razu uciekała.

zawiesiłam im drugi hamak, obok pierwszego. teraz śpi w nim Czesia i Rubi, Ares śpi w drugim ::)
no nic, mam nadzieję, że rano zastanę miśki razem, a potem przepakuję ich do dużej klatki :)

a jeszcze rewelacja sprzed chwili...
usłyszałam okropny wrzask w klatce starszych dziewczyn.. lecę, a tam Pepper zwisa z hamaka a Roti trzyma ją zębami za skórę, jak podeszłam to ją pusciła, a ta spadła na sam dół :-\ nie wiem, czy chciała ją przytrzymać, jak wypadała z hamaka, czy celowo ją chciała za skórę tarmosić.
na szczęście Pepperce nic się nie stało.
bez szczurków...
Awatar użytkownika
Igaśka

Post autor: Igaśka »

Oj oby to tylko przypadek. Ale trzymamy kciuki żeby wszystko się udało :-* Największy stres to łączenie samców kosztaniczek...Piekło .Dzisiaj przeżyłam i myślałam ,że zawału dostanę... :-X
Blanny

Igaśka, raz w życiu widziałam kosza na oczy. ::) Serio trudno łączyć? Bardzo się tłuką? :D

Klim, trzymam kciuki za dalsze łączenie. 8) Ja to trzymam w pustej klatce jak najmniejszej, to muszą razem w kuwecie spać przytuleni. I wtedy się integrują. Nie mają się jak porozdzielać, muszą ze sobą przebywać. :D
Moje koszmary <3
klimejszyn
Kontakt:

Obrazek

teeeeegooooo chciałaaam...... :D :D
teraz co prawda Ares śpi osobno, ale tak co jakiś czas sobie przechodzą z hamaka do hamaka :)
wiec jutro lądujemy w dużej klatce, uffff, jaka jestem szczęśliwa !!!! ;D
bez szczurków...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nasi pupile”